İŞTE TATİL OLAN TÜM OKULLAR

İŞTE TATİL OLAN TÜM OKULLAR

Ülkede başta ulaşım olmak üzere yaşamı zorlaştıran yoğun kar yağışı bir çok ilde okulların tatil edilmesine neden oldu.

Ülkenin büyük bir kısmını etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'un yanısıra Kocaeli, Konya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Balıkesir, Kastamonu, Ankara, Manisa'nın Kulu ilçesinde okullar bir ila iki gün süreyle tatil edildi. Sakarya'da ise taşımalı sistem eğitime ara verildi.

İSTANBUL'DA 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle bugün anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklar.

KOCAELİ'NDE OKULLARA 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

KOCAELİ Valiliği, beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de tüm kampüslerde Salı günü 1 gün süreyle kar tatili yapılacağını ve sınavların iptal edildiğini duyurdu.

KONYA MERKEZ VE 27 İLÇEDE OKULLARA KAR TATİLİ

KONYA'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 27 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.
Konya Valiliği, merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Taşkent Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Akören, Çeltik, Hüyük, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak, Kulu, Akşehir, Cihanbeyli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların tatil edildiğini, Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi ilçelerinde ise eğitim-öğretime devam edileceğini açıkladı. Ayrıca engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi. Kötü hava koşulları nedeniyle bugün yapılması planlanan Konya-İstanbul uçak seferlerinin de iptal edildi.

AFYONKARAHİSAR'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Afyonkarahisar il merkezinde ise etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Valilik kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

UŞAK'TA EĞİTİME KAR TATİLİ

UŞAK'ta, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Uşak ve ilçelerinde tüm okullar kar ve soğuk hava nedeniyle Valilik kararı ile bir günlüğüne tatil edildi.

DENİZLİ'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Denizli'de kar yağışının etkili olması ve devam edecek olması nedeniyle Valilik tarafından Sarayköy İlçesi dışında 18 ilçe ve kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

KULA'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Manisa'nın Kulu ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları, 1 gün süreyle tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kula Kaymakamı Murat Güven, ilçe ve bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Tunceli merkez ve ilçelerin dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle, Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri'nde okullar yarından itibaren 2 gün, Ovacık ve Mazgirt'te 1 gün, il merkezi ve Çemişgezek İlçesi'nde de taşımalı eğitim yapılan okullar1 gün valilik kararı ile tatil edildi.

BİNGÖL'DE OKULLARA KAR TATİLİ
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi
internet sitesinden, 'Acil kar tatili duyurusu' başlığını taşıyan açıklama yaptı. Açıkamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 06.01.2015 tarihinde ilimiz merkez ilçeye bağlı tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bir gün tatil edilmiştir" denildi.

BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bitlis'te 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Bitlis Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez, merkeze bağlı köylerde ve Tatvan ilçesinde eğitime 2 gün (Salı-Çarşamba) ara verdiklerini açıkladı.

Bu arada Sakarya' da taşımalı eğietim veren okullar da da eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

SAKARYA'DA TAŞIMALI SİSTEM EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bu arada Sakarya bölgesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle, Sakarya Valiliği bugün için il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen okulları bir günlüğüne tatil etti.

KONYA'DA ÜNİVERSİTELERE KAR TATİLİ

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk, Necmettin Erbakan ile KTO Karatay Üniversitesi'nde eğikile bugün ara verildi.

Selçuk Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün üniversitenin Karapınar ile Silifke Taşucu'ndaki dışındaki tüm birimlerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "6 Ocak 2015 tarihindeki final sınavları ileri bir tarihte yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize duyurulur. Akademik ve idari personelimiz görevleri başında olacaklardır" denildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da Konya'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Merkez Yerleşkesi'nde bugün için eğitim-öğretime ara verildiği belirilirken "Ereğli ve Seydişehir'deki fakülte ve meslek yüksek okulda eğitim-öğretim devam edecektir" denildi. 

KTO Karatay Üniversitesi'nden de yapılan açıklamada eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiği açıklandı.

BALIKESİR'DE OKULLAR TATİL

BALIKESİR Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamudaki görev yapan hamile ve engellilere de izin verildiği açıklandı. 
Kentteki okulların yoğun kar yağışı ve olumsuz hava nedeniyle bugün tatil edildiğini duyuran Balıkesir Valiliği ayrıca, kar birikintileri ve buzlanmanın özellikle cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuza dikkati çekti. Tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin da bugün idari izinli sayılacakları bildirildi.

KASTAMONU'DA EĞİTİME 2 GÜN KAR TATİLİ

KASTAMONU'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildi.
Kentte dün başlayan kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Kent merkezinde kar kalınlığı 25 santime ulaştı. Şehir içi yollarda trafik ağır ilerledi. Belediye ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün ve yarın 2 gün süreyle tatil edildi.

NKARA'DA 6 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün bir gün süre ile ara verildiğini açıkladı.
Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle; "İlimizin soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi ile birlikte Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 6 Ocak 2015 Salı günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Kar yağışının merkez ve diğer ilçelerimizde, eğitim ve öğretimde aksaklığa yol açacak bir durum oluşturmaması nedeniyle, eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Gün içerisinde alınacak meteorolojik bilgiler doğrultusunda; merkez ve diğer ilçeler ile ilgili olarak gerekli değerlendirme yapılacaktır. 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılmaları, Ankara Valiliği'nce uygun görülmüştür. "

Kaynak:Haber Kaynağı