İŞTE CHP'Yİ EN ÇOK SEVİNDİREN İL

İŞTE CHP'Yİ EN ÇOK SEVİNDİREN İL

DENİZLİ'de AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, sandık sonuçlarının halkın takdiri olduğunu söylerken, MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, buzlu yolda rampa çıktıklarını,...

DENİZLİ'de AKP, CHP ve MHP İl Başkanları seçim sonuçlarını değerlendirdi. AKP İl Başkanı Şahin Tin, sandık sonuçlarının halkın takdiri olduğunu söylerken, MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, buzlu yolda rampa çıktıklarını, sonuçların kendileri için ne çok iyi, ne çok kötü olduğunu belirtti.

DENİZLİ AÇISINDAN MUTLULUK VERİCİ

Oy oranını yüzde 4 artırarak milletvekili sayısını üçe çıkaran CHP'nin İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise seçim sonuçlarının Denizli açısından mutluluk verici olduğunu vurguladı.

AKP ŞOK'TA

Denizli'deki seçim sonuçlarına göre AKP ve CHP 3'er milletvekilini meclise gönderirken MHP 1 milletvekiliyle TBMM'de temsil edilecek. Oy oranı yüzde 7'ye yakın azalarak milletvekili sayısı üçe düşen AK Parti'nin Denizli İl Başkanı Şahin Tin, demokrasiye inandıklarını, sandık sonuçlarının halkın takdiri olduğunu söyledi. İl Başkanlığı'nda Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ile seçilemeyen adaylar Nurcan Dalbudak, Emin Okkaya, Osman Yüceliş, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AKP Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'le birlikte sonuçları değerlendiren Şahin Tin, "Türkiye halkı 13 yıldır bize tek başına iktidar olma görevi verdi. Sayın Bakanımız, başkanlarımız ve yerel yönetimlerimiz görevlerini yerine getirdi. Tabi ki 7 Haziran seçimleri sonucunda halkımızın takdirini gördük. Biz demokrasiye inanıyoruz, sandıktan çıkan sonuca da inanıyoruz. Demek ki halkımız böyle takdir etti. İnşallah bu sonuçlar ülkemiz için hayırlısı olur. Yarınların ne getireceğini bilemeyiz. Ama biz yine de milletimizin istikrar ve güvenli geleceğeni istiyoruz. Seçim sonuçları milletimize hayırlı olsun" dedi.

"DENİZLİ TARİH YAZMAYA BAŞLADI"

Denizli'de seçimin en çok kazananı olan CHP'nin İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise sonuçları Seçim Koordinasyon Merkezi'nde değerlendirdi. Denizli'de ortaya çıkan tablonun kendileri açısından gurur ve mutluluk verici olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Ancak bizim içimizde yarım bir sevinç oluştu. Çünkü Denizli'deki tabloyu Türkiye geneli için söylemek mümkün değil. Denizli'de güzel bir çalışma örneği gösterdik. Özellikle tüm örgütler olmak üzere, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, emeklilerimiz ve kurduğumuz ekiplerle gezmediğimiz hiçbir yerleşim birimi kalmadı. Bunun üzerine de Denizli'de haklı ve onurlu bir sonuca ulaştık. Ama bu sonuç tek başına gerçekten yeterli değil. Sonuçlar göstermiştir ki; Denizlili, malum zihniyeti yavaş yavaş terk etmektedir. Gelecek seçimde bunların tamamını Denizli'den süpüreceğimizi de açık ve net söyleyebilirim. Denizli tarih yazmaya başladı. Bundan sonra bu tarihi daha kalın harflerle yazmaya devam edeceğiz. Gönlümüz 4 milletvekili çıkarmak isterdi ama bu dönem 3 çıkardık. İnşallah gelecek dönem bu sayıyı daha da arttıracağız" diye konuştu.

"BUZLU YOLDA RAMPA ÇIKTIK"

Oylarını artırmasına rağmen Denizli'de tek milletvekili ile yetinmek zorunda kalan MHP'nin İl Başkanı Yasin Öztürk ise sonuçların ne çok iyi ne de çok kötü olduğunu söyledi. Buzlu yolda rampa çıktıklarını belirten Öztürk, "Milletin iradesi tecelli etmiştir. Biz elimizden gelen çabayı sarfettik. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde aldığımız sonuç çok kötü bir sonuç değil ama çok iyi bir sonuç da değil. Buzlu yolda rampa çıktık. Rampanın sonunda istediğimiz sonuca, yeterli sonuca ulaşamadık. Yine de aldığımız sonuçtan memnunuz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı