İŞTE ERDOĞAN'IN 'DOĞA CİNAYETİ'

İŞTE ERDOĞAN'IN 'DOĞA CİNAYETİ'

Erdoğan’ın “çılgın projeler” diye oy avcılığı için başlattığı projelerden biri olan 3. köprü projesinin İstanbul’un akciğerleri olan ormanlarda tam bir felakete neden olduğu ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan’ın “çılgın projeler” diye halkın gözünü boyayıp oy almak için başlattığı, rant ve yağma projelerinden biri 3. köprü ile Kuzey Marmara Otoyolu projesinin İstanbul’un akciğerleri olan ormanlarda tam bir felakete neden olduğu ortaya çıktı. 

Evrensel’den Sinem Uğurlu’nun, lafa gelince yeşili ve doğayı sevdiğini söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın nasıl gözünü rant bürümüş acımasız bir doğa düşmanı olduğunu, güzelim ormanlara nasıl kıydırdığını, katliam işlettiğini de gösteren haberi özetle şöyle:

İstanbul’un kuzeyinde yapımına devam edilen 3. Köprü Projesi’nin Avrupa yakasında kalan güzergahın neredeyse her yerini karış karış gezdik. 

Sabahın erken saatlerinden, akşam saatlerine kadar süren gezimizde, kesilen binlerce ağaca şahitlik ettik, köprü ayağını, bağlantı yollarını, viyadükleri ve hafriyatlarla doldurulan gölleri görüntüledik. 

3._kopru_doga_katliami_2.jpg
ELLERİNİZ KIRILSIN! KATİLLER! 

3. Köprü güzergahını takip ettiğimiz her yerde, hepimizi şaşırtan akıllara zarar bir katliamla karşılaştık. 2015 yılında bitirilmesi planlanan proje, birkaç ay öncesiyle kıyaslandığında oldukça ilerlemiş durumda. 

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte helikoptere binerek 1 saat 40 dakika boyunca, 3. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ile 3. Havalimanının yapılacağı bölgede havadan incelemelerde bulunmuştu. Erdoğan ve Topbaş’ın helikopterle yukarıdan gezdikleri tüm araziyi biz aşağıda adım adım gezdik. 

SEVGİLİLER’İN KALBİ OYULDU

3. Köprü Projesi için yapılan katliam sadece köprü ayaklarının yapılacağı Garipçe bölgesi ile sınırlı değil. 3. köprü güzergahını takip ettiğimiz her yerde yeni bir katliam ile karşılaştık. Köprü bağlantı yollarında çalışan iş makineleri, geniş çaplı traşlanan orman alanları, viyadükler... 

3. köprü ile Kuzey Marmara Otoyolu’nun Trakya’daki ilk çıkışında yer alan ve Odayeri’ne uzanan yolda bulunan Sevgililer Ormanı’nın kalbine iş makineleri ve hafriyat kamyonlarıyla girilmiş durumda. Belgrat Ormanı’nın devamı niteliğinde olan Sevgililer Ormanı’nda, geniş bir çalışma alanı oluşturulmuş ve vızır vızır kamyonlar çalışıyor. 

Daha önce bölgeyi pek çok kez ziyaret eden Kuzey Ormanları Savunması’ndan Alper Atmaca, bu büyüklükte bir felaketi ilk kez gördüğünü ifade etti. 

3._kopru_doga_katliami_3.jpg
Güzelim ormanları böyle çöle döndürdüler. (Fotoğraflar: Sinem UĞURLU)

 

Kaynak: Gazetecileronline