İşte Erdoğan'ın Altın Nesli Bu Okulda Yetişiyor !

İşte Erdoğan'ın Altın Nesli Bu Okulda Yetişiyor !

2 YILDIR BAŞVURMADIĞI YER KALMADI
 
Yetkililer Sesimizi Duysun,Okulumuz Yapılsın
 
İstanbul’un Sarıyer İlçesi’ne bağlı Rumeli Feneri Köyü’nde,yaklaşık 50 yıllık mazisi olan bir okul,Rumeli Feneri İlköğretim Okulu.Şimdilerde ise bu şirin okul,yetkililerin ilgisizliği yüzünden harabeye dönmüş durumda.
 
Bu okulun yenilenmesi için yetkililere defalarca başvuru yapılmış ama nafile.
 
Rumeli Feneri İlköğretim Okulu  Aile Birliği Başkan Yardımcısı Sn.Kenan TAN yaklaşık 2 yıldır görevde ve göreve geldiği günden bu yana okulun yeniden yapılması için durmaksızın çalışıyor.Başvurmadığı, çalmadığı kapı kalmamış.
 
OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI KENAN TAN'IN ANLATTIKLARI
 
“Okulumuz Sarıyer İlçesi sınırları içinde yer alan Rumeli Feneri Köyü’nde Ahşap-Beton karışımı şirin bir ilköğretim okulu.
 
Okulumuzun durumu berbat.Tuvaletleri dışarıda.Camları kırık.Duvarlardaki sıvalar tamamen dökülmek üzere.
 
Burada çocuklarımıza yakışır bir okul yapmak için 2 sene önce gerekli başvurularımızı yaptık.İl Özel İdaresi okul Plan’ı için ödeme çıkarttı ama Boğaziçi İmar Müdürlüğü Plan’a onay vermedi.Dönemin Boğaziçi İmar Müdürü Yakup DEMİRHAN görevi bırakmasına yakın projeyi onaylayacağını sözünü verdi ama onaylamadan görevinden ayrıldı.Plan ancak,Boğaziçi İmar Müdürü Sn.Süleyman Hut göreve geldikten sonra onaylandı.
 
İL ÖZEL İDARESİ OKUL İÇİN AYRILAN BÜTÇEYİ BAŞKA İŞLERDE KULLANMIŞ
 
Planı Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik.İmzalar atıldı tüm izinler çıktı derken bu sefer İl Özel İdaresi Okul için ayrılan bütçeyi başka bir işte kullanmış.
“YAPARIZ” DİYE SÖZ VERİP YAPMADILAR
 
Konuyu İstanbul Valimize ilettim.Geri dönen olmadı.
 
Sarıyer Kaymakamı Sn.Ömer KARAMAN ile konuştum.”yaparız” sözü aldım.Fakat ses seda çıkmadı.
 
Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Celal Yılmaz GÜLTEKİN ile konuştum..”yaparız” sözü aldık ama yine ses seda çıkmadı.
 
Konuyu Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Sn.Hüseyin ÖZDEMİR’e ilettim.Kendisi konu ile ilgileneceğini sözünü verdi ve “biz devletiz,yaparız.” dedi.Ama ses çıkmadı.
 
İl Genel Meclis üyesi Sn.Mehmet Ali ERDOĞAN da “yaparız” sözü verdi yine ses seda çıkmadı.
OKULU MAZOTLA ISITIYORUZ
 
Okulumuzun önünden Doğalgaz hattı geçiyor.Ama şu anki mevcut sistem Mazot ile çalışıyor.4 senelik Doğalgaz parasını 1 sene Mazota veriyoruz.Devletimiz bu yüzden zarar ediyor.
 
GEREKİRSE ÖĞRENCİLERİ TAŞIYABİLİRİZ
 
Eğer okulumuzun yapımına hemen başlanır ise Öğrencilerimizi başka okullara taşıyabiliriz.Yeterki Okulumuz yapılsın.
 
MEVCUT TAMİRATLARI SADECE BELEDİYE VE MUHTAR DESTEĞİ İLE YAPABİLİYORUZ
 
Bu sene Okulun dışını ve içini sadece yüzeysel olarak boyayabiliyoruz.Sıvalar döküldüğü için başka bir şey yapmamıza imkan yok,kapılar tutmuyor onları tamir ettik.Sağolsun Sarıyer Belediyesi’nden 300-400 kg boya aldık o boyaları 2 şer kat içeriye sürdük muhtarımız sağolsun boyacı tuttu,lavaboları yine muhtarımız yaptırdı.
 
Okul Aile Birliği olarak ödeneğimiz de yok mevcut tamiratları sadece Belediye ve Muhtar desteği ile yapabiliyoruz.
 
OKULUN YAPIMI YEREL SEÇİMLERDEN SONRAYA KALIRSA KAYGILIYIM
 
2013 Yerel Seçimleri’nden sonra İl Özel İdareleri kapatılıyor.Eğer Okulun yapımı bu tarihten sonraya kalır ise herşeye yeniden başlamak zorunda kalacağız.”