İŞTE ANKARA BOMBACISI DİYE SIZDIRILAN İSİM

İŞTE ANKARA BOMBACISI DİYE SIZDIRILAN İSİM

Patlamanın üzerinden 24 saat geçmeden 34 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Bombacısı diye üniversiteli bir kızın adı sızdırıldı. Olayın ilginç geçmişi ise kafaları karıştırdı

Bazı medya kuruluşlarında Ankara'da gerçekleştirilen kanlı saldırının faili olarak adı emniyetten sızdırılanSeher Çağla Demir'in Balıkesir Üniversitesinde 4 arkadaşı ile birlikte terör örgütü suçlaması ile yargılandığı haber yapılmıştı. Yerel medya kuruluşlarında sadece bir 2 yerde kısa bir haberi olan Seher Çağla Demir'in bir kaç sitedende adı ve haberinin kaldırılmış olduğu ortaya çıktı.

İŞTE BALIKESİR AJANSINDA YAYINLANAN KISA HABER VE FOTOĞRAFLAR

Balıkesir Üniversitesinde Okuyan 5 Genç Kız 10.sene Hapis İstemi İle Balıkesir 2 Ağır Ceza Mahkemesinde Yargılanıyor .. Bu haber 2016  Ocak Ayına ait

BALIKESİR'DE 5 BAYAN SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAKTAN YARGILANIYOR.

Balıkesir Üniversitesinde Okuyan 5 Genç Kız  10.sene Hapis İstemi İle Balıkesir 2 Ağır Ceza Mahkemesinde Yargılanıyor ..

 Balıkesir 2 Ağır Ceza Mahkemesinde Seher Çağla Demir,Hamide Saklı,Yeşim Akyürekli,Kader Saklı ve Süreyya Saklı Adındaki 5 Bayan için 10.ar seneden  toplam 50 sene hapis cezası isteniyor.

 5 Bayanı Avukat Hüseyin Boğatekin Savunuyor..

Haberde yargılanna kızların nasıl serbest bırakıldığı belirtilmemiş.

SÖZCÜYE SIZDIRILAN BİLGİLERİN HABERİ

Ankara’da 34 kişinin ölümü 125 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren kişinin Sözcü'den Asuman Aranca'nın bildirdiğine göre, , kadın bombacı, Balıkesir Üniversitesi öğrencisi, Seher Çağla Demir olduğu belirlendi.Haberde ismin neredeyse kesin olduğu ve ilk bilgilere göre notu belirtildi. İşte Sözcü'nin o haberinin ayrıntıları.

CESET PARÇALARI VE PARMAK İZİ DENİLDİ

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu hurdaya dönen BMV marka bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden, Seher Çağla Demir’in kimliğine ulaşıldı.

KESİNE YAKIN

Emniyet yetkililerinin olaya el koyan Ankara Cumhuriyet Savcılığına ilettiği ilk bulgulara göre, bomba yüklü aracı kullanan ve olay yerinde ölen saldırganın, ”Büyük bir ihtimalle” Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir olduğu ortaya çıktı.

İSİM SIZDIRILMASI KAFA KARIŞTIRDI

Olay yerinde yapılan incelemede Demir’in ismine ulaşılırken bir Emniyet yetkilisi ” Ön bulgular, saldırganın kimliğinin Seher Çağla Demir olduğunu gösteriyor. Bu bilgi kesine yakın, ancak inceleme devam ediyor” dedi.

ÖRGÜT DAVASINDAN YARGILANIYOR

977202.jpg

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir, 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan da yargılanıyor. Demir ile birlikte Hamide Saklı, Kader Saklı, Süreyya Saklı isimli üç kardeş ve Yeşim Akyürekli adlı üniversite öğrencisinin son duruşması Aralık 2015′de yapılmış ve dava karar için ertelenmişti.

BİR BAŞKA BİLGİDE HABERTÜRK'TEN

Ankara'daki patlamanın ardından olayla ilgili olarak 12 savcı görevlendirildi. Bunların 4’ü Adli Tıp’ta, 4’ü çeşitli hastanelerde otopsi işlemlerine katılırken, 4’ü de olay yerinde inceleme yaptı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; saldırganların 2’sinin de olay yerinde öldüğü tespit edildi. Canlı bomba olduğu değerlendirilen kadın saldırganın kimliği, gece saatlerinde belirlendi.

PATLAMA SONRASI ERDOĞAN'IN REKOR KIRAN GÖRÜNTÜLERİ

'CAMDAN DIŞARI FIRLADIM'

Yanan otobüsün hemen arkasındaki belediye otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, başı kanlar içinde olay anını, “Patlama sağ tarafımızda oldu. Ben orta şeritteydim bir anda büyük bir patlama oldu. Otobüsü havaya kaldırdı, yolun sol tarafına attı. Havalandık ve yere düştük. Ben camdan dışarı fırladım” cümleleriyle anlattı.

PATLAMANIN HEMEN ARDINDAN KARELER

'ALEV TOPU ŞEKLİNDE PATLADI'

Yanan otobüsün arkasındaki otobüste bulunan Doğan Aşık da bir aracın gelerek önlerindeki otobüse yanaştığını, o sırada büyük bir alev topu şeklinde patlama gördüğünü, 2 kez patlama olduğunu, kendisini otobüsten dışarı attığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı