İşte Bavulcu Baransu'nun Son Marifeti !

İşte Bavulcu Baransu'nun Son Marifeti !

Ancak…Taraf’ın bugün manşetinden verdiği haber aslında bayat!

En Ucuz Uçak Biletleri Nerede ?

Baştan Çıkaran Çözüm



BAVULCU BARANSU'NUN SON MARİFETİ


ODA TV'nin biraz önce yayınladığı bir haber yine dudak uçuklatacak cinsten. Ergenekon ve Balyoz davalarına bir bavul delil teslim eden Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu yine bomba bir haber yaptığını iddia etmiş. Taraf gazeteside manşetlerine yerleştirmiş. Oysa Baransu'nun "Bomba" haberi 2000 e doğru dergisinde 1982 yılında etraflıca yayınlanmış. Fakat Baransu bu defa karşısında güçlü kuvvetli bir iş adamı olduğundan gizli tanıklar bulamamış. Geçmişte TSK ya karşı gizli tanıklar bulan sıkışınca Gizli tanıkları deşifre eden Baransu bu sefer arşivlerden bulduğu bir haberi "BOMBA !" haline gitrmiş.

İŞTE BARANSU'NUN ÖNCEDEN PATLAMIŞ BOMBA HABERİNİN HİKAYESİ

Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde çok çarpıcı bir iddia vardı. Taraf’ın bavulcu yazarı Mehmet Baransu’nun haberine göre; Milliyet ve Vatan’ın da sahibi olduğu Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören cinayetle suçlanıyordu.
 
Baransu’nun elde ettiği Genelkurmay Başkanlığı’na ait 1982 tarihli belgeye göre, Erdoğan Demirören'in, Arşimidis Şirketi'nin haksız yere mallarının ele geçirilmesinde ve bir tuğla fabrikatörünün ölümünde parmağı var. Her iki şirket sahibinin şüpheli ölümlerinin ardından, Erdoğan Demirören, bu şirketlerin tüm mal varlıklarına el koymuş.
 
Erdoğan Demirören Mehmet Baransu’nun bu iddialarına “Bunlar palavra. Palavracılara söyleyecek, verecek cevabım yok” diye yanıt verdi.
 
Ancak…
 
Taraf’ın bugün manşetinden verdiği haber aslında bayat!
 
Çünkü Erdoğan Demirören’le ilgili bu cinayet suçlaması, bundan tam 25 yıl önce 2000’e Doğru dergisinde 2 tam sayfa haberleştirildi.
 
6 Kasım 1988 tarihli 2000’e Doğru dergisinde; Baransu’nun haberinin merkezinde yer alan Arşimidis Şirketi'nin sahibinin adının Yorgi Papadopulos olduğu, ölümünün 1960’ların sonunda gerçekleştiği ve hatta ölüm şekliyle ilgili çarpıcı iddialar yer alıyordu.
 
Öyle ki; Mehmet Eymür’ün hazırladığı MİT raporunda Papadopulos’un Vural Arıkan, Erdoğan Demirören, Adnan Başer Kafaoğlu ve Necdet Çobanlı tarafından kravatla boğularak öldürüldüğü iddia edilmişti. Taraflar bu iddiaları o zaman da yalanlamıştı.
 
İşin ironik yanı, 2000’e Doğru dergisinin bu ve benzeri haberleri, Ergenekon davasında aleyhte delil olarak kullanıldı.
 
İşte Taraf’ın bugünkü manşetinin, 25 yıl önce 2000’e Doğru dergisinde ayrıntılarıyla çıkmış hali:



İKİNCİ SAYFA