İŞTE 9'U 5 GEÇE TÜRKİYE

İŞTE 9'U 5 GEÇE TÜRKİYE

Osmanlı İmparatorluğu'nun düşmana teslim ettiği Anadolu topraklarını halkı ile birlikte kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'ü tüm yurtta yine muhteşem bir vefa ile böyle andı.

Ümit KOZAN / ANKARA, GAZİ Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yılında Anıtkabir'de düzenlenen törenle anıldı.

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Cevdet Yılmaz, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı katıldı.

Anıtkabir'teki tören saat 08.55'de Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başladı. Aslanlı Yol'daki yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saat olan 09.05'de sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ardından ise İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni şunları yazdı; "Aziz Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi olarak vefatınızın 77. yıl dönümünde şahsınızı bir kez daha hürmetle yad ediyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıl dönümünü geride bıraktığımız bu dönemde, bize işaret ettiğiniz 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma' hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. 'Dahili ve harici bedhahlara' rağmen Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflere ulaşarak vasiyetinizi yerine getirmiş olacağız. Bu vesileyle şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, inşallah ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun."

Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal'i, ebediyete irtihalinin 77. yıldönümünde saygıyla yad ediyorum

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Erdoğan, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i, ebediyete irtihalinin 77. yıldönümünde saygıyla yad ediyorum" dedi.


Davutoğlu: Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, şükranla anıyorum

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Davutoğlu, "Büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bu günde saygı, şükranla anıyorum" dedi.


Kılıçdaroğlu: Atamızı sonsuz bir saygı ve özlemle anıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Kılıçdaroğlu, "Sen bize bir ülkenin birlik ve beraberlik içinde her zorluğu aşabileceğini öğrettin. Atamızı sonsuz bir saygı ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

DOLMABAHÇE SARAYI'NDA 09.05...

Özgür ALTUNCU / İdris TİFTİKCİ /-Taner YENER - İstanbul 


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. yıldönümü'nde gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda törenle anıldı. Saat 09:05'de Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri büyük bir tekne ile Dolmabahçe Sarayı'nın önüne geldi. Atatürk için saygı duruşunda bulunan öğrenciler ardından da 10. Yıl Marşını söyledi .Bu sırada sarayın bahçesinde bekleyen bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Dün geceden bu yana Dolmabahçe önünde demir atan askeri gemi de saat 09.05'te siren çaldı.

PAVEY: ARTIK AKLIMIZLA SEVME VAKTİ
Atatürk'ün yaşamını yitirdiği odada tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanvekili Şafak Pavey de katıldı. Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu yatağa çiçekler bırakıldı. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk'ün yatağının başında nöbet tutan askerin gözleri doldu. TBMM Başkanvekili Şafak Pavey ardından anı defterini imzaladı. Pavey deftere, "Mirasınızı taşıyanlar olarak bugüne kadar sizi hep yüreğimizle sevdik. Artık aklımızla sevme vaktindeyiz" diye yazdı.

KORELİLER DE ANDI
Törenin ardından Atatürk'ün odası, vatandaşların ziyaretine açıldı. Genç yaşlı yüzlerce vatandaş sırayla odayı ziyaret etti. Yatağa çiçek bırakan vatandaşların birçoğu gözyaşlarını tutamadı. Anmaya turistler de katıldı. Güney Koreli onlarca turist Atatürk'ü andı. Koreli bir turist ziyaretin ardından, "Burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum" dedi.

SİYAH ÖNLÜKLERLE KATILDILAR
Ünye'den gelen ve kendilerine dünkü çocuklar adını veren ve siyah önlükler giyen bir grup saray önünde andımızı söyledi.

AKŞAMA KADAR AÇIK
10 Kasım'de Dolmabahçe Sarayı akşam saat 18:00'e kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.


Ulu önder Atatürk, Kayseri’de anıldı

Zafer BARIŞ- Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

BÜYÜK önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yılında Kayseri’de törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, meydanda bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Saatler 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Bu sırada göndere çekilen Türk bayrağı da yarıya indirildi. Meydandaki anma programında sirenlerin çalmasıyla birlikte, askerler, gaziler, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile meydanda bulunanlar saygı duruşunda bulundu. 

Anma programının sonunda gazetecilere açıklama yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Türk milletinin önderi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu insanının içinde bulunduğu zor şartlar altında milli birlik ve beraberliği sağlayarak Kurtuluş Savaşımızı zaferle sonuçlandırmıştır. Büyük zaferin ardından, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak bizlere emanet etmiştir. Büyük önderi şükranla anıyor, emaneti olan cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Kayseri’deki anma programı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu’nda Kocasinan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sergi ve Atatürk Anma etkinliği ile devam etti.

Kayseri Şeker Fabrikası’nda da Atatürk için bir anma programı düzenlendi. Fabrika Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önündeki törene, fabrika yöneticileri ve çalışanları katıldı. Saat 09.05’te çalan siren eşliliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Van'da törenle anıldı

Gülay KUYUCU/VAN,

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77'nci yıl dönümünde Van'da törenle anıldı.

Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan anma törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Yavuz, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve askeri erkan katıldı. Valilik bahçesindeki tören çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından son buldu.


ATATÜRK DİYARBAKIR'DA DA ANILDI

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

 

TÜRKİYE Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yıl dönümünde Diyarbakır'da da düzenlenen törenle anıldı.
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Anıtpark'ta düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Sera Bucak, askeri erkan, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla devam etti. Saat 09.05'de sirenlerin çalmasıyla Ata'ya saygı duruşunda bulunuldu. Anıtpark'ta düzenlenen törenin ardından protokol Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ikinci törene törene katıldı. Törende öğrenciler şiir okurken, Güzel Sanatlar Lisesi korosu öğrencilerinin Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

EGELİLER 'ATA'SINI UNUTMADI

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77'inci yılında törenlerLE anıldı. Genci yaşlısı çeşitli meslek gruplarından Egeliler, kente hayatı iki dakikalığına durdurdu. Muğla merkezdeki törende sirenler 09.10'da çalarken; Yatağan İlçesi'nde ise teknik arıza sonucu sirenler çalmadı. Uşak'ta 50 bin karanfilden yapılan Türk bayrağı, beğeni topladı.

AYDIN
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'inci yıl dönümünde Aydın'da törenle anıldı. Aydın Valiliği önündeki Atatürk büstüne çelenk konmasıyla başlayan törene; Vali Erol Ayyıldız, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, şube müdürleri, birim amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk'ün sesinden 10'uncu Yıl Nutkunun dinletilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Anma etkinlikleri, Hidayet Sayın Kültür Merkezi'ndeki anma programıyla son buldu.

TURİST GEMİSİ SİREN ÇALDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kuşadası'nda da törenle anıldı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP'li Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hasan Şahin'in Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla tören başladı. Saat 09.05'i gösterdiğinde itfaiye, ambulans ile araçlar kornalarını çaldı. İki dakikalık saygı duruşu süresince limanda demirli bulunan Bermuda Bayraklı Artania gemisi de sirenleriyle törene eşlik etti. Resmi törenin tamamlanmasından sonra siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri de anıta çelenk sundu. Ayrıca vatandaşlar anıta karanfiller bıraktı. İkinci kez saygı duruşunda bulunan kalabalık, İstiklal Marşını okudu.

BALIKESİR
Balıkesir'de 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinin ilki Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek anıta çelenk sundu. Sirenlerin çalmasıyla törene katılanlar ve tüm Balıkesirliler Atatürk için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. İkinci tören saat 10.00'da Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde oldu. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Liderin Cesareti' adlı piyesi sahneye koydu.

DENİZLİ
Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, 
MUĞLA Atatürk'ün vefatının yıldönümü için Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, oda ve dernek temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar törene katıldı. Vali Kocatepe, Tuğgeneral Özbakır ve Başkan Zolan, anıta çelenk sundu. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. O anlarda hayat adeta durdu. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Denizli'de resmi törenin dışında cadde ve sokaklarda insanlar sirenle birlikte saygı duruşuna geçerek Atasını andı, trafik durdu. Araçlarından inen vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Bazı sürücüler de klaksonlarına basarak saygı duruşuna eşlik etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

MANİSA / İlker KILIÇASLAN - Ersan ERDOĞAN / MANİSA
Ulu Önder Atatürk'ün vefatının 77'inci yıldönümü sebebiyle Manisa'da düzenlenen anma törenleri Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve çok sayıda vatandaş törene katıldı. Ardından siren sesleri eşliğinde iki dakika boyunca saygı duruşunda bulunuldu. Kentte hayat durdu. Protokol üyeleri tören sonrası Fatih Anadolu Lisesi tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen anma programına katıldı. Piyade Binbaşı Cemal Ekinci, Ulu Önder Atatürk'ün askeri kişiliğini slayt sunumuyla katılımcılara anlattı. Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir, oratoryo gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle program son buldu.

ÇANAKKALE
Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ ÇANAKKALE

Çanakkale'de Ata'nın ölüm yıldönümü için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Saat 08.55'de çelenklerin Atatürk Anıtı'na konulmasıyla tören başladı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkan Vekili Ali Uyanık, askerler, bürokratlar ve öğrenciler törene katıldı. Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Kentte bu sürede adeta hayat durdu. Caddelerde yürüyen vatandaş, yolda seyreden araçlar, denizde sefer yapan feribotlar durdu. İskele Meydanı'nda ayakkabı boyacısı 57 yaşındaki Orhan Ağırtaş da Atatürk'e saygı için boyacı sandığının başında saygı duruşuna geçti.

CHP'DEN ALTERNATİF TÖREN
Törenin ardından CHP İl Başkanlığı'nca alternatif çelenk koyma töreni yapıldı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve İl Başkanı Hamza Karagöz ile partililer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İl Başkanı Hamza Karagöz, Ata'yı özlemle ve hasretle andıklarını söyledi. Etkinlikler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Kampüsündeki Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki programla devam etti. Öte yandan; AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yazılı mesaj yayınlayarak Atatürk'ün ülke için önemini vurguladı.

MUĞLA / Cavit AKGÜN / MUĞLA, 
Ulu Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümü Muğla kent merkezi ve ilçelerinde de anıldı. Ata'nın öldüğü o anda kentte hayat durdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün çelenk koymasıyla tören başladı.

SİRENLER 5 DAKİKA GEÇ ÇALDI
Ata'nın gözlerini yumduğu saat 09.05 yerine sirenlerin saat 09.10'da çaldığı duyuldu. İki dakikalık saygı duruşuyla birlikte bayraklar yarıya indirildi. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ile AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de törene katıldı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 09.30'da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Gökçe tarafından 'Atatürk'ün Devlet Adamlığı' konulu konferans verildi. 75. Yıl Fen Lisesi tarafından hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk oratoryosu ve korosu adlı programın sunumu yapıldı.

YATAĞAN'DA SİRENLER ÇALMADI
Yatağanlılar da Atasını unutmadı. Anıt Meydan'daki anma törenine Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, daire amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te iki dakikalığına saygı duruşundu bulunuldu. Ancak bu süreçte çalması beklenen sirenlerden ses çıkmadı. Törenin ardından Kaymakam Özkan, teknik bir arıza yaşandığını söyledi.

BODRUM
Ata'nın ölüm yıldönümü Bodrum'da da törenle anıldı. Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Özalın, Garnizon Komutanı Personel Albay Atilla Göksel Oral, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ve Bodrumlular katıldı. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saat 09.05'te başlayan 2 dakikalık saygı duruşu sırasında kentte hayat durdu. Bodrumlularda ve bazı çocuklarda üstlerine giydikleri Atatürk baskılı tişörtleri ve ellerinde bayraklarla törene katıldı. Tören sırasında Bodrum Limanı'ndaki tekneler ve yoldan geçen araçlarda korna çaldı. Kentteki anma etkinlikleri Nurol Kültür Merkezi'nde lise öğrencilerinin hazırladığı oratoryoyla devam etti.

UŞAK / Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,
Uşaklılar da Atasını unutmadı. Uşak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine; Vali Ahmet Okur, AK Partili Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın'ın anıta çelenk koymasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

50 BİN KARANFİLDEN TÜRK BAYRAĞI
Uşak Fotoğrafçılar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Uşak Belediyesi tarafından Atanın ölüm yıldönümü için gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında; dün (pazartesi) meydanda 15.5 metrekare büyüklüğünde bir panoya 50 bin karanfil kullanılarak yapılan Türk bayrağı ilgi çekti. Törene katılanlar, bayrak önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


Taksim'de 09.05..

Mustafa ÖZDABAK İSTANBUL

ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin77’inci yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Saat 9.05’te sirenlerin çalmasıyla törene katılanlar ve çevredekiler saygı duruşunda bulundu.

Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Org.Ümit Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Siyasi Partiler ile Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Anıta çelenk bırakılmasından sonra, Atatürk ve ebediyete intikal etmiş silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunurken, bayraklar yarıya indirildi. Törenin bitmesinden sonra çevredekiler Cumhuriyet Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Resmi törenin bitmesinden sonra İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasal, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve bir grup avukatla birlikte basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL BAROSU : SENİ ARIYOR, ANLIYOR VE ANIYORUZ

Ümit Kocasakal “Seni her geçen gün daha çok anıyor, anlıyor, arıyor ve özlüyoruz. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesinin yerini, yurtta kutuplaşma ve çatışma, cihanda düşmanlık ve savaş almıştır. Vatan etnik ve mezhepsel bir cehenneme çevrilmiştir. Vatanın bazı bölgelerine gidilemez hale gelmiştir. Ülke kaynakları aleni hırsızlık ve yolsuzluklarla talan edilmektedir. Bunu engellemesi gereken yargı kuşatılmış ve teslim alınmış, daha acısı Cumhuriyet’in savcı ve hakimlerinin bir kısmı da teslim olmuş, güce ve iktidara biat etmişlerdir. Adalet, adliyenin dışına çıkarılmıştır. Milli egemenlik, ‘saraya’ hapsolmuş, kaldırdığın saltanat geri gelmiştir. Hilafet ise yoldadır. Demokrasiden teokrasiye geçilmiştir. Din tüccarları ve simsarları iş başında, el üstündedir. Kuruluş değerleri ile topyekün bir hesaplaşma söz konusudur. Millet eğitimsiz ve yoksul bırakılmış, yalan topluma, siyasete egemen olmuştur. En acısı da sözde senin izinden gidenlerin, sahte bağlılık gösterisi ile milleti aldatarak sana ve eserlerine saldırmasıdır. Yani Ata’m hukuk askıya alınarak, zorla ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, gaflet, delalet ve ihanet her yeri sarmıştır” dedi.


ATA'ya Saygı Zinciri ve Saygı Dalışı...

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA) ULU Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77'inci yıldönümünde Küçükyalı’dan Kadıköy’e sahil yolunda "ATA'ya Saygı Zinciri" oluşturuldu. Ellerinde bayraklarla kilometrelerce zincir oluşturan binlerce kişi Atatürk’ü anarken, bir dalış grubu da Küçükyalı sahilinde "ATA'ya Saygı Dalışı" yaptı. Dalgıçların su yüzüne Atatürk’ün gözlerinin bulunduğu pankart ve Türk Bayrağı ile çıkışı sahilde toplananlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Atatürk’ü anmak için erken saatlerde dolduran binlerce kişi saatler 09.05’i gösterdiğinde ellerindeki bayraklarla el ele tutuşarak, kilometrelerce uzunlukta bir insan zinciri oluşturdular. Küçükyalı sahilden Kadıköy’e kadar uzanan "ATA'ya Saygı Zinciri" saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına kadar sürdü. Bu sırada “Derinlere saygı Dalış” grubuna üye dalgıçlar da Küçükyalı sahilde "ATA'ya Saygı Dalışı" yaptı. Dalgıçların saat 09.05’te ellerinde Atatürk’ün gözlerini taşıyan bir pankart ve Türk Bayrağı ile su yüzüne çıkışları ise sahilde toplanan kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı.


Bartın'da Atatürk anıldı

Ayhan ACAR/BARTIN,

 

BARTIN'da, Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77'nci yıldönümünde törenle anıldı.

Valilik önünde düzenlenen törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesini duyan tören alanı çevresindeki esnaf ve halk saygı duruşuna katıldı. Hükümet Caddesi'nde sürücüler de araçlarını durdurup dışarıya çıkarak saygı duruşunda bulundu. Caddeki bir inşaatta çalışan işçiler de Atatürk'e saygılarını gösterdi. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.


Tokat'ta 'Ata'ya saygı

Fatih YILMAZ/TOKAT,

ULU önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yılında Tokat'ta tören ve etkinliklerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Ardından saat 09.05'te çalan sirenle birlikte kent sokaklarında hayat dururken, çevredekiler de saygı duruşuna eşlik etti. Ayrıca Karşıkaya bölgesinde 14 katlı inşaatta çalışan işçiler de saygı duruşuna katıldı.

Zonguldak'ta Atatürk törenle anıldı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, 

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yıldönümünde Zonguldak'ta törenle anıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla cadde ve sokaklarda herkes saygı duruşunda bulundu.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Ali Kaban, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Haluk Selvi, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesini duyan, Valilik çevresindeki cadde ve sokaklarda yürüyenler ile işyerlerinde çalışanlar saygı duruşunda bulundu. Kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da siren sesiyle birlikte araçlarını durduran sürücüler ve yolcular da dışarıya çıkarak saygı duruşuna katıldı. Şehitler Anıtı önünde ağaçlardan düşen yaprakları toplayan belediye temizlik işçisi de işe ara vererek Atatürk'e saygısını gösterdi. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

MADEN İŞÇİLERİ ATATÜRK'Ü ANDI

Zonguldak'ta maden işçileri, Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 77'nci yıldönümünde saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunarak andı. Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde faaliyet gösteren özel kömür ocağında çalışan işçiler, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenlerin çalmasıyla işe ara verdi. İşçilerin bir bölümü ocağın ana giriş galerisinde Atatürk posteriyle, bir bölümü de ocağın önünde saygı duruşunda bulundu. 8 yıllık maden işçisi 35 yaşındaki Ayhan Sarı, "Saat 09.05'e ocaktan dışarıya çıktığımızda siren sesini duyduk ve Atatürk'e saygımızı göstermek için saygı duruşunda bulunduk" dedi. İşçiler, daha sonra işlerine geri döndü.


Atatürk, Ordu’da da anıldı

Nedim KOVAN/ORDU, 

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’inci yılında Ordu’da da törenle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu. 

Ordu'daki anma programı Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, tarafından anıta çelenk bırakıldı. Törene Ordu Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Atamer Yeşil, Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, daire müdürleri, polis, askeri ekran, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saat 09.05’te sirenlerin çalmaya başlaması ile saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada karayolundan geçen sürücüler de kontak kapatıp araçlarından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Kent merkezi içinden geçen Karadeniz Sahil Yolu’nda trafik bir süre dururken uzun araç konvoyları oluştu. Kazma kürekle parklarda çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi işçileri de iş aletlerini bırakarak saygı duruşuna geçti. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından karayolunda trafik normale döndü. İstiklal Marşı'nın okunması ardından tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programıyla devam etti.

