İŞTE AKP'NİN 5 AYLIK SİHİRBAZLIĞININ BELGELERİ

İŞTE AKP'NİN 5 AYLIK SİHİRBAZLIĞININ BELGELERİ

1 Kasım seçim sonuçları alınmaya başlanınca Türkiye büyük bir şok yaşadı. Tüm dünyanın benzer tepkiyi verdiği AKP zaferi inanılır gibi değildi. Bu kuşkulu zaferin ayrıntıları ortaya çıktıkça kuşkular artıyor.

1 Kasım seçim sonuçlarınıda AKP'nin 5 ayda başardığı inanılmaz başarıdan muhalif kesimler kuşku duymaya devam ediyor.

SEÇİMDE SİHİRBAZLIK İDDİALARI

Sosyal medya üzerinden ilk şaşkınlığı attıktan sonra olası seçim hileleri konusunda iddialar ortaya atılmaya başlandı. Sonuçların alınmaya başlandığı ilk anlardan sonra AKP'nin ülke genelinde ki büyük sıçraması büyük şok yarattı.

AYRINTILARDA GİZLİ OLAN KUŞKULAR YSK EKRANI NEDEN KARARTTI

Ancak ilerleyen saatlerde AKP zaferinin ayrıntılar kuşku yaratmaya başladı. Ortaya çıkan ilk rakamlarda AKP  5 ay önce kaybettiği oyları bu kadar kısa süre içerisinde "Ne yaptı" da değiştirdi soruları sorulmaya başlandı. Ekonomide büyük sıkıntı,artan enflasyon,terör,bombalama ve oluk oluk kan aktığı sırada AKP hep iktidardaydı. Sorular şu şekilde sıralanıyordu.

1-Vatandaş dökülen kanlara mı oy verdi

2-Ekonomi çökerse iktidar partisi nasıl oy kazanırdı?

3-Hergün3-5 şehit gelince iktidar partisi oy artırabilir miydi?

İşte sosyal medyada bu soruların çok daha fazlası yaratılıp anlamlandırılmaya çalışılıyor. Bir yandanda seçim sonuçlarının ayrıntıları çıktıkça, kafalar çok daha fazla karışıyor. Cumhuriyet Gazetesi AKP'nin büyük sihirbazlığı sonucu 5 ayda değiştirdiği oy patlamasını karşılaştırmalı olarak il il yayınladı.İşte O ayrıntılar

AKP BU SİHİRİ NASIL GERÇEKLEŞTİRDİ

AKP 7 Haziran Seçimleri'nde aldığı 40,87 oyla iktidardan düşmüştü. Ancak 5 aylık süreçte yaşanan belirsizlik AKP'ye oy olarak geri döndü. AKP oy sayısını 5 milyon artırdı. AKP 1 Kasım seçimlerinde oyunu 49,4 oranına yükselterek 316 sandalye kazandı. AKP bazı illerde oyunu yüzde 20'ye varan oranda artırdı. HDP'nin çok güçlü olduğu Van, Batman gibi illerde ise yüzde 10'luk bir artış sağladı. İşçi kenti Zonguldak'ta da artış oranı yüzde 11 oldu.

TÜM İLLER İÇİN TIKLAYINIZ 

2-161.jpg

aksaray.jpg

3-129.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı