İşte 1 Mayısı'ın Kutlanacağı Yer

İşte 1 Mayısı'ın Kutlanacağı Yer

Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Süreci karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma içerisinde sürdüreceğiz. Bundan sonraki süreçte neyin nasıl olacağını birlikte konuşacağız" dedi.

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL
22.04.2013 18:59
 
 
 İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amirliği binasında sendika üyeleriyle bir araya geldi. Sendika üyeleriyle 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının Taksim’de düzenlenmesiyle ilgili olarak toplantı yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu daha sonra basın mensuplarının karşısına çıktı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın mensuplarının “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Taksim’de mi kutlanacak" sorusunu yanıtsız bıraktı.
 
"FİZİKİ KOŞULLARI SENDİKA ÜYELERİNE BİLDİRDİK"
 
Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amirliği binasında açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bugün sendika temsilcileriyle yaptığımız toplantıda Taksim Meydanı’nda devam eden çalışmalarla ilgili fiziki koşullarının özel bir durum ortaya çıkardığını ve bu durumda yaşanabilecek tertibe ilişkin sıkıntıları paylaştık. Tarlabaşı ve Halasgargazi’de halen çalışmalar devam ediyor. Buranın yarısı inşaat sahası ve 30 metreye kadar ulaşan hafriyatlar var. Bu fiziki koşullar itibariyle kutlamalarda oluşacak handikaplarla ilgili olarak kendilerini bilgilendirdik" dedi. 
 
"ÖNERİLERİ DEĞERLENDİRDİK" 
 
Vali Mutlu "1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü olarak bizim için önemli gündür. Bu çerçevede Taksim alanında nasıl bir kutlama biçimine imkân verebileceğimi paylaştık ve bu paylaşımı sürdürmeye devam edeceğiz. Niteliğini ve ne tür bir kutlama olacağı ne bir tür yaklaşım olacağını önerilerle değerlendirdik ve kendilerinden önerileri aldı. Süreci yardım ve dayanışmayla sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte neyin nasıl olacağını birlikte konuşacağız. Ortak arzumuz İstanbul'da bugünün anlamına uygun huzurlu mutlu bir şekilde kutlamalar icra edilmesidir" diye konuştu. 
 
"1 MAYIS TAKSİM’DE KUTLANACAK"
 
Vali Mutlu’dan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sendika temsilcileri ise, “Oraya da gelecek olan kitleleri alabileceğimizi oradaki barikatları ortadan kaldırabilirsek daha geniş bir alana sahip olabileceğimizi düşünüyorum. Yapacağımız tek şey buradaki fiziki koşulları ortak değerlendirerek önümüzdeki günlerdeki 1 Mayıs kutlamalarını beraber görmektir. 1 Mayıs Taksim’de kutlanılacak ancak o fiziki durumlara göre tedbirleri almak üzere yeniden bir araya geleceğiz" dediler.