İşte KCK'nın yeni konseyi

İşte KCK'nın yeni konseyi

İMRALI Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın önerisi üzerine Kandil Dağı'nda yapılan genel kurulda, KCK sisteminde eş başkanlık sistemine geçilirken, bir de Öcalan'a direkt bağlı ve onu temsil eden Genel

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'nı 3 dönemdir yapan Murat Karayılan, bu görevini Cemil Bayık ve Bese Hozat'a teslim etti. Oluşturulan ve doğrudan Abdullah Öcalan'a bağlı olan 6 kişilik Genel Başkanlık Konseyi'nde de eş başkanlar Cemil Bayık ve Bese Hozat'la birlikte Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Nuriye Kespir ve Elif Pazarcık yer aldı. PKK'da eş başkanlık sistemine geçilirken örgütün tepe yönetimi olarak 3 erkek ve 3 kadından oluştu.

İmralı'da cezasını çeken Abdullah Öcalan'ı bağlı çalışacak olan 6 kişiden Cemil Bayık örgütün kurucuları arasında yer alırken, hayatta bulunan PKK'nın diğer iki kurucusu olan Ali Haydar Kaytan ve Duran Kalkan ise üst yönetimde yer almadı. 'Sozdar Avesta' kod adını kullanan Nuriye Kespir ve Cemil Bayık, 6 Mayıs 1996'da Öcalan'a yönelik Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen bombalı saldırı sırasında Öcalan'ın yanında bulunuyordu.

Mardinli Yezidi olan Nuriye Kespir, daha önce Hollanda'da tutuklanmış ancak Türkiye'ye iade edilmemişti. 

Eş başkan olan Bese Hozat, Tunceli nüfusuna kayıtlı olup yaklaşık 20 yıldır dağda bulunurken, Elif Pazarcık'ın ise, Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olduğu ve 1991 yılından beri dağda bulunduğu belirtildi.