İŞTE POLİSİN DÜN YARATTIĞI DESTAN

İŞTE POLİSİN DÜN YARATTIĞI DESTAN

Polisten "gözünden vur emri" işte destan: Polis göz çıkardı, çene kırdı. İşte dün polisin yazdığı destanın bilançosu.

Gezi Parkı olayları sırasında başından gaz bombasıyla vurularak komaya sokulan Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelindeki protestolar sırasında terör estiren polisin nasıl insanlıktan çıktığını, canavarlaştığını gösteren görüntüler de ortaya çıkmaya başladı. Kadıköy’deki gözü dönmüş dönmüş bir polis amirinin göstericilerin gözünden vurulması için emir verdiği ortaya çıkarken, polis Adana’da bir vatandaşı kör etti, Avcılar’da da bir kadını ağır yaraladı.

Polisin, ekmek almaya giderken gaz bombasıyla başından vurduğu 14 yaşındaki Elvan’ın yoğun bakımda 268 günlük süren yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından dün Kadıköy’de de gösteriler düzenlendi. Polisin sert müdahalesi sonucu burada da çatışmalar yaşandı.

Sosyal paylaşım ağlarından Youtube’a yüklenen görüntüler, polisin, karşısındaki insanlar demokratik haklarını kullanarak gösteri yapan acılı insanlar değil de düşmanmış gibi hareket ettiğini kanıtlıyor. Göstericileri dağıtmak için yoğun bir biçimde tazyikli su ve gaz bombaları kullanan polis, plastik mermilerle de vatandaşlara saldırıyor. Saldırdıkları yetmiyormuş gibi amirlerden biri olduğu anlaşılan bir polis emrindeki memurlara “Gözlerinden vurun” diye emir veriyor.
 
İnsanlıktan çıkıp acımasız bir işkenceciye dönüşen bu polisin verdiği emir sonucu Kadıköy’de gözünden vurulup kör edilen gösterici olup olmadığı bilinmiyor ama emniyette barındırılmaması gereken bu polisin meslektaşları, Adana'daki dünkü gösteriler sırasında genç bir kadın göstericiyi plastik mermiyle gözünden vurarak kör etti. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan genç kadının gözünün plastik mermiyle parçalandığı bildirildi.

İstahbul Avcılar’daki dün Berkin Elvan için yapılan protesto gösterilerine polis sert müdahalede bulundu. Polis, kalabalığı dağıtmak için yoğun bir biçimde gaz bombası kullandı. Polisin yakın mesafeden attığı gaz bombasının kapsülünün yanağına gelmesi sonucu genç bir kadın ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan kadının çenesinin sağ tarafının parçalandığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı