İşte Gökçek'in Verdiği Yanıtlar

İşte Gökçek'in Verdiği Yanıtlar

Gökçek Yurt'u ve Özbolat'ı tehdit etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek Yurt gazetesi ve Haftalık Bağımsız dergisinde yayınlanan Yaşanabilir Kent Ödülü iddiaları ile ilgili bu gün bir basın toplantısı düzenledi. İddia sahibi Yurt ve Bağımsız Dergisi gazetecilerinin de katıldığı basın toplantısın da geçen tartışmaları Yurt Gazetesi yayınladı. İşte o haber.


Gökçek Yurt'u ve Özbolat'ı tehdit etti
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek bugün basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Ankara büro çalışanlarımız taciz edildi. Gökçek, gazetemiz ve CHP Maraş Milletvekili Durdu Özbolat'ı mercek altına aldığını söyledi.
06 Şubat 2013 Çarşamba 13:28
 
 
 
ANKARA / Seda Bugari, Ömer Ödemiş, Necdet Saraç-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek twitter'daki üslupsuzluğunu basın toplantısına da taşıdı. Ankara büro çalışanlarımızı kameralar ve korumalarla taciz eden Gökçek, açıklamada "Sizi mercek altına alıyorum" dedi.
 
Melih Gökçek Bağımsız dergisinin aldığı ödüllerle ilgili yaptığı haber sonrasında basın toplantısı düzenledi. Haberdeki iddialara ilişkin bir tek kelime edemeyen Gökçek, Ankara büro çalışanlarımızı kameralar ve korumalarıyla taciz etti. Tek bir kamera sadece büro çalışanlarımızı çekti. Sorulan sorulara yanıt veremeyen Gökçek, korumaları aracılığı ile gazetecileri susturmaya çalıştı.
 
Davetiyesi bile hakaret dolu olan Basın Toplantısı’na gazetemiz adına Necdet Saraç, Ömer Ödemiş ve Seda Bugari katıldı. Büyük bir basın ordusunun izlediği basın toplantısında Melih Gökçek YURT Gazetesi’ne “yalancı, iftiracı, omurgasız” gibi ağır hakaretlerden bulunurken, gazetemizin imtiyaz sahibi Durdu Özbolat’ı da tehdit etti. “Bundan sonra özel merceğim Durdu Özbolat’ın üzerinde olacak” diyen Gökçek, haberlerimiz de “uydurma ve iftira” olarak nitelendirdi.
 
GÖKÇEK: “BU HABER BİR TEZGAHTIR”
 
Basın toplantısına “bu haberi yapan gazete resmen yalan söylüyor ve iftira atıyor. İnsan utanır. Gerçekten utanır” diye başlayan Gökçek, “bunun  nedeni seçimler yaklaşıyor. CHP’liler, ‘Acaba biz Melih Gökçek’i nasıl karalarız?’ dertleri bu.  Bu daha yeni başladı. Daha ne iftiralar duyacaksınız” dedi.
 
“O kadar enteresan ki bozacının şahidi şıracıymış. Yurt Gazetesi ve Bağımsız Dergisi CHP’li milletvekilli Durdu Özbolat’ındır. Hemen Yurt Gazetesi yazıyor, Ankara Milletvekilli Umut Oran’da hemen şıracılık yapıyor. Hemen TBMM’ye soruyor. ‘Gökçek’in aldığı ödül sahte midir’ diye.  Ayıp ya, CHP olarak hepiniz bana böyle bir tezgah yapmak zorunda mısınız? Gerçekten ayıp. Elinize, yüzünüze, gözünüze bulaştırıyorsunuz” diyen Gökçek, sonra şunları söyledi:
“Ben ödül için para vermedim, ödülleri veren LiveCom firması 27 Kasım 2007 tarihinde Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) arasında “işbirliği” anlaşması var, ödül alan kentler yalnızca az gelişmiş şehirler değil, Avrupa’dan da, Çin’den de şehirler var, ödülü veren Jüri listesinde bir çok ülkeden kişi var” dedi.
 
GÖKÇEK YURT’A SORDU
 
Bu açıklamalardan sonra, gazetemizi mahkemeye vereceğini söyleyen Gökçek, “çamur atarak pislik saçan bu gazeteye ben şimdi soruyorum” diyerek altı soruyu da tek tek numaralandırarak şunları söyledi:
“1) Bu ödüller size niye bu kadar batıyor? 2) İftira atmak şerefsizlik değil midir? 3) Bu iftiralar gazetenin sahibi CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın belediyemize yönelik bir tezgahı mıdır? 4) Bu haberle ilgili Kılıçdaroğlu’ndan bir talimat alınmış mıdır? 5) Özür dileyecek misiniz? 6) Yoksa ömür boyu bu iftiralarla mı yaşayacaksınız?”
 
