İŞTE ERDOĞAN'IN VEDA KONUŞMASI

İŞTE ERDOĞAN'IN VEDA KONUŞMASI

Erdoğan'ın AKP görevi tam 13 yıl 13 gün sürdü

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 1'inci Olağanüstü Kongresi, Ankara Arena'da başladı. Başbakan Erdoğan, salona girişi öncesi dışarıda bekleyen partililere seslendi.
Kongrede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tek aday olarak giriyor. MYK seçiminin yapılmayacağı kongre, Başbakan Erdoğan'ın da son kongresi olma özelliği taşıyor. 

Ahmet Davutoğlu, kongre salonunu eşi ve partinin genel başkan yardımcılarıyla birlikte gelerek, salonu selamladı. Eşiyle birlikte sahneye çıkarak partilileri selamlayan Davutoğlu, ardından kendisi için ayrılan yere geçti. Davutoğlu, burada tebrikleri kabul etmeye başladı.

ERDOĞAN: KATILIMIN TÜMÜNÜN İTTİFAKIYLA DAVUTOĞLU KARDEŞİM ÇIKACAKTIR

Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 1'inci Olağanüstü Kongresi'nin yapıldığı Ankara Arena'ya geldi. Burada salon dışında bekleyen kalabalığa seslenen Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı için ortak aday olduğunu dile getirerek; "İnanıyorum ki bugünkü kongrede katılımın tümünün ittifakıyla Davutoğlu kardeşim çıkacaktır" dedi.

"MİSYON DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL, SADECE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ"

Recep Tayyip Erdoğan, bir misyon değişikliği olmadığını kaydererek şunları söyledi; "Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir. Sadece bir isim değişikliğidir. Ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. 81 vilayetten buraya gelen, bir şeyi ortaya koyuyorsunuz; biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz. Misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik. 77 milyonu sevdik, kucakladık. Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a hep birlikte ihya oldu, olmaya devam edecek. Hep tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik, yine böyle yüreyeceğiz."

"CUMA GÜNÜ DE YENİ KABİNE GERÇEKLEŞMİŞ OLACAKTIR"

Erdoğan, salona geçerek kongreye başlanacağını dile getirerek; "İnşallah içimizden biri, kardeşimiz genel başkanlığa aday gösterdik. Ortak adayımız Ahmet Davutoğlu bey oldu. Ve inanıyorum ki bugünkü kongrede katılımın tümünün ittifakıyla Davutoğlu kardeşim çıkacaktır. Yarın Cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin törenini yaptıktan sonra, kendilerine inşallah kabineyi kurma görevini vereceğiz. Cuma günü de yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır. Sizlerden ayrılmıyorum bunu bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar genel başkan, başbakan olarak aranızdaydım, inşallah bundan sonra cumhurun başkanı olarak aranızda olacağım" diye konuştu.
Erdoğan, konuşmasının ardından otobüsün üzerine kalabalığı selamlayarak, kongrenin yapılacağı salona geçti.

ERDOĞAN: GENEL BAŞKANLIK VAZİFESİNİ ARTIK SİZLERE TESLİM EDİYORUM

Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak son kez katıldığı kongrede, partililere seslendi. Erdoğan, 10 Ağustos seçimlerinde çalışan herkese teşekkür ederek, seçim sürecinin hiçbir kaosa mahal vermeden başarıyla tamamlandığını söyledi.
 
Erdoğan, salondaki kalabalığa seslenerek; "Bu olağanüstü kongreyle 13 yıldır gururla taşıdığım AK Parti'nin genel başkanlık vazifesini artık sizlere teslim ediyorum. 2001’de başlayan genel başkanlık vazifem 13 yıl 13 gün sonra bugün nihayete eriyor. Yarın saat 14:00’te TBMM’de mazbatamızı teslim alacak, 11 buçuk yıl boyunca üstlendiğimiz Başbakanlık vazifesini de teslim ederek, yemin ederek 12'nci cumhurbaşkanlık görevine başlayacağız.
 
DAVUTOĞLU İLK GÜNDEN TERLEDİ
51206_57206_27082014123103_59.jpg

BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Başbakan Erdoğan, AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Erdoğan, "Her türlü gerilim, kamplaşma kutuplaşma Türkiye'ye zarardan başka birşey vermedi, vermez. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Hepimiz bu toprakların insanlarıyız. Milletimiz bir, bayrağımız bir vatanımız bir, devletimiz bir" dedi. İşte Erdoğan'ın o konuşması...

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı