İstanbullular dikkat: Şiddetli sağanak geliyor

İstanbullular dikkat: Şiddetli sağanak geliyor

Meteoroloji Uzmanı Prof.Dr. Orhan Şen, hafta sonu İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde şiddetli sağanak ile 8 derecelik sıcaklık düşüşü beklendiğini duyurdu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonu için İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde şiddetli sağanak yağış ve 8 dereceye varan sıcaklık düşüşü yaşanacağı tahmininde bulundu.

Prof. Dr. Orhan Şen'in Twitter adresinden yaptığı ve yağış şiddetine dikkat çekmek için tahminine eklediği ilginç benzetme ise takipçilerinin dikkatinden kaçmadı.
 


Prof. Dr. Orhan Şen, "Kuzeybatıda İstanbul dahil Cumartesi ÖS rüzgarın lodosdan karayele dönmesiyle 2 günde 8 derecelik sıcaklık düşüşü ile beraber şiddetli yağmur. İçi soğuk su dolu sürahi düşünün; dibi Rusya'da, ağzı Belarus'da. Bardağa su boşaltılıyor bardağın dibi de Trakya merkez olmak üzere Marmara. Pazar günkü durum bu" diye yazdı.


AKOM'DAN YARIN İÇİN UYARI

Uyarıda İstanbul'da yarın öğle saatlerine dikkat denildi. AKOM bugün havanın parçalı ve az bulutlu olacağını, İstanbul'da yarın sağanak yağış beklendiğini duyurdu.  

İlgili Haberler