İşte AKP, işte staddaki çifte standart!

İşte AKP, işte staddaki çifte standart!

AKP’nin nasıl bir çifte standarda sahip olduğu, demokrasiyi sadece kendileri ve yandaşları için istediği, muhalifler olunca her türlü baskı yönetimini, yasağı nasıl uyguladığı bir kez daha belgelendi.

Gezi Parkı protestolarının tribünlere yayılmasını önlemek için akla gelmedik önlemleri gündemine alan, siyasi nitelikteki sloganları fiilen yasaklayan, slogan atabilir diye taraftarları tribünden attıran AKP Hükümeti, Mısır’daki olaylar söz konusu olunca hiç oralı olmadı.

Maç öncesinde, Konyalı işadamları taraftarlara stad girişinde 6 bin Mısır bayrağını ücretsiz dağıtırken, AKP Konya Milletvekili Mustafa Akış ve protokolde yer alan birçok kişi Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu Konyaspor atkıları taktı. 

Fenerbahçe’nin bir golünü atan Emre Belözoğlu eliyle “rabia”işareti yaparak Müslüman Kardeşler’e destek mesajı yolladı. Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu da Mursi’yi destekleyen pankart astılar.



Olimpiyat Stadı’nda dün yapılan Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesinde ise polis, stada gelen taraftarları tek tek aradı. Polis, bu kez tarafların ellerindeki pankartları tek tek kontrol ederken, Çarşı Grubu’nun, stada asmak için getirdiği Gezi Parkı protestolarına ilişkin pankartlara el koydu. 

Aramalara ve yasaklara kıza taraftarlar ise tribünlerde maç başlamadan önce yine protestolarını yaptı, “Her yer Taksim her yer direniş”“Sık bakalım sık bakalım biber gazı sık bakalım” ve “Biber gazı oley, biber gazı” diye sloganlar attı.