İŞTE ÇIĞ ALTINDA KALAN İŞÇİLER

İŞTE ÇIĞ ALTINDA KALAN İŞÇİLER

Erzurum AFAD'dan 50 kişilik ekip geliyor. Yaklaşık 200 metrelik alana çığ indi. Bu nedenle çalışma zaman alabilir."

TRABZON'un Çaykara İlçesi'nde yapımı devam eden Balkodu- 2 Hidroelektrik Santralı inşaat alanında işçilerin üzerine çığ düştü. 1 işçinin öldüğü, 4 işçinin ise çığ altında kaldığı felakette kurtarma çalışmaları sürüyor.

ÇIĞ ALTINDA KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI 

HES tünelinde çığ altından cesedi çıkartılan işçinin Nusret Er, kar altında kalan işçilerin ise Muhammet Işıklı, Lokman Çalık, Erhan Arslan ve Can Özyürek oldukları öğrenildi.

VALİ ÖZ: YAYA EKİPLERİMİZ ŞANTİYEYE ULAŞMAK ÜZERE 

Çaykara ilçesinde oluşturulan kriz merkezinde çığ alanındaki gelişmelerle ilgili bilgi veren Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, iş makinelerinin çığ tehlikesi ve tipi nedeniyle bölgeye ulaşamadığını söyledi.

ÇIĞ TEHLİKESİ ÇALIŞMALARI YAVAŞLATIYOR

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 10 kilometrelik yolun açılması için çalışmaların da yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Vali Öz, bölgede kar kalınlığının da 1,5 metreyi aştığını belirterek şunları söyledi: "Bölgeye yaya olarak giden ekiplerimiz şantiyeye ulaşmak üzere. Halen devam eden tipi ve çığ riski ulaşmayı yavaşlatıyor. Bölge halkı ve şantiye ekipleri kontrollü bir şekilde çalışmayı sürdürüyor. Erzurum AFAD'dan 50 kişilik ekip geliyor. Yaklaşık 200 metrelik alana çığ indi. Bu nedenle çalışma zaman alabilir." 

HALA KAR YAPIYOR

Bu arada yaya olarak HES şantiyesine gitmeye çalışan Jandarma, AFAD ve AKUT ekiplerinin de çığ bölgesine yaklaştığı, ancak devam eden yoğun kar yağışı, tipi ve olası çığ tehlikesinin çalışmaları yavaşlattığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı