İSTANBUL’UN ORMANLARI YOK OLUYOR

İSTANBUL’UN ORMANLARI YOK OLUYOR

Şimdi de Fatih ormanlarına göz diktiler

"Kuzey Ormanları Savunması" adlı grup, Maslak'ta bulunan Fatih Ormanı içerisindeki 1490 dönümlük Park Orman arazisinde yapılması planlanan projeyi protesto etti.

Beşiktaş Meydanı'nda saat 14:00'de bir araya gelen grup, 'Ormana villa yapılamaz', 'Ormana stadyum yapılamaz', 'Ormanlar halkındır satılamaz' sloganları eşliğinde Ihlamur Deresi caddesi üzerinden, Bilgili Holding binasının bulunduğu Akaretler'e kadar yürüdü.

Gruba bazı vatandaşlar da pencerelerinden alkışlarla destek verdi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Holding binası önünde açıklama yapan grup, "Önümüzdeki en güncel tehditlerden biri de kentin yaşam alanlarına yakın Fatih ve Belgrad gibi orman alanlarının parçalara bölünerek, çeşitli gayrimenkul projelerinin arka bahçeleri olarak tasarruf edilip halkın kullanımından çekilmeye, küçülmeye ve birer park alanından ibaret bırakılmaya çalışılmasıdır. Yanı başlarında yükselen lüks inşaat alanlarında çalışan ve yaşayanların ata binecekleri, doğa yürüyüşleri yapabilecekleri, bungalov evlerde veya orman içi villalarda yaşam süreceği, bizlerinse onlardan arta kalan ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce donatılmış tek düze mahalle parklarında kamusal ihtiyaçlarımızı karşılamamızın reva görüldüğü günlerdeyiz" dedi.

PROJEDEN VAZGEÇİLMESİNİ İSTEDİLER

Park Orman'ın işletme hakkını 2010 yılından itibaren Doğuş Grubu ve Bilgili Holding tarafından alındığını belirten grup, bu alana 15 bin kişilik çok amaçlı salon, 108 adet bungalov, katlı otopark ve sosyal tesis alanları yapılacağını kaydetti. Projeden vazgeçilmesini talep eden grup, aksi takdirde projede yer alacak şirketleri boykot edeceklerini açıkladı. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı