İŞTE FENERBAHÇE KUMPASININ BELGELERİ

İŞTE FENERBAHÇE KUMPASININ BELGELERİ

İşte Fenerbahçe'ye kurulan kumpasın şok belgeleri

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "futbolda şike" davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul etmesinin ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı nın TRT Sporda yaptığı şu açıklama gündeme bomba gibi düşmüştü. Kiğılı.  "Yeni deliller çıkacak. O günlerde istenilmeyen, gelmesi gereken kişiler kabul edilmemişti. Bunlann hepsi ortaya çıkacak. Ortalık çok kanşabilir. İlk kez sunacağımız deliller var. Bunların hepsini sunacağız" dedi. Peki o yeni belgeler neler?

İşte SÖZCÜ'den Aytunç Erkin'in ulaştığı bilgi ve belgeler:

1) 17 ARALIK SONRASI İKİ ÖNEMLİ İTİRAF GELDİ

Aziz Yıldınm'ın avukatları 8 Mayıs 2014'te, İstanbul 13. Ağır Ceza'ya bir dilekçe sunmuş ve o dilekçede, 12 Şubat 2012'de başlayan davanın duruşma tutanaklarının sahte olduğunu, yeniden yargılamanın gerçekleşmesini ve infazın durdurulmasını madde madde anlatmıştı. O maddelerden birisi dikkat çekiciydi. Avukatlar, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sonrası iki kamu görevlisinin Aziz Yıldınm a 'kumpas' kurulduğu yönünde ifade verdiklerini iddia ettiler ve "Soruşturma aşamasında görev alan iki kamu görevlisinin 'müvekkilimize (Aziz Yıldırım a) kumpas kurulduğu' yönündeki beyanları düşünüldüğünde münfesih mahkemece verilen kararın ve dayandığı gerekçelerin sonra da ortaya çıkan deliller karşısında ne kadar hatalı olduğu anlaşılmaktadır. İki polis memurunun başka bir soruşturmada verdiği ifadeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından talep edilebilir" dediler.

2) DEVRİMCİ KARARGAH DAVASI'NDA AZİZ YILDIRIM

OPERASYONUN, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın sanık olarak yargılandığı Karargah davasına kadar uzandığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturmada Avcı'nın yanı sıra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldınm'ın da 2009'da "Lokman Aksu" sahte ismiyle dinlendiği iddia edildi. Avcı'nın dava dosyasında bulunan 7 Kasım 2009 tarihindeki bir belgeye göre, dört polis dört telefonun takibini talep etti. Talebin bulunduğu belge, mahkemeye gönderilirken 1. ve 2. sıradaki kişinin adı ve IMEİ numarası karartıldı. İbrahim Sağlam ve Necip Kalan isimlerinin ise açık olduğu belgede tedbir "Devrimci Karargah örgütünün bürokratik çevrelerle, ilişki arayışına girerek olası soruşturma ve kovuşturma çalışmalarına karşı tedbir geliştirme" ifadesiyle gerekçelendirildi. Daha sonra da futbol camiasıyla ilgili şu bölüm eklendi:

HEPSİNİ BAŞKA İSİM VEREREK DİNLEMİŞLER

"EKONOMİK anlamda büyük meblağların söz konusu olduğu futbol camiası içinde örgütlü bir şekilde gerektiğinde cebir ve tehdit kullanarak haksız ekonomik kazanç sağlamak amacıyla faaliyet gösteren şahıslann başta emniyet personeli olmak üzere farklı bürokratik çevrelerle ilişki arayışına girdikleri. (X) isimli polis memurunun bahsi geçen şahıslarla maddi menfaat temini temelinde ilişki geliştirerek kamu hizmetine tahsisli imkanları örgüt çıkanna kullandığı, olası soruşturma ve kovuşturma faaliyetlerine yönelik şahıslara bilgi desteği sağladığı istihbar edilmiştir. "

İlk iki belgede isminin üzeri ve diğer bilgileri kapatılan şahıs ise hakimin verdiği kararda ortaya çıktı. İlk iki belgede gerçekte Hanefi Avcı olan ibrahim Sağlam ve yine gerçekte Necdet Kılıç olan Necdet Kalan isimlerinin yanı sıra Lokman Aksu ismi yazılmıştı. Aksu ismiyle iki telefon numarasının dinlendiği de anlaşılmıştı. Lokman Aksu isminde birinin dava sürecinde yer almamasına dikkat çekti.

fenerbahcebelgeler-001.jpg

3) CİHAN OSKAY'IN O MEKTUBU: KUMPAS KURDUK

11 Haziran 2014'te, dava sürecinde 'Aziz Yıldırım şike yaptı' diye aleyhine tanıklık yapan Cihan Oskay, Yıldınm'ın avukatlarından Abdurrahim Erol'a hitaben yazılan mektubunda "Şike davası kumpastır. 3 Temmuz süreci 2 yıl (2009) öncesinden planlanan büyük operasyondur. Belgeler bendedir, her şeyi anlatmaya hazırım" dedi. Paralel olarak adlandınlan grubun medya yöneticisinin kendisini ziyaret ettiğini ve Aziz Yıldınm ile ilgili davada tanıklık yapmasını istediğini ifade eden Oskay, "Ben cezaevindeyken savcılar devreye girdi. İki kere Muğla'dan istanbul'a özel olarak götürüldüm. İsimleri belli olan meşhur iki savcı ile özel görüşme yaptım. Bu görüşmelerim belgelidir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı