İşte rapor: O müezzin sürülecek!

İşte rapor: O müezzin sürülecek!

Beşiktaş Dolmabahçe'deki Bezm-i âlem Valide Sultan Camisi'nde içki içildiği iddiasıyla ilgili inceleme yapan Diyanet müfettişleri raporunu tamamladı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in açıklama yapması beklenirken rapora ilişkin YURT'a bilgi veren İstanbul

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Camide içki içtiler” iddiasıyla gündeme oturan tartışma gün geçtikçe büyüyor. Tartışmayı sonlandırması beklenen kurum ise Diyanet İşleri Başkanlığı. Geçen pazartesi konuyla ilgili açıklama yapacağını duyuran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den hâlâ ses yok! Tartışma sürerken YURT yeni bilgilere ulaştı. Camiye ayakkabılarla girilmesi, içki içildiği iddialarının yer alması nedeniyle inceleme yapan Diyanet müfettişlerinin raporlarını tamamladıkları öğrenildi.

'MÜEZZİN SÜRÜLECEK!'

Diyanet’te bekleyen rapora ilişkin YURT'a bilgi veren İstanbul İl Müftülüğü'nden bir yetkili “Raporun açıklaması için uygun zaman bekleniyor. Çünkü rapor açıklandıktan sonra hedef haline gelen Müezzin Fuat Yıldırım başka bir camiye sürülecek. Tepki almamak için rapor uygun zamanda açıklanacak” dedi. Müftülük yetkilisi, gerekçe olarak Müezzin'in bir devlet memuru olarak basına demeç vermesinin gösterilebileceğini öne sürdü. Cami imamı ile Müezzin Yıldırım arasında uzun zamandır bir tartışma yaşandığını ifade eden yetkili, “İmam, müezzinle anlaşamıyor, doğal olarak müezzinin gitmesini istiyor. İmamın Diyanet İşleri Başkanı'yla da arası çok iyi. Müezzin, Başbakan'a karşı çıkışıyla da hedef oldu. İpinin çekilmesi an meselesi” iddialarında bulundu.

'BEN DİN ADAMIYIM'

YURT, Türkiye'nin gündemine oturan “Yalanın belgesi” manşetinde Müezzin Fuat Yıldırım'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 6 saat ifade verdiğini ve ifadesinde "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem. Cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim” dediğini yazmıştı.


‘ABD ASKERİ KUR'AN PARÇALADI, GIK ÇIKARMADINIZ’

CHP'nin Diyanet kökenli milletvekili İhsan Özkes , CHP grubunun Gezi Parkı'yla ilgili araştırma önerisiyle ilgili Meclis'te dikkat çekici bir konuşma yaptı. Özkes, "Gezi Parkı eylemleri kula kulluğa karşı duruştur. Kul hakkı yetim hakkı yiyenlere karşı bir direniştir" dedi ve şöyle devam etti: "Orada camiden başka seçenek yoktu ki camiye girmesinler. Camiye sığınmaktan başka çaresi olmayanlara, canlarını kurtarmak için camiye sığınanlara 'camiye niye geldiniz' dercesine tavır almak için,  Allah korkusu ve insan sevgisi olmaması gerekir. Adana’da Amerikan askerlerinin camiyi tahrip edip Kur’an’ı parçalamasına gıkı çıkmayanlar, camiye sığınan temiz vatan evladına kin kusuyor. Başbakanın sağ salim evlerine dönmeleri için dua ettiği Amerikan askerleri Irak’ta camileri tahrip ederken, yakıp, yıkarken ayakkabılarını mı çıkarttılar? Zemzem suyu mu içtiler?"