İstanbul'u Sordular; Her Göreve Hazırım!

İstanbul'u Sordular; Her Göreve Hazırım!

CNNTÜRK'te Günlük isimli programda Saynur Tezel'e canlı yayında bağlanan Gürsel Tekin İBB başkanlığına adaylığı konusunda konuştu.

'Her göreve hazırım'
CNNTÜRK'te Günlük isimli programda Saynur Tezel'e canlı yayında bağlanan Gürsel Tekin İBB başkanlığına adaylığı konusunda konuştu.


İlker AKTAŞ/SAMSUN
12.12.2012 21:26
 
 
 Samsun’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı konusunda, "CHP'nin okulunda yetişmiş birisi olarak partinin vereceği her türlü göreve hazırım" dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için bugün Samsun'a geldi. 
 
Samsun'da canlı yayınla CNNTÜRK'e bağlanarak Saynur Tezel'in sorularını cevaplayan Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçmesinden dolayı şeref ve onur duyduğunu söyledi. CHP'nin okulunda yetiştiğini belirten Tekin, "CHP'nin vereceği her türlü göreve hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Görevden kaçan bir insan değilim. Ama öncelikle sıkıntı çeken 10 milyon İstanbul halkının kimden yana karar vereceğini bizim kamuoyu yoklamalarıyla test etmemiz gerekiyor. Ben çıkıyorsam seve seve kabullenirim. Bir başkası çıkarsa da sonuna kadar yanında olur, kendisine destek veririm" diye konuştu.
 
'İKTİDAR KAYSERİ'DEN ÖTEYE GEÇEMİYOR'
 
İktidara da yüklenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sayın Başbakan bize Sivas'ı sınır koymuştu. Ne yazık ki iktidar da Kayseri'den öteye geçemiyor. Bundan sonra iktidarın sınırı Kayseri olacak. Bir bakan düşünebiliyor musunuz? Ortadoğu coğrafyasında herkesin saygı duyduğu bir ülkenin bakanı, Kayseri'den öteye gidemiyor. Onun için Türkiye'nin manzarası çok değişti. Bu kadar illeri dolaşan birisi olarak ne yazık ki hiçbir AKP milletvekilini sahada göremedim. Güneydoğu'da, Doğu'da yoklar. Çok şükür ki biz 81 ilde elimizi kolumuzu sallayarak geziyoruz. Bütün bu tabloların önümüzdeki süreçte değişeceğini hepiniz göreceksiniz. Siz yapmacık kamuoyu yoklamalarına bakmayın" dedi.