İŞTE MANCINI'nin İSTİFA NEDENİ

İŞTE MANCINI'nin İSTİFA NEDENİ

İŞTE MANCINI'nin İSTİFA NEDENİ

Spor gündemine bomba gibi düşen Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin istifasının ardından en büyük soru işareti Mancini'nin neden istifa ettiği. 

Robertor Mancini'nin Ünal Aysal ile yaptığı zirvenin hemen ardından ikilinin anlaşmaya vardığı ve Mancini'nin görevine devam edeceği haberleri hızla yayıldı.

Fakat Galatasaray camiası bugün gelen bir haberle şok oldu. İtalyan teknik direktör Mancini ile Galatasaray Başkanı Ünal Aysal arasındaki zirve sanılanın aksine çok gerilimli geçmiş ve o toplantıda ipler kopmuştu.

MANCİNİ 3 YILDIZ İSTEDİ, MALİYETLERİ 38 MİLYON EURO
Mancini'yi istifaya götüren sebep tam 38 milyon Euro. 
İtalyan Hoca, Ünal Aysal'la yaptığı zirvede herkesin merak ettiği soruyu sordu: Transfer bütçemiz ne kadar?
Çünkü İtalyan çalıştırıcının ağzından 3 oyuncunun ismi dökülmüştü. 3'ü de yabancı olan bu futbolculardan biri stoper, biri kanat forveti sonuncusu ise santrafordu.
Bu yabancı yıldızın toplam bonservis maliyeti ise Galatasaray'a yaklaşık 38 milyon Euro'yu buluyordu. ki bu rakam sadece bonservis bedeli, henüz bu hesaplamaya futbolcuların alacağı ücret dahil değil.
Bu rakam telaffuz edildiğinde Odakule'deki binada bir anda odada buz gibi bir rüzgar esti.

ÜNAL AYSAL: TRANSFER BÜTÇEMİZ 10 MİLYON EURO 
Ünal Aysal Mancini'yi istifaya götüren o rakamı açıkladı hemen: Transfere sadece 10 milyon Euro bütçe veririz.Finansal Fair Play nedeniyle bu yıl yıldız transferi yapmalarının mümkün olmadığını açıklayan Aysal'ın bu sözleri Mancini'yi şok etti.

Mancini ise Aysal'a, "Bu şartlar altında Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan bile çıkamayız" dedi ve işte bu sözlerin ardından ikili arasında ipler koptu.
Kariyerini riske atmak istemediği iddia edilen Mancini'nin Başkan Ünal Aysal'la el sıkışarak bu şartlar altında kulüpte kalmasının mümkün olmadığını söylediği belirtiliyor. 

İşte Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklama;
Şirketimiz ile Teknik Direktör Sayın Roberto Mancini arasında 01.10.2013 tarihinde imzalanmış olan iş akdi, Sayın Mancini'nin talebi üzerine ve karşılıklı mutabakat ile 2013/2014 futbol sezonu sonu itibarıyla sonlandırılmıştır.
 
Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamış ve taraflar tam bir dostluk ve karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın Teknik Direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz."

kaynak: paralimani.com