Sorulardan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ödül töreni ile görüntüleri yayınlattıran Gökçek, “YURT Gazetesi ve onun peşine takılan solcu grupların siteleri şimdi bu haberlerden utanmayacaklar mı” diye sormayı da ihmal etmedi.
 
HAKARET EDEMEZSİNİZ
 
Basın Toplantısı’nın soru-cevap bölümüne geçildiğinde ise gazetemiz adına Necdet Saraç “Sayın Başkan bu üslubunuzdan dolayı YURT sizin hakkınızda dava açacaktır, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir kamu kurumunda hakaret ederek konuşmanız doğru değildir. Gazetemiz de, imtiyaz sahibi Özbolat da onurludur. Biz uydurma haber de yapmıyoruz, iftira da atmıyoruz. Biz kimseden talimat almadığımız gibi gazetecilik yapıyor ve yalnızca gelişmeleri sorguluyoruz. Gazetemizin sola ve sosyal demokrasiye yakın durmasını da bizim için bir onurdur. Eğer sorunuza cevap olacaksa evet iftira atmak da şerefsizliktir” dedi.
 
KASABALARA ÖDÜL VERİLMİŞ
 
Daha sonra Gökçek’in konuşması ile ilgili olarak sorulara geçen Saraç’ın sözleri Gökçek tarafından sık sık kesilmeye çalışılsa da, Saraç şunları söyledi: “Biz böyle bir kurum ve böyle bir ödül yok demiyoruz. Bakın sizin belgenize göre bile size ödül veren kurum 1997’den beri ödül dağıtıyor ama Birleşmiş Milletler Çevre Programı Örgütü UNEP’le işbirliği anlaşması 2007’de. Bu nasıl bir uygulamadır? Ödülü dağıtan firma temsilcisi Alan Smith biz UNEP adına ödül veremiyoruz diyor, siz buna ne diyorsunuz? Ödülü dağıtan Jüri isimleri bize verilmemişti, şimdi sizin dağıttığınız listede yalnızca isimler var, hiç birisinin özelliği ne iş yaptığı yok. “Bu kurum hak eden herkese ödül veriyor” diyorsunuz ama sizin dağıttığınız listede bile ödül alan kentlerin arasında Ankara ayarında, başkent ayarında bir tek şehir yok. Avrupa’dan ödül alanlar kasaba hatta köy ayarında. Ankara ayarında ödül almış beş kent sayın biz söylediklerinize inanalım” dedi.
 
ANKARA HİÇ BİR LİSTEDE YOK
 
Saraç ayrıca, Gökçek’e şunu da sordu: “Sayın başkan, 2012 için “En yaşanabilir kent ödülü” alan Ankara, Economist İntelligence Unit, New York Times, Mercer, Monocle’s Yaşanabilir Şehirler Endeksi gibi bir çok ciddi kuruluşun 2012 araştırmalarının hiç birinde ilk 10 listesinde yok. Nasıl oluyor da buna rağmen “En yaşanabilir kent ödülü” alıyor, lütfen cevaplar mısınız?
 
FİRMA SİZİ KANDIRMIŞ!
 
Bu cevaplara ve sorulara fazlasıyla sinirlenen Melih Gökçek, Necdet Saraç’ın sözünü kesti. Saraç, “size ödül veren firmanın başkanı Alan Smith’i Ankara’ya davet ettiniz mi” diye de sordu. Sözleri kesilmeye çalışılsa da Necdet Saraç “bize kızacağınıza ödülü veren firmaya kızın. Biz başkent Ankara’nın ödül almasından onur duyarız. Ama bu firma “büyük ödül” diye yalnızca kasabalara ödül vermiş. Oysa Ankara büyük bir şehir. Bundan dolayı aslında bu firma hem Büyükşehir Belediye Başkanı’nı olarak sizi hem de Ankara’yı kandırmış. Biz buna da itiraz ediyoruz” dedi… Çok sinirli olduğu gözlenen Gökçek “tamam yerine otur” deyince arkadaşlarımız “bize hakaret ediyorsunuz ama söz hakkı bile vermek istemiyorsunuz, üstelik gazetenin imtiyaz sahibi Durdu Özbolat’ı da tehdit ediyorsunuz” diyerek Basın Toplantısı’nı terk ettiler.
 
Gazetemiz adına basına toplantısına katılan arkadaşlarımızın salonu terk etmeleri sırasında bazı “görevlilerin” “durun gitmeyin”, bazı gazetecilerin de “bizim de size sorularımız var” dedikleri duyulurken, Gökçek de “bunların işte böyledir” dediği duyuldu…