İşte son dakika gelişmeleri

İşte son dakika gelişmeleri

CHP nin planladığı Kadıköy'de bu gün saat 16 da yapacağı "Meydan Okuma" mitingi ise başbakan'ın tehditkar konuşması üzerine Taksim meydanına alındı.

TÜRKİYE AYAKTA


CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYIN

Cuma Hikmet

Taksim Gezi Parkı direnişçilerinin nöbetini basmasından sonra ayağa kalkan Türkiye yurdun tüm bölgelerinde yoğun protesto gösterilerine başladı. Medya kuruluşlarının çoğu yoğun olayları yine görmezden geliyorlar. Güçlü canlı yayın kuruluşlarının bir çoğu taksimde ve tüm yurtta yaşannalar yerine, Başbakan Erdoğan'ın TİM de yaptığı konuşmayı ve halka meydan okuma girişimini bir saat den fazla yayınladılar. Başbakan Erdoğan'ın bu konuda söylediği yeni bir şey olmadı. halk direnişini yine aşırı uçlara ve CHP nin tahriklerine bağlayan başbakan, Protestoların başlaması gerekçesi olan Topçu Kışlası ve Taksim  projesinin hayata geçireleciğin de ısrarına devam etti.

CHP MİTİNGİ TAKSİME TAŞIMA KARARI ALDI

CHP nin planladığı Kadıköy'de bu gün saat 16 da yapacağı "Meydan Okuma" mitingi ise başbakan'ın tehditkar konuşması üzerine Taksim meydanına alındı. Ankara dan İstanbulA yola çıkan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mitingin iptal edilmediğini, başbakanın meydan okumasına karşılık olarak Kadıköy yerine Taksim de yapılacağını Gürsel tekin aracılığı ile Halk TV denduyurdu. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin şu sıralarda Taksime doğru büyük bir kalablıkla harekete geçtiği bildiriliyor.

TÜM TARAFTARLAR BİRLEŞTİ

Gezi parkı direnişinin ardından AKP nin ve Erdoğan'ın istifasını isteme eylemine dönüşen direniş tüm yurda dağıldı. 3 büyük futbol kulübü taraftarları rekabetlerini bırakarak sokaklara çıktılar. AKPİstifa, Erdoğan İstifa,Tayyip İstifa haykırışları yeri göğü inletmeye başladı. Taraftarların bu birleşmesi 10 yıllık AKP iktidarına karşı iççekintiyi bir anda eyleme dönüştürdü. Genç Yaşlı, hatta çocuklarını alan ailleler sokaklarda AKP istifa diye bağırmaya başladı. Eylemlerin en dikkat çekici özelliği hiç bir örgütün yada siyasi kuruluşun bayrakları flamaları olmaması. Az sayıda örgütlü stk ların dışında çoğunlukla halk sivil bir organizasyonla kendiliğinden harekete geçti. Dış basın bu görüntüleri Türk baharı diye lanse etmeye başladı.

SANSÜR UYGULANIYOR

Haber Merkezimize ve posta adresimize tüm yurttan gelen bilgiler ile televizyon kanallarında izlediklerimiz arasında çok büyük fark var. Dünya basınında çok sayıda yaralı, gözaltı hatta ölü olduğu bilgileri geliyor. Yerli medya ise programlarını hiç değiştirmeden hafta sonu haberleri ve eğlence gösterilerine devam ediyor. Dünya da pek çok merkezde AKP aleyhine gösteriler düzenleyen yurt dışında yaşayan Türkler'in bu eylemleri dünya TV lerinde yayınlanıyor. Dünya gündemin de şu anda bir numara olan direnişin videoları gösteriliyor. Dünya ülkelerinden ve çeşitli örgütler den birbiri ardına yapılan açıklamalarda, gösterici ve direnişçilere karşı AKP hükümetinin uyguladığı şiddet protesto ediliyor. Medya sansüründen sık sık bahseden dış basın Türkiye ekonomisinin bu durumdan çok etkileneceğinide söylüyor.

ŞİMDİ NE OLACAK

CHP nin mitingini Taksim'de yapma kararı şu anda zaten savaş alanına dönmüş olan Taksim'in  yeni ve çok büyük olayların çıkmasına sebep olacağa benziyor. Gürsel tekin canlı yayında yaptığı açıklamada. "Başbakan Erdoğan'ın panik halinde olduğunu, tehditler savurduğunu ama 76 milyonun ayaklandığı bu olaylardan baş sorumlu olduğunu" açıkladı. Taksim de yapacakları miting için Erdoğan'ın tehditlerine aldırmadıklarını sözlerine ekleyen Gürsel Tekin, "eğer bu mitingimizde birine bir şey olursa sorumlusu Başbakan Erdoğan'dır" dedi.




CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYIN