İşte Melih Gökçek'in Avrupa Başkenti

İşte Melih Gökçek'in Avrupa Başkenti

GÖKÇEK TWITTER'DE MISIR AHKAMI KESİYOR

Cengiz ALDEMİR

AŞTİ Dikimevi metro hattı olan Ankaray Kolej istasyonu 2 gündür sular altında.
 
Günün büyük bir kısmını Twitter’da geçiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kolej Metrosu’nun sular altında kalmasını engelleyemedi.
 
Kolej metro istasyonu belediyenin yıllar önce yapılması gereken öncelikle yaşlı ve engellilerin kullanması için yürüyen merdivenlerin inşaat çalışmaları aylardır sürüyor. Bu çalışmalar sırasında Ankaray Kolej İstasyonu’nda bir kazma her şeyi ortaya çıkarttı.
 
İZMİR’İ VENEDİK’E BENZETMİŞTİ
 
Geçtiğimiz yıl İzmir’deki sel felaketinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sataşarak, İzmir’i Venedik’e benzetmişti. Şimdi aynı görüntülerin, yağmur bile yağmayan Ankara’da yaşanması akıllara Venedik örneğini getirdi.
 
ASKİ ACİZ KALDI
 
Yürüyen merdiven çalışmaları sırasında patlayan su boru hattı iki gündür metro istasyonunu kullanamaz hale getirdi. Metro inşaatında çalışan işçiler, çalışmalar sırasında su patlağı oluştuğunu, iki gündür suyu durduramadıklarını, akan suyun kaynak suyu olduğunu ancak  ASKİ (Ankara Su, Kanalizasyon İşleri) buna bir çare bulmaya çalıştığını, çaresiz kaldıklarını çok su tahliye ettiklerini ifade ettiler. Kolej sakinleri metro istasyonunu kullanamadıklarını, evlerinde suların kesildiğini ASKİ’nin müdahale de aciz kaldığını bildirdiler.
GÖKÇEK AVRUPA BAŞKENTİ YAPMIŞTI
 
Gece gündüz devamlı akan su, kolej sakinlerini üzerken, “Bu paraları belediye bizim sırtımızdan almaya çalışacak, ancak teknolojinin geliştiği günümüzde bir su patlağını çözemedi yazıklar olsun…”, “Gökçek bir su patlağını bile durduramazken, bir de Avrupa başkenti yaptık Ankara’yı diyor al işte eseri ortada utansın” sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.
 
Metro içinden görüntü alınmasını engelleyen metro çalışanları sorulara da yanıt vermekten kaçındı. Metro istasyonunu kullanamayan vatandaşlar manzarayı şakın bakışlar ile izlerken bazıları da fotoğraf çekerek, görüntüleri Ankaralılar ile sosyal paylaşım sitelerinden paylaşacaklarını söylediler.