İŞTE O GİZLİ EVRAK İMHA MAKİNASI

İŞTE O GİZLİ EVRAK İMHA MAKİNASI

Yeni ses kaydı Gizli Evrak imha makinası konusu üzerine.

Ses Kayıtları Peşpeşe Geliyor


Yolsuzluk operasyonu ile ilgili olduğunu iddia ettikleri ses kayıtlarını yükleyen Haramzadeler yeni bir ses kaydını servis ettiler. Bu sefer yayınlanan ses kaydında ki iddiaların yine soruşturma dosyası tapelerinden naklediğdiğini belirtiyor haramzadeler adlı kimliği belirsiz kişi tarafından. İşte gazeteport'ta yayınlanan o iddilara ilşkin haber.

EVRAK İMHA MAKİNASI TELAŞI İDDİASI

Haramzadeler kullanıcı adıyla internete yüklenen ses kayıtlarında 17 Aralık sabahı Erdoğan ailesi içinde yaşandığı ileri sürülen evrak imha etme telaşı anlatılıyor. 
17 Aralık sabahı Erdoğan'ın 4 çocuğu kendilerine karşı yapılabilecek bir gözaltı operasyonuna karşı tedbir almak amacıyla telaşla hazırlık yapıyor. 
Başbakan'ın damadı Berat Albayrak'ın şoförü ailenin tüm özel işlerine koşturur. Evden çıkartılacak paraların transferi ve evrakların imha edilmesiyle görevlendiriliyor. Belgelerin temizlenmesi için Medet Nebi Yanık, Berat Albayrak tarafından acilen öğütücü almak için görevlendiriliyor. 
Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ise evdeki evrakların imhasıyla ve paraların kutulanmasıyla bizzat ilgileniyor. Gazeteport'ta verilen bilgiler bu şekilde. 

EVRAK İMHA MAKİNASI NEDİR

İnternette yaptığımız araştırmada ses kaydında konu edilen evrak imha makinalarını araştırdık. Bu makinlar gizli ve başkaları tarafından görülmemesi istenen evrakların imhasında kullanılan kağıt kıyma makinaları. Genellikle askeri tesisler , istihbarat kurumları ve ticari sırlarının bilinmesini istemeyen şirketlerin kullandığı araçlar. Çok fazla çeşitleri var. Ve güvenirlik derecelerine sahipler, Genelde makinanın ağzına verilen evrakları okunamayacak kadar ince parçalara ayırıyorlar. En basitleri evrakı ince şeritler haline getiriyor.

Başbakan'ın damadı Berat Albayrak ve şöförü arasında geçtiği iddia edilen konuşmalarda, şöförün 80 euro ya alıp götürdüğü evrak imha makinasının kapasite ve kalite sorunu çıkardığı anlaşılıyor. Bu nedenle yerli malı olmaması konusunda şöför uyarılıyor. Ardından satıcı ile konuşan şöför Alman valı var diyor. Karşı taraf fiyatını öğrenmek istiyor. Ve sonuçta 300 euro civarında kaliteli olduğuna karar verilen evrak imha makinasının acele alınıp getirilmesi isteniyor. Daha sonra devam eden ses kaydı bölümünde ise Başbakan'ın kızı olduğu iddia edilen Esra isimli bir kişi şöföre alt kata makinayı getirmesini istiyor. Ancak ne makinası olduğunu telafuz etmekten kaçınan sesin sahibi" o şeyi" diye tarif ediyor.

Editörlerimizin internette yaptığı araştırmada ses kayıtlarında tarifi yapılan Alman malı kaliteli evrak imha makinaları içinde bu makinaya ulaştık. İşte o makinlardan biri ve teknik özellikleri.

etrhs.jpg

gazeteport