İşte Erdoğan'ın  'Ak Sarayı'

İşte Erdoğan'ın 'Ak Sarayı'

 
BİNLERCE AĞAÇ SÖKÜLÜP SARAYA YER AÇILDI
 
Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’nde yükselen yeni Başbakanlık binasına bağlantı yolu için 10 bin ağaç sökülmüştü. AKP iktidarı tarafından Atatürk’ün Türk Milletine miras olarak bırakıldığı arazisi üzerine, saklı gizli proje ile geçen yıl başlatılan “Başkanlık Sarayı” inşaatı hızla ortaya çıkıyor. Büyükşehir belediyesinin gece ağaçları söküp gündüz 12 km lik yollarını açtığı, altında gizli tünel ve sığınakların bulunduğu iddia edilen, “Başkanlık Sarayı’nın” özellikleri parmak ısırtacak cinsten.
 
SADDAM’IN SARAYINDAN MI ESİNLENİLDİ?
 
Başbakanlığın yeni binası Beyaz Saray'ı aratmayacak özelliklere sahip. Amerikan işkali öncesi çok konuşulan Saddam’ın sarayının özelliklerinin bulunduğu bilgileri sızan inşaatın projesi sır gibi saklanıyor.  İşte muhteşem binanın özellikleri.
 
Toplam bin odalı bloklardan oluşan yeni Başbakanlık'ta servis değil, oda sistemi olacak. Kampusta 3 blok yer alacak. Başbakan Erdoğan'ın makamı ve Başbakan Yardımcılarının bulunduğu bölüme giriş özel izinle ve eksi 2'nci kattan bir tünelle mümkün olacak. Başbakan'ın bulunduğu blok ile diğer idari bloklar arasında doğrudan bağlantı yok. Çankaya Köşkü'ndeki gibi büyük bir tören alanı bulunacak.
 
PARMAK İZİ VE RETİNA OKUMA SİSTEMİ
 
Her blokta iki büyük toplantı salonu, katlarda ise küçük toplantı salonları olacak. Kampüsün çevresi duvarla çevrili olacak ve özel kamera sistemiyle izlenecek. Bazı bölümlere giriş çıkışlar, parmak izi ve retina okuma sistemiyle mümkün olacak. Kampus içinde büyük bir yeşil alan, yürüyüş alanları ve sosyal tesisler yer alacak.
Cumhurbaşkanlığı gibi birkaç girişi olacak kampusun, personel ve ziyaretçi girişi ayrı olacak. Kampüsün yanında bulunan Marmara Köşkü de duvarların çevrilmesiyle kampus alanına dahil edilecek.
 
HERTÜRLÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ İÇİN MİLYONLAR HARCANIYOR
 
Başbakanlık binasının altında Hükümet Harekat Merkezi inşa ediliyor. Doğal afetlerde Kriz Merkezi, savaş; kimyasal, biyolojik, nükleer ve siber saldırılarda, terör eylemlerinde ise Hükümet Harekat Merkezi olarak kullanılacak. Selçuklu
Mimarisinde yapılacak bina 1 sene içinde teslim edilecek.



GÖKÇEK GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
 
An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, Ce­lal Ba­yar Bul­va­rı­’n­dan Eti­mes­gu­t’­a ka­dar uza­na­cak yol için ge­ce-gün­düz ça­lı­şı­yor. 8 şe­rit­lik yol için çift­lik­te bu­lu­nan bin­ler­ce ağaç sö­kül­dü. Be­le­di­ye ekip­le­ri sö­kü­len ağaç­la­rın ye­rin­de yol ka­zı­yor. ‘Be­yaz Sa­ra­y’ ola­rak ad­lan­dı­rı­lan ye­ni Baş­ba­kan­lık bi­na­sı Sö­ğü­tö­zü­’n­de ya­pı­lı­yor. İnşaat bittiğinde adına "Ak Saray" denileceği söylentiler arasında.

BOMBA VE FÜZEYE KARŞI KORUMALI
 
Yeni Başbakanlık yerleşkesi üç bloktan oluşacak.
Toplam alanı 150 bin metrekare olacak.
Binanın eksi ikinci katında ‘Hükümet Harekat Merkezi’ olacak. Çelik destekli özel beton kullanılacak.
Harekat Merkezi, bom­ba, fü­ze, kim­ya­sal ve nük­le­er sal­dı­rı­la­ra kar­şı ko­ru­nak­lı ola­cak.
Merkezde 24 sa­at ke­sin­ti­siz ile­ti­şi­m sağ­la­na­cak.
Baş­ba­kan, kriz du­ru­mun­da ko­mu­tan­la­rı, ba­kan­lık­la­rı ve il­gi­li bi­rim­le­ri bu­ra­ya top­la­yacak.
Yerleşke içinde bir helikopter pisti bulunacak.