İşte 19 Mayıs'tan Korkunun Nedeni !

İşte 19 Mayıs'tan Korkunun Nedeni !

Ankara 19 Mayıs törenlerinde yurtseverler Anıtkabir'e sığmadı !

KAPPA Tişörtünüz Bizden 




Yurtta 19 Mayıs coşkusu

94. yıldönümü,19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlanıyor.
 
SIHHİYE MEYDANI'NDA 19 MAYIS BULUŞMASI
 
ANKARA'da Sıhhiye Meydanı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 
 
Sabah saatlerinden itibaren Sıhhıye Meydanı'na gelen vatandaşlar kurulan platform önünde toplandı. Ankaralıların yanı sıra yurdun dört bir yanından otobüslerle Ankara'ya gelen vatandaşların Sıhhiye Meydanı'na girişleri devam ediyor. Bu arada polis ekiplerinin Sıhhiye Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Sıhhiye Meydanı'ndaki etkinlik platformdan yapılan konuşmalarla devam ediyor.Ümit KOZAN - Kürşat TERCANLI / ANKARA (DHA)
 



SAMSUN'DA 19 MAYIS COŞKUSU
 
SAMSUN’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları coşkuyla başladı. Törenlerde Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı temsili olarak canlandırıldı.
 
Samsun’da kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve iki sporcu tarafından anıta çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar kapsamında Yaşar Doğu Spor Salonu'nun önünde '19 Mayıs Yarı Maratonunu' greçekleştirdi. Maratonu Vali Hüseyin Aksoy başlattı. Ardından Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu'nda kutlamalar coşkuyla devam ettti. Halk oyunu gösterisi beğeniyle izlendi. Daha sonra Atatürk ve 18 silah arkadaşının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı tiyatro oyuncuları tarafından canlandırıldı. Atatürk'ü canlandıran tiyatro oyuncusunun ulu öndere benzerliği dikkat çekti. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait gemilerin siren çalmaları ardından Tütün İskelesi'nden temsili Atatürk ve 18 silah arkadaşı Samsun’a ayak bastı.
 
Atatürk ve silah arkadaşları izleyenlerin alkışları ve konfetiler eşliğinde Kurtuluş yolunda yürüdü. Ardından Tütün İskelesi'nden deniz subayı tarafından Türk Bayrağı karaya indirilerek izcilere teslim edildi. Karaya indirilen bayrak kutlamaların devam edeceği Cumhuriyet Meydanı'na götürülüp göndere çekildi. Buradaki kutlamalar Türk bayrağının karaya indirilmesiyle sona erdi. Hakan ÇELİKBAŞ-Yaprak KOÇER-İlker AKTAŞ/SAMSUN, (DHA)
 
ZONGULDAK'TA 19 MAYIS COŞKUSU
 
19 MAYIS Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Zonguldak'ta coşkuyla kutlandı.
 
Atatürk Anıtı'ndaki törene, Vali Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Türk Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi'ne üye gaziler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Atatürk'ün izinde aynı kararlılık ve azimle koşmaya devam edeceklerini söyledi. Akdeniz, "Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği muassır medeniyetler üzerine çıkma ülküsüne ulaşana kadar asla durmayacağız" dedi.
 
Daha sonra tekvando, karete, cimnajtik, güreş, judo, masa tenisi, penaltı atışı, badminton ve dart gösterileri yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Masa Tenisi Antrenörü Hilal Yamak ile masa tenisi oynadı. Özbakır'ın başarılı bir performans sergileyerek sayılar alması dikkat çekti. Ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz'de masa tenisi gösterisi yaptı. Vali Erol Ayyıldız ise mini kaleye kullandığı 5 penaltı atışından birini gole çevirdi. Ayrıca vali Ayyıldız, dart tahtasına attığı 5 oktan 3'ünü isabet ettirdi.
 
Vali Erol Ayyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle eğlenceli etkinlikleri programa almadıklarını belirterek, "Buruk bir şekilde bayramımızı kutluyoruz. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar diliyoruz. Rabbim birdaha böyle şeyler göstermesin. Güzel bir şenlik havasında bayramımızı kutluyoruz. Gösteriler çok güzeldi. Hem gençlerimizin katkıları hem heyecanları çok güzel. Gençlerde gördüğüm hem özgünler hem özgürler hem de dinamikler, nabızları çok iyi" dedi.Durmuş SEVİNDİK /ZONGULDAK, (DHA)
 
İZMİR’DE 19 MAYIS'A DANS VE SPOR GÖSTERİLİ KUTLAMA
 
İZMİR’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren gençler, dans ve spor gösterileri sundu.
 
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, saygı duruşundu bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması, ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Vekili Tümgeneral Sadık Çeliköz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman, siyasi partilerin temsilcileri, AK Parti ve CHP’den bazı milletvekilleri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
Törende konuşan İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Türkiye’nin kurtuluş gününün başlangıcının 94’üncü yıl dönümünün kutlandığını söyledi. Kaplan, "19 Mayıs’ta toprakları işgal edilmiş bir milletin karanlıktan aydınlığa çıkış gününü kutluyoruz. Türk ulusunun kahramanlığı ile kazandığı zafer gençlere büyük bir armağandır. Mustafa Kemal, gençlere güvendi gençler de liderlerini mahcup etmedi ve emanete 94 yıl boyunca en iyi şekilde baktı" dedi.
 
Törende, konuşmaların ardından, Türkiye ve Avrupa şampiyonlarında dereceye giren gençler, dans ve spor gösterileri sundu. İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 logolu tişört giyen gençler, tören boyunca ellerindeki EXPO 2020 flamalarını salladı. Törende Kafkas, Karadeniz ve Ege yöresi halk oyunları ekipleri ve artistik jimnastik grubunun gösterileri, vatandaşlardan tarafından ilgiyle izlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve saat 08.30 başlayan törene vatandaşların katılımın az olması dikkat çekti.Cihan DURAK/İZMİR, (DHA)
 
TAKSİM'DE 19 MAYIS TÖRENİ
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü nedeniyle İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda resmi tören düzenlendi. 
 
Tören başlamadan önce spor il müdürlüğüne bağlı bir grup genç sporcu anıtın çevresinde paten yaptı.
 
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Taner Özgüven ve iki izci tarafından 10.00’ da anıta çelenk konuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra tören tamamlandı.
 
Resmi törenin bitmesinden sonra bir grup DSP’li alkışlı protesto yaptı. Bir partili,
 
“Herkesi buraya davet ediyorum. Bu kadar saygısızca bir tören olmaz. Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Gençler nerede? Türk gençliğine bıraktığımız emanet. Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu Türk gençliğine kutsal bir emanet olarak bırakıyorum” dedi. Daha sonra Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudu. 
 
Bu sırada CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP milletvekili Süleyman Çelebi’nin de bulunduğu partililer anıta gelip çelenk bıraktı. Oğuz Kaan Salıcı yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“Bugün 19 Mayıs. Yine Taksim’deyiz. Yine kutlamanın ne için olduğu belli değil. Yani bugün 19 Mayıs mı? 23 Nisan mı? Yoksa Kabotaj Bayramı mı? Belli değil. Yine böyle hızlıca yasaksavar bir tören yapıldı. Ama 19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı bir tarih olduğu ve bunun gençlere armağan edilen bir bayram olduğu Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nin ondan sonra gelen süreçte ortaya çıktığı ve bugünkü bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün bu adımlardan sonra gerçekleşmiş olduğu ile ilgili devlet zevatı hiç bir şey söylemedi. Zaten Spor İl Müdürü arkadaşımız buradaydı. Onun dışında da başka kimse yoktu. Bu bayramlar bu şekilde gitmez. Bunu böyle bir inat haline getirmenin iktidar tarafından inat haline getirmenin hiçbir anlamı yok. Meydanlarda kutlayalım, dendi. Her seferinde söylüyoruz. İşte Taksim Meydanı. İşçilere açmamış olduğunuz bayrama, Cumhuriyet Halk Partililer de geldi diğer siyasi partiler de geldi. Çukura düşmeden burada bir tören yapılıyor. İstendiği zaman oluyormuş demek ki. 19 Mayıs’ın mana ve anlamına uygun şekilde kutlanabilmesi için gerekli olan çabaların bundan sonra gösterilmesi gerekiyor. Cumhuriyet’in temel değerlerini geri planda bıraktırabilecek bayramların sıkıntı yaşanabilecek ortamlardan kurtarılması gerekiyor. Bayramların coşkuyla düzenlenen, yapılan bayramlar olması gerekiyor. Bugünkü bayramda kronometre tutmadık çünkü tutmamızı gerektirecek bir durum yoktu. 2.24 saniyeden daha büyük bir hıza erişebileceklerini tahmin etmedik. Yoksa başka bir dünya rekoru kırmış olacaklardı. Onun için böyle bir işe girişmedik. Ben 19 Mayıs’ı kutlamak için buraya gelen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu iktidar değişmediği sürece bu bayramlar bu şekilde sıkıntılı bir şekilde gitmeye devam edecek.”
 
AK PARTİ ÇELENGİ GELDİ, GİTTİ
 
Bu arada, diğer partilerin çelenkleri gibi AK Parti İstanbul İl Başkanlığı çelengi de tören başlamadan önce alana getirildi fakat çelenk tören başlamadan geri götürüldü. Gazetecilerin tören bitiminden sonra bazı parti ve kuruluşların anıta çelenk koyduklarını hatırlatarak, "AK Parti çelenginin niçin konulmadığını" sormaları üzerine bir partili, “Tören sırasında sadece tek bir çelengin, Spor il Müdürlüğü’nün çelenginin konulacağını öğrendik. Bu nedenle koymadık, götürdük" dedi.

 
 
19 MAYIS ORDU'DA RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE KUTLANDI
 
ORDU'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle renkli görüntülerle kutlandı.Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki spor gösterileriyle devam etti. Törene Ordu Vali Vekili Ömer Adar, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Belediye Başkanı Seyit Torun, daire müdürleri, sivil toplum örgüt ve siyasi temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Çeşitli spor branşlarından gençlerin spor gösterileriyle devam eden kutlamalar Hekimoğlu türküsü eşliğinde halk oyunları ekibi gösterisiyle sona erdi. Halk oyunu ekibindeki bazı kişiler rol gereği tören alanına tüfekle geldi. Çıplak ayakla törenleri izlemeye gelen bedensel engelli bir vatandaşın ise protokol tribünü önünde yerde oturması dikkat çekti. Nedim KOVAN/ ORDU, (DHA) 
 
BOMBALARIN VURDUĞU MEYDANDA BURUK 19 MAYIS TÖRENİ
 
HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı kutlama töreni, 51 kişinin ölümüne neden olan bombalardan ilkinin patladığı Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu. 
 
11 Mayıs'ta Atatürk Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıların ardından normal hayatlarına dönmeye çalışan Reyhanlılılar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için ilk bombanın patladığı Reyhanlı Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü binaları arasındaki Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 
 
Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz, 
 
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yıldız'ın da katıldığı törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Orhan Turan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra törene katılan ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşundu bulundu. Ardından törene katılan yaklaşık 300 kişinin okuduğu İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. 
 
Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Orhan Turan, Çanakkale Şehitleri şiirinden mısralar okuyup, Türk halkının 94 yıl önceki kahramanlık destanını anlattı. 
 
51 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıları lanetleyip, birlik ve beraberlik mesajları veren Orhan Turan, "Bu gün birbirimizi daha fazla sevme ve saymaya ihtiyacımız var. Kıymetli gençler 94 yıl önce Atatürk, kurtuluş meşalesini sizlere bıraktı. Bu gün bu meşale sizlerin elinizde. O'nun gösterdiği, işaret ettiği yolda ilerleyeceğinize güvenimiz tamdır" dedi. 
 
Daha sonra öğrenciler öptükleri Türk Bayrağını, Kaymakam Yusuf Güler'e takdim etti. Kaymakam Güler de bayrağı öperek teslim aldı.