İŞTE FETHULLAH GÜLEN'İN O KONUŞMASI

İŞTE FETHULLAH GÜLEN'İN O KONUŞMASI

6 Nisan 2009'da yayımlanan Fethullah Gülen'in sohbet videosunun delil dosyasında yer aldığı iddia ediliyor.

37 kişinin isminin yer aldığı  ‘taşhiyeciler’ soruşturmasında Fethullah Gülen hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarılmasının planlandığı iddia ediliyordu.

Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre soruşturmanın gidişatına göre Fethullah Gülen’in ‘1 numara’ olarak dosyaya dahil edilebileceği öğrenildi.

Henüz Taşhiyeciler Grubu’na yönelik herhangi bir soruşturma yokken Gülen’in 6 Nisan 2009′da internet sitesine konulan bir konuşmada “Türkiye’de de Hizbul vahşetten sonra El-Kaide’yi icat ettiler. Yarın daha başka şeyler de icat edebilirler. Mesela Tahşiye diye bir şey icat edebilirler. Onları güçlendirirlerse ellerine silahlar da verebilirler. Adlarına da Tahşiyeciler derler. Sonra da Kalaşinkoflar verirler ellerine, iki yerde bir şey yapınca bunlar. Demek ki imkân bulunca bunlar da silahlanabiliyor. İnsanlara terörist damgasını vuracaklar orada” dediği görülüyor.

 

Soruşturmanın çıkış noktası olan gösterilen ‘taşhiyeciler’ ile ilgili Fethulah Gülen’in yaklaşık 5 yıl önce yaptığı bir konuşma soruşturmanın delil dosyasına girdiği iddia edildi.

 

İşte Fettullah Gülen'in O Konuşması

Eğer Soruşturmanın temel dayanağı "Taşhiyeciler" adlı guruba yapılan operasyonsa,AKP Hükümetinin unuttuğu şeyler var.

O Günlerde Taşhiyeciler adı verilen guruba yapılan opğerasyon da yakalanan sözde grubun lideri olduğu iddia edilen Mehmet Doğan'ın sosyal medyada yayımlanan videoda El-Kaide terör örgütü adına Cihat çağrısı yaptığıda unutulmamalı.

 

Ayrıca Bugün ODA TV Haber sitesinde yayımlanan ve Taşhiyeciler Grubu'na yönelik soruşturmada gözaltına alınan polis müdürlerinin yanısıra dönemin Emniyet Genel Müdürü ve AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal'ın, İstihbarat Dairesi Başkanvekili Hüseyin Namal'ın ve dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı da imzası var.

Ortaya çıkan belgelere göre üç isim Taşhiyeciler Grubu'nun El Kaide ile bağlantısı olduğu iddiasıyla soruşturma yapılmasına onay verdiler.

Taşhiyeciler Grubu'na yönelik soruşturmada gözaltına alınan polis müdürlerinin yanısıra Oğuz Kaan Köksal'ın, Hüseyin Namal ve Hüseyin Çapkın'ın da imzası var.

Kaynak:Haber Kaynağı