İŞTE NECDET ÖZEL'İN RAPORUNUN PERDE ARKASI

İŞTE NECDET ÖZEL'İN RAPORUNUN PERDE ARKASI

Çünkü Erdoğan AKP'nin kendi dışında yürüttüğü seçim kampanyasından çok umutsuz ve seçimin her geçen gün AKP Aleyhine dönebileceğine ilişkin büyük endişe yaşıyor.

Ortaya ilk çıktığında sadece sitemizin cesaretle perde arkasında ileri sürülen idiları dilllendirdiği Genel Kurmay Başkanı Necdet özel'in aldığı ve aniden ayrıntıları kamuoyuna açıklanmayan rapor olayının perde arkasına ilşkin yeni iddilar ortaya atılmaya başlandı. Olay rapor iktidara yakın hemen hemn hiç bir medya kuruluşunda verilmezken sitemizden Necdet özel'in aldığı raporun arkasında bir anlaşmazlık bulunduğuna ilşkin ileri sürülen iddialar yer almaştı. Söz konusu haber için başlığa tıklayabilirsiniz

OLAY NASIL PATLAK VERDİ (TIKLAYINIZ)

Cumhuriyet'in Yeniçağ gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Takan'a dayandırdığı habere göre, Erdoğan ile Özel arasında çok sert bir diyalog yaşandığı ve bu tartışmanın arkasında Musul olduğu ileri sürüldü. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı isim ve ayrıntı vermeden yayınlanan haberlerin aslı olmadığını ileri sürerek ve yine ayrıntı vermeden yazılı bir açıklama yaptı. O açıklama için aşağıda ki başlığa tıklayabilirsiniz.

TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRAN KONUDA TSK'DAN AÇIKLAMA (HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ)

İşte Ahmet Takan'ın o yazısından bir bölüm.

Özel ile Erdoğan arasında ipler nasıl koptu?..

Bakmayın!.. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e ilettikleri geçmiş olsun mesajlarına. Özel, sağlık durumunu gerekçe göstererek görevi Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’a bıraktı ama devletin zirvesinde fırtınalar kopuyor. Olayı, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in “ordu Suriye’ye girecek” şok açıklamasına kısmen bağlayanlar oldu. Yalnızca Necdet Özel’in değil, tüm komuta kademesinin çok uzun süredir sıkıntısı, Hükümetin Suriye baskısı. Bataklığa girip saplanmanın nelere mal olacağı belki yüzlerce kez anlatıldı Recep Erdoğan’a. Ama oyları eriyen Erdoğan ve AKP’yi kurtaracak, milliyetçi muhafazakâr oyları tekrar iktidara bağlayacak bir başarı destanı gerekiyordu. Erdoğan, bu sefer Musul için zorladı Genelkurmayı. Hem de PKK’nın ayaklanma hazırlıkları son aşamasındayken. Necdet Özel ve komuta kademesi sonu belli olmayan bu macera seçeneğine de direndi. Devlet koridorlarında Özel ile Erdoğan arasında geçen “çok sert bir diyalogdan” bahsediliyor, “Necdet Özel, Necip Torumtay örneğinde olduğu gibi kamuoyunu derinden sarsacak istifa yolunu seçmedi. Kendine has bir üslupla mesaj verdi” deniyor. Artık Ankara’nın koridorlarında saklanamayan bir gerçek var. İpler koptu!..

SIKINTI SADECE ERDOĞAN İLE ORDU ARASINDA MI

AKP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Necdet Özel'in rapor alarak gösterdiği tepkinin tek kaynağı MGK toplantıları sonrası dayatılan Irak'a girmek ya da Suriye'de Arap koalisyonu ile birlikte tampon bölge oluşturmak iddialarına dayanmıyor. Yine ileri sürülen iddialara göre Ordunun arası AKP Hükümetinden çok Erdoğan ile gergin durumda. Çünkü Erdoğan AKP'nin kendi dışında yürüttüğü seçim kampanyasından çok umutsuz ve seçimin her geçen gün AKP Aleyhine dönebileceğine ilişkin büyük endişe yaşıyor.

ERDOĞAN BAŞKANLIK HAYALİNDEN VAZ GEÇTİ 

Erdoğan'ın tek derdi Başkanlık hayalinden kopmasının olmadığını ileri süren kaynaklar, o konuda zaten umudunu yitirdi ama AKP'nin iktidar olamayacağı konusunda büyük bir endişeye sahip diyorlar. Bu nedenle; "Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Takan'ın ileri sürdüğü " muhafazakar ve milliyetçi kesimin oylarını bir son dakika bombası ile AKP'ye çevirme düşüncesi her geçen gün daha elzem oluyor ", deniliyor. Bu yüzden orduyu aceleye getirilmiş bir dış müdahale macerasına sürüklemek istiyorlar şeklinde yorumlar yapılıyor.  Seçimlere 1 aydan daha az bir zaman kalması AKP ve Erdoğan'ın bu hamlesini gittikçe daha zora sokuyor. 

CEVABI OLMAYAN SORULAR

1- Hastalık gerçekse bu kadar önemli bir zamanda ve görevde olan Özel'in sağlığına ilşkin önceden bilgi verilmez mi?

2-Hastalık ya da ölüm gibi konularda derhal ilgiliyi evinde ziyaret etme alışkanlığı olan Erdoğan'ın sadece geçmiş olsun mesajı göndermesi

3-Operasyon geçirdiği iddia edilen Necdet özel'in aynı akşam Davutoğlu ile çok sağlıklı fotoğrafının olması

4-Operasyona ilşkin çok az bilgi verilmesi. Operasyon geçirdiği hastanenin bile adının verilmemesi