İŞTE 18 İŞÇİDEN UMUT KESİLEN MADEN

İŞTE 18 İŞÇİDEN UMUT KESİLEN MADEN

Sabah vardiyasına giren işçiler çalışırken, ocakta henüz bilinmeyen nedenle göçük oldu

GÜNCELLEME 15:15

VALİ KOCA: 19 İŞÇİ MAHSUR

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madenciliğe ait kömür ocağında ilk belirlemelere göre ocaktaki suyun galeriyi basması sonucu 19 işçinin mahsur kaldığı açıklandı.

KARAMAN VALİSİ AÇIKLAMASI

Kurtarma ekiplerinin çalışması aralıksız sürerken, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndan da bölgeye 16 kişilik kurtarma ekip gönderildi.

BAKANLAR YOLDA

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da bölgeye gelmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

İŞTE DEVLETİN MADEN DEDİĞİ VE RUHSAT VERDİĞİ İŞYERİ

Soma'da tek kaza da 301 işçinin can verdiği ve hala tek bir sorumlunun ortaya çıkarılamadığı üstelik gece yarısı müfettişler faci madene indirilip yeniden çalışma izni raporu verilerek işe başlatıldığı, ardından o madende dün yine 2 yerde yangın çıktığı netken bu şartlarda madenci çalıştırma izni vermek cinayettir.

dha-9ddea7b6d9fd29bb3e402f7c24624f27-5-t.jpg

30 İŞÇİ İÇERDE HABERİ GELDİ

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ndeki Pamuklu Köyü yakınlarındaki kömür ocağındaki göçükte yaklaşık 30 işçi mahsur kaldı.301 işçinin can verdiği Soma faciasının üzerinden daha 1 yıl bile geçmeden yeni bir göçük altında 30 madencinin kalması devletin iş cinayetlerine karşı hiç bir önlem almadığı kaygısı yaratacak.

dha-9ddea7b6d9fd29bb3e402f7c24624f27-2-t.jpg

KURTARMA BAŞLATILDI AMA

Olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Sabah vardiyasına giren işçiler çalışırken, ocakta henüz bilinmeyen nedenle göçük oldu. Ocakta mahsur kalan 30 kadar işçiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı. Göçüğün meydana geldiği kömür ocağına, kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Maden kazalarında ölümleri en az indiren "Hayat odası" diye adlandırılan sistemin bu madende bulunup bulunmadığı öğrenilmedi.Ancak Soma faciasının gerçekleştiği madende bile olmayan hayat kurtaran bu tedbirin, daha küçük bir işletme olan bu madende hiç olmayacağı ihtimali daha büyük.

 

Kaynak:Haber Kaynağı