İŞTE KONYA MİTİNGİ GERÇEKLERİ

İŞTE KONYA MİTİNGİ GERÇEKLERİ

.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’la oğlu Bilal Erdoğan arasında, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının başladığı ve 3 bakan oğlu da dahil çok sayıda kişinin gözaltına alındığı 17 Aralık günü gerçekleştiği iddia edilen ses kayıtlarının dün akşam sosyal medya aracılığıyla ülke gündemine girmesinin yankıları sürüyor. 

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında gerçekleştiği öne sürülen ve “evlerde bulunan paraların sıfırlanması” gibi ifadeler içeren ses kayıtlarının ortaya çıkmasından itibaren sosyal medyanın 1 numaralı gündem maddesi de bu konu oldu. Bu arada kayıtların içeriği kadar ‘orijinalliği’ de tartışma konusu oldu. 

İkili arasındaki ikinci konuşmanın 11.17'de yapıldığı öne sürülüyor. O gün ajanslara yansıyan bilgilere göre Erdoğan Konya’ya 12.55’te iniyor. Başbakan o gün saat 13.49'da Konya'daki Şeb-i Arus konuşmasına başlıyor, bu konuşma 14.25'te son eriyor. 

Aynı iddialara göre üçüncü telefon görüşmesi ise 15.39'da gerçekleşiyor. Bu konuşma Erdoğan’ın Şeb-i Arus törenindeki konuşmasının sona ermesinden 1 saat 14 dakika sonra gerçekleşmiş oluyor.

DİĞER ÇELİŞKİ

Başbakan Erdoğan’ın telefon konuşmasında o gece Ankara 'da kalacağını söylemesi de “gün boyu Konya’da olmasından” yola çıkılarak, konuşmaların kurgu olduğuna kanıt olarak gösteriliyor. Ancak Başbakan Erdoğan’ın, o gece geç saatlerde Ankara’ya döndüğü bilgisi aynı gün haber portallarına yansıyor.

ÜÇÜNCÜ ÇELİŞKİ

PAYLAŞILAN SÜMEYRE ERDOĞAN'LI FOTOĞRAFLAR  2012'DEN 

Kayıtların kurgu olduğuna dair bir başka iddia ise Başbakan Erdoğan’ın, İstanbul’da bulunan Bilal Erdoğan’a “Sümeyye Erdoğan yayına gelecek” demesinden yola çıkıyordu. Sosyal medyada aynı gün Sümeyye Erdoğan’ın Şeb-i Arus törenlerinde olduğunu gösteren şu fotoğraf paylaşıldı. 

Ancak kısa bir süre sonra bu fotoğrafın 2012 yılına ait olduğu, 2013 yılında çekilen fotoğraflarda ise bir önceki yıl Sümeyye Erdoğan’ın oturduğu koltuğun boş olduğunu gösteren fotoğraflar ve bu fotoğrafların haber olduğu web sitelerinden görüntüler yayınlandı. 

AK PARTİ'Nİ RESMİ SİSTESİ AKPARTİORG'TA FOTOĞRAFIN 17 ARALIK 2012 DE ÇEKİLDİĞİNİ DOĞRULUYOR

2013 ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİ 

İŞTE O GÖRÜNTÜLERİN VİDEOSU 

Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık 2013 günkü resmi programı Başbakanlığın resmi web sayfasına ise şöyle yansıdı:

 

Kaynak:Haber Kaynağı