İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE İLGİNÇ DERNEK

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE İLGİNÇ DERNEK

İstanbul'daki dernek olay oldu.

HAZNEDAR İslami Araştırma ve Yaşatma Derneği (HİSADER) Başkanı Volkan Sağlam, derneklerinin "IŞİD" ya da başka bir örgütle ilgisinin olmadığını savundu.

"DERNEĞİMİZ, IŞİD KURULMADAN BİR YIL ÖNCE KURULDU"

HİSADER Başkanı Volkan Sağlam, dernek üyeleri ve avukatının da bulunduğu bir grup ile birlikte Menderes Caddesi üzerinde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Derneğimizle, amblemimizde bulunan kelime-i tevhid ifadesi ve Hz. Muhammed'in mührü örnek gösterilerek IŞİD isimli örgüt arasında bir bağ kurulmaya çalışılmıştır. İçeriğinde 'Lailahe illallah Muhammedur rasulullah' bulunan amblem 1500 yıldır tüm İslam dünyasında, Müslümanların inancını özetleyen bir ifade olarak kullanılmaktadır..."

Volkan Sağlam, HİSADER'in sözkonusu örgüt ya da başka herhangi bir örgüt ile ilişkisinin bulunmadığını belirterek, şunları söyledi : " Haznedar'da yaklaşık 1 senedir faaliyet gösteriyoruz. Hatta araştırdık bizim derneğimiz, IŞİD kurulmadan bir yıl önce kuruldu. Çalışmalarımızı esnafa, halka ve gençlere sorabilirsiniz. Çalışmalarımızı herkesin gözü önünde yapıyoruz. Derneğimizin camlarındaki logoyu çektiniz. Derneğimizin camlarında 'tüm halka açıktır' diye bir ibare var. Bu zamana kadar kim geldiyse kapımızı açtık. Gizli hiçbir yönümüz olmadı."

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

"BUYRUN KAMERALARINIZI KAPATMADAN HALKA VE ESNAFA SORALIM."

Sağlam, "Derneğin IŞİD ile bağlantılı olduğu için taşlandığı" yönündeki iddialar üzerine de "Buyurun esnafa soralım. Kameralarınızı kapatmadan halka ve esnafa soralım. Bu dernekle ilgili herhangi bir taşlanma, kınama ve problem çıkmış mı? Burası Haznedar, burası bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz semt. Biz buralıyız. Biz buranın çocuğuyuz, buranın insanıyız. Burası bizim memleketimiz yabancı değiliz siz kime sorarsanız cevabını verecektir" diye konuştu.

DERNEK AVUKATI : POLİSLER BASİT BİR ARAMA YAPTI

Derneğin avukatı Sinan Karahan ise, "Polis arkadaşlar derneğimizde basit bir arama yapmışlardır. Yasadışı herhangi bir unsura, bir maddeye, bir broşüre ve bir silaha rastlanmamıştır. Hiçbir yasadışı işlem ve eylemin olmadığı tespit edilmiştir. Müvekkilim ile beraber emniyette kısa bir ifade verdik. " dedi.

SURİYE YÖNETİMİNİN HALEP'TE ÖLDÜRDÜĞÜ AVUKAT OSMAN KARAHAN'IN YEĞENİ

Avukat Sinan Karahan'ın, Suriye yönetiminin 2012 yılında Halep'te bir çatışma sonucu öldürdüğü kişilerden biri olduğu bildirilen Avukat Osman Karahan'ın yeğeni olduğu öğrenildi. Osman Karahan, El Kaide Davasının sanıklarından Loui Sakka'nın avukatlığını üstlenmişti. Söz konusu örgüte yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Karahan daha sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı