İşte Erdoğan’ın İnsan Hakları!

İşte Erdoğan’ın İnsan Hakları!

Cumhuriyet Bayramı kutlamasında bile gaz ve suyla müdahale emrini vererek 43 kişinin yaralanmasına neden olan Ankara Valisi’ni teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, en küçük eyleme biber gazıyla müdahale ettiren, yüzbinlerce insanın katıldığı Cumhuriyet Bayramı kutlamasında bile gaz ve suyla müdahale emrini vererek 43 kişinin yaralanmasına neden olan Ankara Valisi’ni teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.

Görevi işkence, kötü muamele gibi insan hakları ihlalleriyle mücadele konusunda kamuda eşgüdümü sağlamak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı İnsan Hakları Başkanlığı, sanki sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumuymuş gibi Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’i kimsesizler için otel uygulaması başlattı diye teşekküre layik gördü.

Sözcü’nün haberine göre; başında Mehmet Altuntaş’ın bulunduğu Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından Ankara Valiliği’ne gönderilen yazıda, teşekkür belgesinin neden verildiği şöyle açıklandı:

“Kurulduğundan bu yana aylık faaliyet raporlarından ve medyadan edinilen bilgilere göre İl İnsan Hakları Kurulunun üyeleriyle birlikte uyumlu ve kaliteli çalışmaları, ülkemizde insan haklarının korunması ve geliştirilmesine hazırlamış olduğu raporlar, inceleme gezileri, aktiviteler, dokümanlar ve ‘Kimsesizler Oteli’ uygulaması ile diğer insan hakları kurullarına örnek gösterilebilir durumda olması dikkate değer bulunmuştur. İnsan haklarına katkılarından dolayı Sayın Vali Alaaddin Yüksel’e teşekkür ve takdirlerimizi sunar başarılarınızın devamını dileriz.”

İNSAN HAKLARININ NE OLDUĞUNU DA BİLMİYOR

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından Teşekkür Belgesi ile ödüllendirilmekten büyük onur duyduğunu belirten Vali Yüksel, yaşlısını, yoksulunu, düşkününü, işsizini, engellisini kucaklayan ve toplum içinde uyumlaştıranın devlet olduğunu söyledi. Vali Yüksel, “Vatandaş odaklı hizmet anlayışı içerisinde etkin, verimli ve süratli hizmet sunabiliyor ve kimsesizin kimsesi olabiliyorsak işte o zaman çağdaş devlet tanımını hak etmiş oluruz” diyerek insan haklarını sadece sosyal yardım olarak gördüğünü ifade etti.

Yüksel, göreve geldiğinden bu yana, İnsan Hakları Başkanlığı’nın kendisinin temel insan hakkı saydığı, hatta kamu spotu bile hazırlayarak yayınladığı toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını en fazla ihlal eden valilerden biri. Ankara’daki en küçük öğrenci eylemine bile biber gazıyla müdahale ettiren Yüksel, işçilerin yürüyüşü sırasında CHP’li milletvekillerine bile biber gazı sıktırarak hastanelik ettirmişti.

Yüksel, geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı’nı Ulus’taki tarihi Meclis binasının önünde kutlamaya bile izin vermemişti. Sivil toplum örgütlerinin “yapacağız” ısrarı üzerine bu kez“İzinsizdir, müdahale ederiz” diye uyarıda bulunmuştu. Yüksel ardından da Ulus’ta toplanan yüzbinlerce kişilik kalabalığa aldırmadan biber gazı, tazyikli su ve panzerle müdahale ettirmiş, bu müdahalede 43 kişi yaralanmıştı.