İşte Öcalan'ın mesajı!

İşte Öcalan'ın mesajı!

İMRALI'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen BDP'li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder BDP il binasında açıklama yaptı.

Görüşmeye Avrupa'da bulunan BDP Başkanı Selattin Demirtaş'ın katılamadığı ve saat 14.00 da başlayan görüşmenin saat 15.30'da bittiği belirtildi. Görüşme sonucu Abdullah Öcalan'ın mesajını Sırrı Süreyya Önder okudu. 

Mesaj şöyle: "Saygıdeğer Türkiye halkı, yaşamakta olduğumuz barış ve demokratik çözüm süreci bütün hassasiyeti ile devam etmektedir. Hem çatışmazsızlık sürecinin kalıcılaşması hem de geri çekilme sürecinin gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Gelinen aşamada daha umutlu bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmayı birkaç gün içinde bütün Türkiye halkıyla paylaşacağım. Bu itibarlar demokratik çözüm sürecine katkı sunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor, eşit, demokratik ve adil bir barışa olan inancımla herkesi selamlıyorum" 

Önder, sorulan sorular üzerine görüşmenin Kandil'in yazdığı mektup üzerine yapıldığını ve Abdullah Öcalan'ın yapacağı açıklamanın geri çekilme süreciyle ilgili olduğunu söyledi.