İŞTE PARİS'TE TÜRKİYE'NİN ÇOK UTANDIĞI O AN

İŞTE PARİS'TE TÜRKİYE'NİN ÇOK UTANDIĞI O AN

Erdoğan ve Davutoğlu dış politikasının Türkiye'yi getirdiği son nokta Paris katliamının ardından düzenlenen yürüyüşe katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gösterilen tavır ile net bir biçimde ortaya çıktı.

Suriye iç savaşı başladığından bu güne kadar tüm dünyanın "Aşırı İslamcılara destek veren politika izliyorsunuz" şeklinde eleştirdiği Erdoğan ve Davutoğlu dış politikasının Türkiye'yi getirdiği son nokta Paris katliamının ardından düzenlenen yürüyüşe katılan  Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gösterilen tavır ile net bir biçimde ortaya çıktı.

TÜRKİYE'NİN ONURU ZEDELENDİ

Türkiye'nin tüm dünyada giderek yalnızlaştığının görüntüleri içinde Türkiye Başbakanı Davutoğlu'nun bulunduğu kareler ile iyice ortaya çıktı. Davutoğlu'na Paris'te düzenlenen ve yüzbinlerce Fransız vatandaşının yanı sıra, bir çok ülkenin başbakanının katıldığı yürüyüşte ona adeta yokmuş gibi davranılması bir tarafa, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin tokalaştığı tüm liderlere samimi davranırken Davutoğlu'nu açıkca pas geçmesinin görüntüleri Türkiye'nin onurunu zedeledi.

DAVUTOĞLU BİRKAÇ KEZ YELTENDİ, HOLLANDE ÖNCE DİĞER LİDERLERLE TOKALAŞTI

Yürüyüşte dikkat çeken bir detay vardı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, diğer ülke liderleriyle yakından ilgilenirken, Başbakan Davutoğlu'na mesafeliydi. Hollande, yürüyüş sırasında bütün ülke liderleriyle selamlaştı. Bu esnada Davutoğlu, bir iki kez tokalaşmak için yeltendi ancak Hollande iki liderle tokalaşıp, öpüştükten sonra Davutoğlu'nun elini sıktı ve sıfır ilgi ile pas geçti. Görüntülerde net olarak izleneceği gibi Davutoğluı'nu jet hızı ile geçen Hollande, arka sıralarda ki liderlerle bile sarılıyor, konuşuyor ve nazik davranıyor.

DAVUTOĞLU'NA SARILMADI

Dikkat çeken bir diğer detay da Hollande diğer ülke liderlerine tek tek sarılması oldu. Fransız lider, Davutoğlu ile sadece tokalaşmakla yetindi.Bu görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntüler birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Ve görüntüleri üzüntüyle izleyen Türk vatandaşları sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler.

IŞİD'E TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEMİŞTİ

Paris'te teröre karşı birlik yürüyüşündeki bir görüntü yine sosyal medyanın konusu oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande taziyeleri kabul ederken diğer devlet başkanlarını ve Başbakanları ile hem tokalaştı hem de öpüştü. Davutoğlu sıranın kendisine gelmesini beklerken Hollande Davutoğlu'nun sadece elini sıkmakla yetinmesi büyük tepkilere neden oldu.. Bu görüntüden sonra sosyal medyada Davutoğlu'nun IŞİD terör örgütü için söyledikleri tekrar gündeme geldi. Davutoğlu, IŞİD için terör örgütü demek yerine "kızgınlıkla bir araya gelmiş grup" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı