İŞTE AKP'NİN HÜRRİYET'E İLK TEPKİSİ

İŞTE AKP'NİN HÜRRİYET'E İLK TEPKİSİ

Hürriyet gazetesin'de bu gün yayınlanan ve Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'a hitaben kaleme alınan sert başyazıya karşı sessizlik sürerken AKP'den ilk tepki öğleden sonra geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül''ün Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada, bugün Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan yazıya sert tepki gösterdiği ileri sürülerek şu açıklama yayınlamndı.

SEÇİM SÜRECİNE YÖNELİK BİR TAVIR

Gül yaptığı açıklamada, ‘411 El Kaosa Kalktı’ manşetiyle karşılayan bir gazete, ifade özgürlüğü perdesi altında baskıcılığı savunamaz.' dedi. İşte o sert açıklama...
"Bugün Hürriyet'te sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bir mektup yayımlanmıştır. Bu mektup, ifade ve düşünce özgürlüğü vurgusu yapıyorsa da, aslında seçim sürecine yönelik bir tavır olarak görülebilir.

Türkiye, 2013 Mayıs'ının son günlerinden itibaren bir türbülansa sokulmak istenmiştir. Dışarıdan tasarlandığı ve içeriden taşeronlara havale edildiği bariz olan bu yıkım çabası, sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi, milletimizin AK Parti'ye verdiği destek sayesinde boşa çıkartılmıştır.
Türkiye'ye müdahale etmek için siyaseti zayıflatmak ve seçim süreçlerini sabote etmek konusunda hayli tecrübeli bazı kesimler, 30 Mart ve 10 Ağustos seç"imlerinde milletimizden esaslı dersler almıştır. Seçim günü yaklaşırken görülmektedir ki, 7 Haziran akşamı da, demokrasi dışı ve Türkiye karşıtı odaklar için bir hezimet tablosu ortaya koyacaktır.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ PERDESİ ALTINDA BASKICILIĞI SAVUNAMAZ'

Hürriyet'in sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yazdığı bugünkü mektubu, demokrasiden ve ifade özgürlüğünden söz etmesi bakımından, 'Ateş demekle dil yanmaz' tabirini hatırlatmaktadır. Başbakanın ve iki bakanın idam sehpasına gönderildiği 27 Mayıs namussuzluğunu 'Türk Ordusu Vazife Başında' diye müjdeleyen; siyasetin alçakça saldırılara uğradığı 28 Şubat sürecinde 'Gerekirse Silah Bile Kullanırız' manşetini atan bir gazete, demokratik değerler adına hareket ettiği iddiasında bulunamaz. En temel demokratik hak olan eğitim hakkını herkes için mümkün kılan başörtüsü düzenlemesini '411 El Kaosa Kalktı' manşetiyle karşılayan bir gazete, ifade özgürlüğü perdesi altında baskıcılığı savunamaz.

Türkiye, demokratik yolda, sivil ve anayasal hakları teminat altında tutan bir işleyişle yoluna devam edecek; milletin her kesimine dönük politikalarını istisnasız uygulayacaktır.

İster AK Parti'yi desteklesin, ister ona muhalif olsun, bütün vatandaşlarımızın hakları anayasanın ve demokratik teamüllerimizin teminatı altındadır. Eski Türkiye'nin demokrasi dışı güçleriyle içiçe olan bir gazetenin, milletimizin oylarıyla işbaşına gelen sayınCumhurbaşkanımıza samimi olmaktan uzak mektuplar yazmak yerine geçmişindeki yanlışlarla yüzleşmesi daha yerinde olur."

kaynak sabah.com.tr