'İŞTE O AN BAŞINA GELENİ ANLADI'

'İŞTE O AN BAŞINA GELENİ ANLADI'

Telefon dolandırcıları, karı- kocayı aynı anda arayıp telekonferans sistemiyle 35 bin lira dolandırdı

KONYA’da öğretmen Faruk Aytin ve ev kadını eşi Fatma Nur Aytin'i, aynı anda telefonla arayıp kendilerini 'polis' olarak tanıtan kişiler, telekonferans sistemiyle konuştukları çifti kandırıp, 35 bin 500 lirasını dolandırdı. Faruk Aytin, '155 Polis İmdat' telefon hattını arayıp "Evimdeki arama bitti mi? Eşim hala yanınızda mı?" diye sorunca dolandırıldığını anladı.

Olay, dün merkez Karatay İlçesi Büyüksinan Mahallesi’nde meydana geldi. Fatma Nur Aytin’i, ev telefonundan arayarak kendilerini 'polis' olarak tanıtan dolandırıcılar, Diyarbakır’da bir kuyumcu soygununda kendisinin kimlik fotokopisinin olay yerinde delil olarak bulunduğunu, olayı aydınlatmak için verecekleri hesaba para yatırması gerektiğini söyledi. Aytin’in meslek dersleri öğretmeni eşi Faruk Aytin’i aynı anda telefonla arayan dolandırıcılar, aynı yalanı söyleyerek "Eşin de yanımızda" deyip telekonferans yöntemiyle eşinin sesini duyurarak evde arama yaptıklarını söyleyip, operasyon için para istedi. Aytin çiftine telefonu kapatmamalarını söyleyen dolandırıcılar, saatlerce paranın yatırılmasını bekledi. 

BANKADAN KREDİ ÇEKTİ 

İstenilen parayı yatırmak için görev yaptığı okuldan ayrılıp bir bankaya giden Faruk Aytin, bankadan 28 bin liralık kredi çekti. Kredi kartından da 7 bin 500 lira çeken Aytin 35 bin 500 lirayı dolandırıcıların söylediği hesaba yatırdı.

'155 ALO POLİS' HATTINI ARAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Bankadan ayrılıp görev yaptığı okula giden Faruk Aytin, eşini aradı ancak telefon sürekli meşgul olunca ulaşamadı. Bunun üzerine '155 Polis İmdat' hattını arayan Aytin, "Evimdeki arama bitti mi? Eşim hala yanınızda mı?" diye sordu. Polisler böyle bir operasyonun olmadığını söyleyince Faruk Aytin, dolandırıldığını anladı.

İhbar üzerine eve giden polisler, Fatma Nur Aytin’e gerçek polis olduklarına zor inandırdı. Fatma Nur Aytin de karşısındakilerin gerçek olduğunu ve dolandırıldıklarını anlayınca şok geçirdi. Polis, çifti dolandıranların kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı