İşte En Övündükleri İcraatın Hali !

İşte En Övündükleri İcraatın Hali !

Milyarlar harcadılar 4 ay sonra kapandı

TOKAT'TA ÇEVRE YOLU HEYELAN NEDENİYLE KAPATILDI
 
Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT

TOKAT'ta geçen yıl aralık ayında açılışı yapılan çevre yolu, yaşanan heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapatılıp, bakıma alındı. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, çalışmaların birkaç ay sürmesini beklediklerini söyledi.
 
Tokat'ta 2012 yılı aralık ayında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı gerçekleştiren 8.2 kilometrelik çevre yolunda, özellikle kış aylarında etkili olan yağışlar sonrası bazı bölgelerde heyelan meydana geldi. Ayrıca yolun 4'üncü kilometresinde 5 santimlik çökme de oluştu. Bu nedenle Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Amasya'da yol yapım işinde çalışan bir firma, buraya yönlendirildi. Başlatılan çalışma nedeniyle çevre yolu dün akşam saatlerinde trafiğe kapatıldı. Yolun her iki girişine ve ara girişlerine bariyerler konuldu. 
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Aralık ayında açtığımız Tokat çevre yolu meydana gelen heyalanlar neticesinde dün itibariyle bir müddet kapatılmıştır. Heyelanların olduğu yerlere fore kazık çakılacak. Çalışmanın bir kaçay sürmesini bekliyoruz. Tekrar bir heyelan olmazsa 2-3 ay içerisinde tekrar yolu trafiğe açmayı planlıyoruz" dedi. Bu arada yolun kapalı olması nedeniyle, ulaşımın şehir içinden geçen yoldan sağlanacağı belirtildi.
 
32 YILLIK PROJE, 8 YILDA TAMAMLANDI
 
Tokat'ta ilk projesi 1980 yılında hazırlanan çevre yolu, dönemin koşulları nedeni ile uygulamaya alınamadı. Rafa kaldırılan proje için çalışmalar 2004 yılında tekrar başlatıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Tokat Belediyesi, projede revizyona gitti. Turhal Karayolu Organize Sanayi Bölgesi'nden geçerek Derbent Boğazı, Erenler Mezarlığı bölgesi ve Büyükbeybağı Mahallesi'nden Sivas karayoluna bağlanan 8.2 kilometrelik çevre yolu 8 yılda tamamlandı.