İŞTE O POLİSTEN AÇIKLAMA

İŞTE O POLİSTEN AÇIKLAMA

Bağcılar’da önceki akşam iki kişiyle kavga ederken silahını ateşleyerek 7 yaşındaki Suriyeli Zeliha Comu’nun ölümüne neden olduğu gerekçesi ile “Kasten adam öldürme” suçundan tutuklanan polis memuru A.A., savcılık sorgusunda olayın...

Bağcılar’da önceki akşam iki kişiyle kavga ederken silahını ateşleyerek 7 yaşındaki Suriyeli Zeliha Comu’nun ölümüne neden olduğu gerekçesi ile “Kasten adam öldürme” suçundan tutuklanan polis memuru A.A., savcılık sorgusunda olayın ayrıntılarını anlattı.

‘KENDİMİ KORUMAK İÇİN İKİ EL ATEŞ ETTİM’

O gün işten çıktığını, otobüs beklerken durakta bulunan 2 kişinin kendisine, “Ne bakıyorsun” diyerek sataştığını söyleyen A.A., “Ben ‘bakmıyorum’ diye yanıt verdim. 'O. çocuğu' diyerek küfrettiler ve darp etmeye başladılar. ‘Ben polisim, yapmayın’ dedim. Küfür ettiler, çok ağır darbeler aldım. Kendimi yola attım. Üzerimdeki elbiseler yırtıldı, silahım açığa çıktı. Silahımı alacaklar korkusuyla kendimi yola attım. Tabancamın namlusunu ayak hizasına gelecek şekilde kaldırdım. ‘Polisim, gelmeyin’ dedim. Kendimi korumak ve saldırmalarını engellemek için 2 el ateş etim” dedi.

Kendisini darp edenlere yönelik olarak peş peşe polis olduğunu söylediğini belirten A.A. ifadesini şöyle sürdürdü:

“Peş peşe ‘polisim’ diye uyardım. Etrafım kalabalıklaştı, beni çember içine aldılar. Tanımadığım biri yanıma gelerek kısık sesle kulağıma, ‘ben polisim’ dedi. Kimliğini gösterdi. ‘Bunlar silahını alıp seni öldürürler, silahını bana ver’ dedi. Kimliğini görünce silahımı ona verdim. O da tabancayı alıp şarjörünü çıkardı ve beline taktı. ‘Bana saldıranlara, yapmayın, polismiş’ diye uyarıda bulundu. Kalabalıktaki kişiler bana saldırdı ve darp etti. Polis olduğunu söyleyen ve kalabalıktaki bazı kişiler beni oradan uzaklaştırmak için ticari taksiye bindirdi. Kalabalıktakiler taksiyi durdurdu, beni yaka paça dışarı çıkardılar. Darp ettiler. Polis ve kalabalıktaki bazıları beni araya girerek kurtarmaya çalışıyorlardı. Yoldan geçen resmi polis aracını durdurup can havliyle arka koltuğuna bindim. Polis olduğumu söyledim ve ‘beni kurtarın’ dedim. Kalabalık grup aracın önünü kesti, arka kapıyı açıp beni darp etmeye çalıştılar. Kalabalıktan bazılarının araya girmesiyle yine polis aracına bindim. Polislere beni Halkalı Polis Merkezi’ne götürmelerini istedim. Merkezde bir çocuğun öldüğünü, bir çocuğun yaralandığını, bana saldıranlardan birinin de yaralandığını öğrendim. Ben bu şahısları tanımıyorum, yanlarında ne bir bayan ne de bir erkek vardı.”

Polis memuru A.A. “Kasten adam öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı