İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN EREN ERDEM KARARI

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN EREN ERDEM KARARI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rus televizyonu RT'ye verdiği röportajda 'IŞİD teröristlerinin öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye'den edindiğini' iddia eden CHP milletvekili Eren Erdem için,

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rus televizyonu RT'ye verdiği röportajda 'IŞİD teröristlerinin öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye'den edindiğini' iddia eden CHP milletvekili Eren Erdem için, "Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladıysa onu partide tutmayacağım. Eğer suçlamadıysa Sayın Cumhurbaşkanı Erdem'den özür dileyecek mi" dedi.

EREN ERDEM'İN RUS TELEVİZYONUNA KONUŞMASI

CHP’li Eren Erdem: IŞİD sarin gazını Türkiye’den aldı
Eğer Eren Erdem, Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladıysa ben onu partide tutmayacağım. Ama eğer suçlamadıysa Sayın Cumhurbaşkanı Eren Erdem'den özür dileyecek mi? Cumhurbaşkanı bu konuyu açarken metni alıp okuması lazım. Suçlayacaksa Başsavcılığı suçlayacak. Eren Erdem'e güvenirim, ne konuştuğunu bilen bir insan. Bu konuda daha önce soru önergesi vermiş, tutanaklar meydanda, iddia savcının iddiası. Rus televizyonuna böyle bir demeç vermesi, zamanlama olarak doğru değil."

YENİ ANAYASA

Önümüzdeki günlerde gelir hangi reformları yapacağını söylerlerse biz reformları önünü tıkayacak değiliz. 12 Eylül'ün darbe hukukunun değişmesi lazım. Biz her şeyi Anayasa'ya bağlamışız ama ondan önce altındaki yasaların düzelmesi lazım. Darbe hukuku yüzünden parlementer sistem çalışmıyor. Hukuk sistemi değişmedikçe demokrasi gelmez. Bu meclisin Anayasa yapacağından umutluyum.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Şu anda çözüm sürecinden başka bir noktadayız. Öyle özyönetim falan olmaz ne demek özyönetim? Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğu yerde özyönetim olmaz. Ben yerel yönetimin güçlü olması taraftarıyım.

Kaynak:Haber Kaynağı