İŞTE CHP'NİN KADIKÖY ADAYI

İŞTE CHP'NİN KADIKÖY ADAYI

.

 İşte CHP'nin Kadıköy adayı


CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı Aykurt Nuhoğlu oldu.

CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Başkanlığı'nda toplandı ve PM tarafından verilen yetki doğrultusunda adayları belirlenmemiş İstanbul Kadıköy'e Aykurt Nuhoğlu'nu, Çekmeköy'e ise Seyfettin Yıldırım'ı belediye başkan adayı olarak belirledi.

Öte yandan, Antalya Muratpaşa adayı Sultan Yeğen'in adaylıktan çekilmesi üzerine MYK durum değerlendirmesi yaptı ve Ümit Uysal'ın Muratpaşa adayı olmasına karar verdi.

AYKUT NUHOĞLU KİMDİR?

CHP'nin Kadıköy Belediyesi Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu 15 Eylül 1959 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi'nde tamamlayan Aykurt Nuhoğlu daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Öğrencilik döneminde siyasi görüşleri şekillenmeye başlayan Aykurt Nuhoğlu üniversite yıllarından sonra siyasette aktif olarak rol almaya başladı.


SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğunda AYKURT NUHOĞLU, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Aykurt Nuhoğlu farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı, CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda çalıştı.


Aykurt Nuhoğlu 1985 yılından günümüze kadar çevre düzenlemeleri, park-bahçe projeleri, hastane ve konferans merkezleri, nitelikli konutlar gibi çok sayıda farklı projenin yönetimi ve koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halen Atamer İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Bunun yanı sıra Aykurt Nuhoğlu; Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir. Tüketici Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi üyesi olduğu birçok dernek, vakıf ve meslek örgütü bünyesinde, sosyal faydanın ve kamu yararının öncelikli tutulduğu çalışmalarda yer almaktadır. Aykurt Nuhoğlu aynı zamanda Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Derneği'nin de kurucuları arasında yer almaktadır.


Ailesiyle olabildiğince çok vakit geçirmeye özen gösteren Aykurt Nuhoğlu, serbest zamanlarında doğayla iç içe olmayı tercih etmektedir. Okumak, araştırma yapmak, tiyatroya gitmek ve uzun doğa yürüyüşleri yapmaktan hoşlanır. Sanatın, toplumun gelişmesinde önemli bir yer tuttuğunu düşünmekte ve bir tiyatro sever olarak vakit buldukça tiyatroya gitmeye özen göstermektedir. 13 yaşında bir kız ve 19 yaşında bir erkek çocuk babası olan Aykurt Nuhoğlu, diş hekimi olan eşi Ebru Nuhoğlu ile 20 yıldır mutlu bir evlilik sürdürmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı