İşte O Gazetelere Uygulanan Sansürün Belgesi

İşte O Gazetelere Uygulanan Sansürün Belgesi

Türkiye'nin muhalif gazetelerine uygulanan sansürün belgesi...

 AKP’nin İstanbul Belediyesi’nin kiraya verdiği metrolardaki büfelerde bazı gazetelerin satışı yasaklandı.
Yasak da büfe işletmecilerine mesajla bildirildi. Sözcü, Evrensel, Yurt ve Aydınlık gazetelerinin satışına sansür getirildi.

İstanbul Metrosu’nda, 3 hatta, toplam 18 noktada faaliyet gösterenV Smart Cube yöneticileri perşembe akşamı saat 20.51’de büfe sorumlularına cep telefonuyla yasak kararını bildirdi. Gönderilen mesajda, “Arkadaşlar yarın sabah Sözcü, Evrensel, Yurt, Aydınlık Gazetelerini standart dizmeyin tezgah arkasına gözükmeyen bir yere kaldırın bu gazetelerin satışını yaşayacak sorulması halinde ise kalmadı bitti diye müşteriye bilgi verilecek satmıyoruz değil kalmadı denilecek akşam da geldiği gibi iadesini yapacaksınız” denildi. Ve bu mesajın ardından cuma günü büfelerden O Gazeteleri almak isteyenler, ‘kalmadı, bitti’ cevabını aldı

Gazete isteyen vatandaşlara, ‘kalmadı, bitti’ cevabı veriliyor ve büfe yetkilileri gazetelerin paketini dahi açmadan ‘satılmadı’ diyerek iade ediyor. Sansür, dağıtım şirketinin iade sevk irsaliyesiyle belgelendi.
Taksim Metrosu içinde bulunan Smart Cube büfesinden önceki gün yapılan gazete satışlarına ilişkin YAYSAT tarafından tutulan iade sevk irsaliyesinde Sözcü gazetsinin bu bayiye 75 tane yollandığı ve 75‘inin de iade edildiği belirtiliyor. Bu engel gazete örgütlerinin tepkisini çekti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Turgay Olcayto, basına yönelik engelin gazetede dağıtıma kadar vardığını söyledi. TGS Genel Başkanı Uğur Güç ise basın özgürlüğünün Türkiye’de nasıl ayaklar altına alındığının belgelendiğini ifade etti.
İŞTE O MESAJ VE İADE BELGELERİ




Kaynak:Haber Kaynağı