İşte Diyarbakır Nevruz Meydanı

İşte Diyarbakır Nevruz Meydanı

Mesajı Buldan ile Önder okuyacak

Mesajı Buldan ile Önder okuyacak

İmralı'dan Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesajı nevruz alanında BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in okuyacağı öğrenildi.


MESAJDA NE VAR ?
 
 
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Öcalan, onurlu barıştan yanayız, çözüm istiyoruz diyecek" dedi.
 
 
 Diyarbakır'da, son yılların en önemli nevruz kutlamalarının hazırlıkları son aşamaya geldi. Alanda Abdullah Öcalan'ın mesajının verilecek.BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş," İmralı mesajını bugün alacağız. Diyarbakır' da 2 milletvekili Türkçe ve Kürtçe okuyacak " dedi.
 
Yarın yapılacak Nevruz kutlamalarını izlemek için yaklaşık 500 basın mensubu BDP il başkanlığına akretide yaptırdı. BDP'nin yarınki nevruzda 5 bin partiliyi görevlendirdiği belirtildi. Güvenlik güçleri de takviye ekiplerle kentte güvenlik önlemlerini artırdı.
 
KIŞANAK:ÖCALAN BUNU DİYECEK
 
Bu arada BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Siirt'te katıldığı Nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Adalet Bakanlığı ve AKP genel merkezine yapılan saldırıyı kınayarak, Öcalan'ın yarın Diyarbakır'da ne söyleyeceğini açıkladı.
 
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, şöyle konuştu: "Bana burada bir çok vatandaşımız sordu. 'Dikkat edin bunlar yine bizi kandırmasınlar' diye beni uyardılar. Ben de kendilerine bunu söyledim. Bu halkı kimse kandıramaz. Kimse bu halkın üstünde oyun oynayamaz. Onlara, bu gençlere ve Kürt halkına güvendiğimizi söyledim. Biz Kürt halkının lideri sayın Öcalan'a da güveniyoruz. Yarın Diyarbakır'da yapılacak nevruzda sayın Abdullah Öcalan'ın yol haritası ve mesajı açıklanacak.
 
Çözüm isteyenlere barış isteyenlere akan kan dursun diyenlere yol gösterecek. Eğer bu akan kanı durdurmak isteyenler varsa, eğer Kürt sorununu barışçıl yollarla çözmek isteyenler varsa, işte sizler meydandasınız. Kürt halkı meydanda, biz barışa hazırız, biz çözüme hazırız, biz eşit bir yaşama hazırız. Kürt halk önderi sayın Öcalan, bir kez daha bunu tüm dünyaya, tüm Türkiye'ye duyuracak. Diyecek ki, 'biz onurlu bir barıştan yanayız. Biz çözüm istiyoruz Kürt sorununu çözmek mümkündür. Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın şahsında bütün bir Kürt halkı bütün bir Türkiye kazanacak" dedi.
 
"ÖCALAN İLE BULUŞACAKSINIZ"
 
Konuşmasında sık sık Kürt kadınlarına olan güvenini dile getiren Kışanak, "Kadınlar sizlere güveniyoruz. Biz sizin yoldaşlığınıza güveniyoruz ve biz Kürt halk önderi sayın Öcalan'a güveniyoruz. Biliyoruz ki sayın Öcalan bu halkı bugünlere kadar getirdi, özgürlükle buluşturdu, örgütle buluşturdu, mücadeleyle buluşturdu. Bir gün özgürlükle de buluşturacak. Siz de sayın Öcalan ile buluşacaksınız. Hep beraber özgürlük halayları çekeceğiz" diye konuştu.
 
ELAZIĞ'DA GERGİNLİK
 
Elazığ'da Nevruz kutlamaları sırasında polis barikatlarını aşarak meydana yaklaşmaya çalışan ülkücü grupların protestoları nedeniyle gergin anların yaşandı. Alanda, Türk Bayrağı açarak slogan atan bir grup ülkücü, gözaltına alındı. 
 
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanda kutlamaların sona ermesiyle birlikte dağılan BDP'liler, Hozat Garajı'ndaki BDP binasına çevik kuvvet kordonunda geldi.
 
BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, ülkücü grupların protestosuna ilişkin, "Bizler çözüm sürecine seviniyoruz ama az ötedeki manzaraya bakınca da Elazığ halkının çözüm sürecine ayak uyduramadığını üzülerek görüyoruz. Hala Elazığ'da polis barikatları ve kardeşliğe yönelik provokatif eylemler var" dedi.
Anahtar Kelimeler: BDP, Genel, Başkan, Yardımcısı, Gültan