 

Sirenler çaldı, hayat durdu

Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, 

BOLU'da Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte hayat dururken, bazı sürücülerin araçlarında oturup sigaralarını içmeleri dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yılında törenlerle anıldı. Anıtpark'ta Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ulu önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te kentin dört bir yanında sirenler çaldı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte kentte hayat dururken, yoldan geçen araçların sürücüleri de kontak kapatıp saygı duruşunda bulundular. Anıtpark'ta bulunan bir temizlik işçisi de görevini bırakıp saygı duruşunda bulundu. Bazı araç sürücüleri ise sirenlerin çaldığı dakikalarda çevredeki vatandaşlara aldırış etmeden araçlarında oturup sigaralarını içmeleri dikkat çekti.


Atatürk, Gaziantep'te anıldı

GAZİANTEP, 

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılmasının 77’nci yıldönümünde Gaziantep'te törenlerle anıldı. 

Gaziantep'te, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saatlerin 09.05'i göstermesiyle 2 dakika boyunca sirenler çaldı, törene katılanlar saygı duruşunda bulundu. Yoldan geçenlerin de saygı duruşunda bulunduğu tören, İstiklal Marşı okuması ile sona erdi.


Antalya 7'den 70'e Ata'sını andı

Mehmet ÇINAR - Mehmet KILIÇASLAN - Akif ARICI/ANTALYA,

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77'nci yıldönümü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk ve anma törenine protokol ve halkın katılımı yoğun oldu.

Törene Vali Muammer Türker, 3'üncü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı ile kamu kurum ve kuruluş, sivil toplam örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HDP KATILMADI
Okulların tören birliklerinde görevli öğrenciler tarafından Türk bayraklarıyla donatılan Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Vali Türker, Garnizon Komutanı Kaya, Başkan Türel'in çelenk sunumunun ardından Cumhuriyet Başsavcılığı Baro, Akdeniz Üniversitesi gibi kurumların temsilcileri çelenk bıraktı. Mecliste bulunan siyasi partilerden Ak Parti, CHP ve MHP adına çelenk sunumları yapılırken HDP'den katılım olmadı.

KÖPEK SÜRPRİZİ
Çelenk sunma töreni sırasında tören alanındaki herkesi tebessüm ettiren bir olay yaşandı. Protokol üyeleri çelenk sunumu yaparken, alana giren bir sokak köpeği çelenkleri taşıyan görevlilere havladı. Bu sırada bir askeri görevli köpeği alandan uzaklaştırdı.

7'DEN 70'E SAYGI DURUŞU
Çelenk sunumunun ardından Atatürk Anıtı kenarındaki iki meşale yakıldı ve saatler 09.05'i gösterirken siren sesleri eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Tören alanı dışındaki 7'den 70'e herkes de saygı duruşuna katıldı. Cumhuriyet Caddesi'nden araçlarıyla geçiş halindeki sürücüler araçlarından inip saygı duruşuna katıldı. İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle tören sona erdi.

ATA'YA KARANFİL
Törenin ardından birçok vatandaş Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı. Bir vatandaş ise anıta, üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu ve 'Ömrümüzün Yettiği Kadar Atam İzindeyiz' yazılı kaşkol bıraktı.


Samsun Atatürk'ü andı

Yaprak KOÇER-İlker AKTAŞ/ SAMSUN,

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'da düzenlenen törenlerle, ölümünün 77'inci yıl dönümünde saygıyla anıldı. Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat 09.05'te 7'den 70'e herkes, sirenler eşliğinde saygı duruşuna geçti.
Samsun'da '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' nedeniyle İlkadım İlçesi Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından anıta çelenk sunuldu. Saat, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği an olan 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anıt önündeki Türk Bayrağı yarıya kadar çekildi. Saygı duruşu sırasında kentteki sokak ve caddelerde de adeta hayat durdu. İstiklal Marşı'nın okunması ardından Vali İbrahim Şahin, şeref defterini imzaladı. Anıttaki törenin ardından Vali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Eken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Atatürk'ün bazı eşyalarının bulunduğu Gazi Müzesi'ni gezdi.

