İŞTE GECEYE DAMGA VURAN OLAY

İŞTE GECEYE DAMGA VURAN OLAY

Volkan Demirel Maçtan Önce Stadı Terketti

Türkiye A Milli Futbol Takımı kalecisi Volkan Demirel, Kazakistan maçı öncesi taraftarların aleyhine tezahüratları ve ıslıklanması nedeniyle stadı terk etti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda bu gece oynanan Türkiye - Kazakistan maçı öncesi Türk Telekom Arena'da ısınırken kendisine küfredilen Volkan Demirel, stadı terk etti.

DEMİREL YERİNE BABACAN

Küfürler nedeniyle önce tribüne doğru giden ve taraftarları uyaran Volkan Demirel, eleştiri ve küfürlerin devam etmesi üzerine, yedek kulübesine dönerek "Beni değiştirin" işareti yaptı. Eldivenlerini çıkaran Volkan Demirel, soyunma odasına yöneldi. Demirel'in yerine Volkan Babacan ilk 11'e girdi.

EMRE'YLE GELDİ,2, YARIYI SEYRETTİ

TT Arena'da yaşanan bu tatsız olayda Volkan Demirel'i tahrik eden taraftarlar arasında yeşil beyaz formalı ve Galatasaray formalı futbolseverler olduğu görüldü. Volkan daha sonra stadı tamamen terk etti.

Volkan maçın devre arasında Fenerbahçe’den takım arladaşı Emrey’le stada gelerek maçın 2. yarısını izledi.

SADECE GALATASARAYLILAR

Bu arada maçtan önce ve sonra tribünlere sadece Galatasaraylı futbolcuların çağrılması dikkat çekti. Bu durum milli takımdaki bölünmenin sanılandan derin olduğunun bir işaretiydi sanki.

Bir yıl ceza!

VOLKAN’A AĞIR CEZA GELİYOR

Türkiye-Kazakistan maçı öncesi kendisine küfür eden ve el hareketi yapan taraftarlara sinirlenerek stadı terkeden Volkan Demirel, bu davranışının bedelini çok ağır ödeyecek gibi görünüyor.

Volkan Demirel'e yaptığı hareket nedeniyle 2 ay ila 1 yıl arasında değişen 'men' cezası ve ağır para cezası verilecek.

Zira Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili hükmü, milli müsabakayı mazeretsiz olarak terkeden futbolculara çok ağır cezalar ön görüyor. Madde aynen şöyle:

MADDE 51 - MİLLİ MÜSABAKAYA KATILMAMAK

(1) Yayın yolu ile veya yazılı tebligata rağmen haklı bir sebebi olmaksızın resmi veya özel milli müsabakalara veya hazırlık çalışmalarına katılmayan veya geç katılan veya çalışma ve müsabaka yerini terk eden futbolcular iki aydan bir yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılır.

(2) İhlalin niteliğine göre futbolcunun bağlı bulunduğu kulübe de 65.000.-TL ila 130.000.-TL arasında para cezası verilir.

Kaynak:Haber Kaynağı