İŞTE ALTAYLI'NIN SES KAYDINDAKİ ANKET

İŞTE ALTAYLI'NIN SES KAYDINDAKİ ANKET

.

 İŞTE SES KAYDINDA ADI GEÇEN O ANKET

Cuma HİKMET

Fatih Altaylı ve "onun söylediklerine kefil olmam" dediği Habertürk Yönetim Kurulu üyesi Fatih Saraç arasında geçtiği öne sürülen "SES KAYDINDA" konuşmalara konu olan ve Haber Türk'de 15 Mart 2013'te yayınlanmaya başlayan ankette ki rakamlar neydi. Haber Türk'ün uzun yorumlar ile süslediği o anket neleri yansıtıyor.

HABER TÜRK'ÜN ANKETE GİRİŞ KISMI ŞU ŞEKİLDE

Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?
Süreç CHP'yi bozdu. Geleneksel Konsensus anketinin sonuçları


15 Mart 2013 Cuma, 07:56:15Güncelleme: 17:37:47
Habertürk'ün geleneksel Konsensus anketi 


GAZETE HABERTÜRK / BÜLENT GÜNAL


Konsensus, 22 Şubat-4 Mart tarihleri arasında 81 ilde vatandaşlara "Bu pazar genel bir milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" diye sordu. Oylarını koruyan AK Parti yüzde 50.7 ile yine zirvede yer alırken, 3.5 puan oy kaybeden CHP yüzde 24.2'ye geriledi. 2.5 puan artış yaşayan MHP ise yüzde 15.3'e yükseldi. 1.4 puan düşen BDP'nin oyu da yüzde 5 oldu..


ANKETİN GENEL GRAFİĞİ BÖYLE VERİLMİŞ

Fatih Altaylı'nın artı 1 tv de ve köşesinde yalanlamadığı ancak montajlanmış dediği konuşmalarda sözü edilen ankette CHP sadece 17.5 oy alırken, AKP 36.8 de görünüyor. Ses kaydında konu edilen MHP ve BDP oyları ise dahada şaşırtıcı. BDP durumunu korumuş görünürken MHP Tepe taklak olmuş durumda. Fatih Altaylı, konuşma geçti ama anket sonuçlarını değiştirmedik diyor. Olay patladıktan sonra anket şirketide Haber Türk'e bize baskı yapılmadı diye teşekkür ediyor. (Bakınız Altaylı yazısı)



PERFORMANS SONUÇLARINA GÖRE ERDOĞAN UÇUŞLARDA

Gündeme bomba gibi düşen ses kayıtlarında öne sürülen iddialara göre üzerinde oynandığı ileri sürülen ankettin, "Lider Performansı" bölümünde ki metin ise Erdoğan'ıuçuşa geçirmiş görünüyor. İşte Haber Türk'ün o haberinde Erdoğan'ı 2 kişiden birinin beğendiği iddia edilen o haberin Haber Türk yorumu.

Haber Türk'ün gazetecisine göre liderlerin performans anketi ;"SİYASİ performans sıralamasında ilk sırada bulunan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi performansından “Memnunum’’ diyenlerin oranı aralık ayı anketine göre 2.1 puan arttı ve yüzde 49’a yükseldi. “Memnun olmayanların’’ oranı da 5.2 puan geriledi ve yüzde 38.7 çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi performansından memnun olanların oranı ise yüzde 26.8"

Anket sonuçlarına göre yılların partisi MHP Lideri Bahçeli Demirtaş'ın sadece 11 puan önünde görüyoruz.





KILIÇDAROĞLU ANKETİN HER SORUSUNDA YERLERDE SÜRÜKLENDİRİLMİŞ

Skandal ses kaydında adı geçen anketin ilk bölümünde Ana Muhalefet CHP'nin lideri hakkında sorulan her sorunun yanıtı ise tam bir fiyasko şeklinde gösterilmiş. Verilen grafikte ki yanıtlar gerçekse, öyle bir sonuç pompalanıyor ki, Kılıçdaroğlu'nun "insan içine çıkamaz bir hali var" Oysa il il dolaşan sürekli mitingler yapan tek lider o günlerde Kılıçdaroğlu. Erdoğan'ın ise mitinglere, toplantılara kaç koruma ile katıldığını artık bilmeyen yok. Haber Türk yaptığı yorumda Kılıçdaroğlu'nu linç etmiş yine.




TARTIŞMALI ANKET İLE İLGİLİ ANALİZLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Altaylı ve Saraç arasında geçen ses kaydında konu edilen Haber Türk'ün Mart 2013 te yayınladı anketin tümüne ilişkin analizlerimizi yayınlama devam edeceğiz. Bu arada genel Yayın Yönetmenimizin konuyla ilgili kaleme aldığı  SES KAYDINDA FATİH ALTAYLI'YI BİTİRECEK KELİMELER yazısını okumanızı tavsiye ediyoruz. TIKLAYINIZ





Kaynak:Haber Kaynağı