Bu arada saatler 09.05'i gösterdiğinde hafif raylı sistemdeki trenler de istasyonlarda durdu. Trenlerin önündeki elektronik ekrana, "Atamızı saygı ile anıyoruz" yazıldı. Trenin içerisinde bulunan yolcular da saygı duruşu boyunca ayakta durdu. Ayrıca trafikteki bazı şoförler, sirenlerin çalmasıyla birlikte araçlarından inerek saygı duruşuna geçti. Buna yayalar da eşlik etti.


Giresunlular Anıtkabir maketi önünde saygı duruşunda bulundu

Hakan KABAHASANOĞLU

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yılında Giresun'da da törenlerle anıldı. Giresunlular, valilik önündeki resmi törenin yanısıra, Belediye Başkanlığı'nın Atatürk Meydanı’ na kurdurduğu Anıtkabir maketi önünde de ulu önder için saygı duruşunda bulundu.

Giresun’daki resmi anma törenleri Valilik önünde yapıldı. Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'na kurulan Anıtkabir maketi de vatandaşların ilgi odağı oldu. Erken saatlerde Anıtkabir maketi önüne gelen Giresunlular anı için fotoğraf çektirdi. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunan Giresunlular, daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.
Atatürk Meydanı’na kurulan maketin bir bölümünde Onuncu Yıl Nutku, diğer tarafında ise Gençliğe Hitabe yer aldı. Maketin yanındaki iki meşale de sürekli yandı. Gün içinde Anıtkabir maketine gelenlerin sayısı da giderek arttı.


İzmir Atası için durdu

Taylan YILDIRIM - Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yıldönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı. Saat 09.05'te hayatın durduğu kentte, bayraklar yarıya indirildi, Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Törenin en ilginç anı ise, 70 yaşındaki Saliha Yıldırım'ın, milletvekillerine ayrılan alanda, onlarla birlikte saygı duruşuna katılması oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan Saliha Yıldırım, "Bağışımız sağ olsun" sözleriyle Atatürk'e olana büyük sevgisini ifade etti.
İzmir'deki Atatürk'ü anma törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çelenk bıraktı. Törene eski milletvekillerinin yanı sıra CHP milletvekilleri Ali Yiğit, Özcan Purçu, Musa Çam, Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır da katıldı. Ak Parti'li İl Başkanı Bülent Delican temsil etti, milletvekili katılmadı. Törende ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ve öğrenciler de hazır bulundu.

09.05'TE HAYAT DURDU
Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te bayraklar yarıya indirildi, herkes aynı anda Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Aynı anda sirenler ve taşıt kornaları çaldı, araçlarından inen vatandaşlar da saygı duruşunda durdu. Törenin en ilginç anı ise, 70 yaşındaki Saliha Yıldırım'ın, milletvekillerine ayrılan alanda, onlarla birlikte saygı duruşuna katılması oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan Saliha Yıldırım, "Bağışımız sağ olsun" sözleriyle Atatürk'e olana büyük sevgisini ifade etti. Meydandaki tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Mustafa Toprak'ın Anıt Şeref Defteri'ni imzalamasıyla sona erdi.


MALTEPE'DE 09.05

Maltepe Belediyesi, Atatürk'ün ölümünün yıldönümünde denizde anma etkinliği düzenledi.

09.05'teki saygı duruşunun ardından, "Ata'ya Saygı Dalışı" kapsamında dalgıçlar denizden Atatürk'ün gözlerinin yeraldığı tabloyla çıktı.


BEŞİKTAŞ'TA DEV TÜRK BAYRAĞI İLE 09.05 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yılı dolayısıyla Beşiktaş'ta saygı yürüyüşü yapıldı.

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği programda, Barbaros Bulvarı'nda toplanan kalabalık, bin 100 metre uzunluğundaki bayrakla Dolmabahçe Sarayı'na doğru yürüyüşe geçti. Saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da katıldığı yürüyüş, Dolmabahçe Sarayı'nda sona erdi.


