İŞTE İSRAİL’E SİLAH SATTIĞIMIZIN SON BELGESİ!

İŞTE İSRAİL’E SİLAH SATTIĞIMIZIN SON BELGESİ!

Üstelik 2014’te, üstelik sadece 1 aydan biraz fazla zaman önce…

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında yüzlerce kişi hayatını kaybederken Başbakan Erdoğan’ın İsrail’i Kınıyoruz” dışında başka adım atmaması tepkiyle karşılanmış, yurttaşlar da İsrail ürünlerine yönelik boykot kampanyaları başlatmıştı. Ancak AKP hükümetinin yakın bir zamana kadar İsrail’le olan askeri ilişkisine nokta koymadığı ortaya çıktı. BirGün’ün ele geçirdiği belgede, İsrail ile AKP hükümeti arasındaki askeri ilişki tüm çıplaklığıyla görülüyor.

TANK MÜHİMMATI SEVKİ

Yapılan sözleşmede şu ifadelere yer veriliyor: ''Kurumumuz ihtiyacı 10 adet 20 ft’lık konteynır içinde taşınacak 8 kalemde 46.359 adet 120 mm tank muhimmatı parçası 15.06.2014 tarihinde İsrail Deniz Limanı’ndan İstanbul Limanı’na ihale dökümanına uygun olarak taşınacak”.

‘TİCARET YOK’ DENMİŞTİ

Yapılan sözleşmenin maddelerinde “Malzemeyi taşıyan geminin Türk bayraklı olması tercih sebebi olabilecektir” şeklinde ifadeler yer alırken, Milli Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Yeni Akit’in Ankara Temsilcisi Yener Dönmez’e 9 Nisan 2011 tarihinde verdiği röportajda “Türkiye artık İsrail’den silah almayacak” demişti. “Artık İsrail’den silah almıyoruz” diyen Bayar, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Bu günden sonra yeni anlaşmalar yapmıyoruz. Geçmişten kalan küçük parçalara dönük alımlar var sadece. Modernizasyonla ilgili şeyler. İsrail’e silah konusunda da ‘one-minute’ dedik. Aramızda sorun olduğu da doğru. Bağlantı kurmak istiyorlar... Ancak başka ülkelerle bağlantılarımız genişledi. Birçok ülke ile çalışmamız var ama İsrail ile yok.”

İşte 'O' belge:

download.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı