İşte Belgesi; 'Numan Kurtulmuş Hafızasını Kaybetmiş'

İşte Belgesi; 'Numan Kurtulmuş Hafızasını Kaybetmiş'

Dün ne demiş, bu gün ne diyor ?

NUMAN KURTULMUŞ NEREDEN NEREYE
 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "IMF kapısında el açıp yalvaran bir ülke konumundan, 14 Mayıs tarihi itibarıyla bütün borçlarını silen bir ülke konumuna geliyoruz" dedi. 
 
Oysa aynı Numan Kurtulmuş AKP ye geçmeden 2 yıl önce İstanbulda Yapılan ASKON toplantısında, o zamanlar çok eleştirdiği Erdoğan ve AKP ekonomik uygulamalarına ağır eleştiriler getirmişti. Aynı toplantı da bulunan Başbakan Erdoğan ile % 100 ters düşen atışmalar yaşanmış, Başbakan Erdoğan ve Numan Kurtulmuş birbirlerini kıyasıya eleştirmişti.
 
3 YIL ÖNCE NE DEMİŞTİ BU GÜN NE DEMİŞ ?
 
Numan Kurtulmus ASKON toplantısında kürsüye çıkmış ve çok kısa bir gelecekte Genel Başkan Yardımcısı koltuğuna oturacağı AKP'nin ekonomik politikalarını böyle eleştirmişti. Numan Kurtulmuş'un bu gün ki düşüncelerinden 180 derece tersi olan o konuşmalardan başlıklar şöyle.
 
"Kredi kartı borcunda Avrupa birincisidir."
"10 yıllık modelin sonucu mülkiyet yapısı el değiştirmiştir."
Türkiye’de işsizlik, yoksulluk gelir dağılımı adaletsizliği gibi, rakamlar
bir iktisatçı olarak düşünmeyi bile arzulamadığımız boyutlara gelmiş,
Türkiye neredeyse toplumsal yapımızın zedeleneceği noktaya gelmiştir."
 
BU GÜN NE SÖYLEDİ ?
 
Numan Kurtulmuş, daha 3 yıl önce Erdoğan'ın gözümün içine baka baka yaptığı bu eleştirileri sanki AKP koltuğunda 10 yıldır oturan bir siyasetçiymiş gibi, çok kısa b,r zamanda değiştirmiş ve bu gün ki toplantıda ise şunları söylemiştir 
 
"Millet egemenliğini artıracak adımların atılması için önemli mesafeler alınmıştır. Aynı şekilde ekonomi alanında da geçtiğimiz 10 yılda Türkiye'de önemli mesafeler alınmıştır. Türkiye öncelikli olarak milletin parasının birtakım hortumlama yöntemleriyle bazı zadeganın cebine gitmesi yönündeki meseleyi aşmış, milletin hortumlanan paralarının önüne geçilmiş ve bir anlamda ekonomik alanda da ciddi mesafeler alınmıştır. "
 
NASIL BU KADAR DEĞİŞTİ ?
 
Yardımcısı olduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi,Milli Görüş geleneğinden gelerek, hocası Necmettin Erbakan ile yollarını ayırıp, Saadet Partisi tabanının önemli bir kısmı için umut haline gelen HAS partiyi kuran Kurtulmuş'un, 180 derece dönüş yapmasının nedenleri nelerdir? Kurduğu HAS parti tabanında büyük bir hayal kırıklığı yaratarak AKP'e geçen ve önceki söylediklerini unutan Numan Kurtulmuş'un bu davranışının ardında, Erdoğan ile yapılmış bir gizli anlaşma ile Saadet Partisi yükselişini önleme anlaşması yapıldığı iddiaları konuşulmuştu.


İLGİLİ HABERLER


Bekaroğlu açıkladı; Numan Kurtulmuş AKP'ye Neden Geçti?