HALİÇ KÖPRÜSÜ'NDE 09.05

Serpil KIRKESER / İstanbul


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümüyle 09.05'te E-5 karayolu Haliç Köprüsü üzerinde de sürücüler saygı duruşunda bulundu. Sirenlerin çalmasıyla birlikte duran sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.


ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 09.05

Murat ÇAKIR-FAİK KAPTAN/İSTANBUL DHA Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümüyle 09.05'te Atatürk Havalimanı'nda da hayat durdu.
Ata’nın adını taşıyan havalimanında personel 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Apronda uçak altında çalışan işçiler de saygı duruşunda bulundu. Pasaport işlemleri dururken yabancı yolcular da saygı duruşuna katıldı. Anmadan önce havalimanında İngilizce ve Türkçe anonslar yapıldı.


KADIKÖY'DE 09.05'TE "ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ"...

Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yılında binlerce kişi , Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik "Ata'ya Saygı Zinciri 'oluşturdu.

Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde dördüncüsü düzenlenen "Ata'ya Saygı Zinciri"nde, binlerce insan el ele tutuşarak saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verdi. Su jetleri geçiş yaparken, paramotorcular da havada bayrak açtılar.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE 09.05

Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA Ulu Önden Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yılında Boğaziçi Köprüsü'nde de anıldı. Saat 09.05'te köprüden geçen sürücüler araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu.


Atatürk Bulvarı'nda 9'u 5 geçe trafik durdu

Tahsin GÜNER / ANKARA,

 

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda Türkiye'nin hemen her yerinde hayat durdu. Ankara'daki Atatürk Bulvarı'nda Atatürk'ü anmak için saatlerin 09.05'i gösterdiği sırada çok sayıda araç, yol üzerinde bir anda durarak korna çalmaya başladı. Araçlarından inen sürücüler ve o sırada yolda yürüyen kişiler, Atatürk'ün hayata veda ettiği saatte 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Atatürk Bulvarı'ndaki görevli güvenlik güçlerinin de karşılıklı saygı duruşunda bulunması dikkat çekti. Saygı duruşunda bulunan araç sürücüleri ve vatandaşlar daha sonra yollarına devam etti.

VATAN CADDESİ'NDE 09.05

Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda Türkiye'nin hemen her yerinde olduğu gibi Vatan Caddesi'nde de hayat durdu. Vatan Caddesi'nde araçlarıyla seyir halinde olan bazı sürücüler Ata'ya saygı için araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Bazı sürücüler de klaksonlarına basarak saygı duruşuna eşlik etti. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki dev Türk bayrağı da yarıya indirildi.

BAKIRKÖY MEYDANI'NDA 09.05

İhsan YALÇIN / İstanbul DHA Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıldönümünde, saatler tam 09.05'i gösterdiğinde Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda da hayat durdu. Vatandaşlar sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu.


Atatürk, Bakırköy Adalet Sarayı'nda da anıldı

Yüksel KOÇ / İSTANBUL,

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde Bakırköy Adalet Sarayı’nda da anıldı. 

Adliyenin bahçesine çıkan bir grup adliye personeli, saat 09.05’te sirenin çalması ile birlikte saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşuna polisler, özel güvenlik görevlileri, vatandaşlar ve avukatlar da eşlik etti.

İZMİR'DE 'ATA'YA SEVGİ NÖBETİ'

Azat YILDIZ / İZMİR 

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası'nda', Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak 'Ata'ya sevgi nöbetini' tutmaya başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 300 kişi, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası'nda', bugün saat 21.05'te başlayarak ve yarın sabah saat 09.05'e kadar sürecek 12 saatlik 'Ata'ya sevgi nöbeti' etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinliğe CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır da katıldı. Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşı'nı okudu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ninde okunduğu etkinlikte Atatürk Belgeselleri gösterildi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır meydanda bulunan Atatürk Anıtı önünde meşale tutarak fotoğraf çektirdi. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atan grup, yarın sabah saat 09.05'e kadar sürecek 12 saatlik 'Ata'ya sevgi nöbetini' tutmaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı