İSTANBUL'DA YENİ YIL KUTLAMALARI

İSTANBUL'DA YENİ YIL KUTLAMALARI

İstanbullular yeni yılı böyle kutladılar

İhsan DÖRTKARDEŞ - Mehmet AKTARAN - Uzay KESMEN - Hakan KAYA - Ozan URAL - Naci YÖNER

İstanbul çeşitli yerlerde düzenlenen eğlenceler ile yılbaşına girdi.

YENİ YILI SOĞUK VE YAĞMURA ALDIRIŞ ETMEDEN KARŞILADILAR

İSTANBUL Avcılar'da belediyenin düzenlediği yeni yıl partisine katılanlar dondurucu, soğuk ve yağışlı havaya rağmen yerlerinde duramadı. 

CHP'li Avcılar Belediyesi'nin Merkez Ulu Camii yanındaki Havuz Meydanı'nda düzenlediği yeni yıl partisi için özel sahne hazırlandı. DJ'lerin birbirinden hareketli şarkılarına eşlik eden yaklaşık 500 kişi soğuk hava ve yağışa rağmen yerlerinde duramadı. Görevlilerin şapka başta olmak üzere çeşitli hediye dağıttığı gecede yeni yıla havai fişek gösterileri ile girildi. 

BEŞİKTAŞ'TA YILBAŞI KUTLAMALARI

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen yılbaşı kutlamaları, şiddetli rüzgar ve yağmura rağmen sürdü. Alanda toplanan kalabalık, Doğulu kardeşlerin canlı performansı eşliğinde doyasıya eğlendi.
Saat 18.00'de başlayan etkinlik nedeniyle Nispetiye Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Vatandaşlar bu saatten itibaren alanı doldurmaya başladı. Bu sırada, büyük sahnenin önüne kırmızı halı sermeye çalışan belediye ekipleri şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Serilen halılar, rüzgara savrulunca toplanarak kaldırıldı.

Kurulan "Video Mapping" sistemiyle dev ekrana dönen Akmerkez kulelerindeki gösteri büyük ilgi çekti. Kulelerden Zeki Müren'in bir klibi de seyrettirildi. Yağmura aldırmayarak sahne önünde toplanan vatandaşlar, saat 21.30'da sahne alan Ozan Doğulu'nun DJ performansıyla dans ederek eğlendi. Ozan Doğulu'nun ardından sahneye saat 23.00'de Kenan Doğulu çıktı. Kalabalık, Kenan Doğulu'nun canlı performansı eşliğinde 2015'i karşıladı.

Saatler 24.00 olduğunda Akmerkez’in kulelerinden geri sayım gerçekleştirildi; daha sonra da dakikalarca havai fişek ve ışık gösterisi yapıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ ALTINOK, TAKSİM'DE GÖREV YAPAN POLİSLERİN YENİ YILINI KUTLADI


İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim Meydanı'nda görev yapan personeli denetledi; polislerin yeni yılı kutladı.
Taksim'de görev yapan polisleri denetlemek için saat 23.30'da Taksim'e gelen İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim Atatürk Kültür Merkezi önündeki alanda toplanan polis ekiplerini elini sıkarak yeni yılını kutladı.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altınok, "Hepinize iyi seneler diliyorum. Bugün yeni yıla girerken İstanbul'da vatandaşlarımızın huzuru güvenliği ve mutluluğu adına güzel bir yılbaşı geçirmeleri adına 15 bin arkadaşımızla beraber güzel bir görev gerçekleştirdiler; yağmura ve soğuğa rağmen. Arkadaşlarımız fedakar bir şekilde çalışıyorlar. Bu yılda kaza bela olmadan bütün insanlarımız, İstanbul'da yaşayan insanlarımız için güzel bir yıl olur. 2015 sağlık, mutluluk huzur, getirir hepimize. Bu arada karda çamurda görev yapan basın mensuplarının da yeni yılını kutluyorum. İstanbul genelinde 15 bin polis görev başında. Görevde olan personelimizin üçte biri de Taksim'de şu anda. Her yılda görev yapan sivil arkadaşlarımız var. Elimizden geldiğince İstanbullular rahat etsin diye 38 bin personelimizle 24 saat güvenlik hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hem sizlerin hem de arkadaşların yeni yılını kutluyorum" dedi. 
Selami Altınok konuşmasının ardından Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.

TAKSİM'DE YENİ YIL KUTLAMALARI

Taksim Meydanı'ndan toplanan kalabalık yağmur altında yeni yıla girdi.
İstanbul'da yeni yıl kutlamalarının yapıldığı yerlerin başında gelen Taksim Meydan'ı, bu yılbaşında da boş kalmadı. Yağmur ve soğuk havaya rağmen, vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ni doldurmaya başladı.
2015'e dakikalar kala kalabalık Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresinde toplandı. Saatler 24.00'ü gösterdiğinde de vatandaşlar hep birlikte geri sayım yaparak yeni yıla girdi. Taksim ve çevresinde kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

BAĞDAT CADDESİ YENİ YILA SÖNÜK GİRDİ

Yağmur ve kuvvetli rüzgarın etkisi ile Bağdat Caddesi yeni yıla sönük girdi.
Her yıl, Kadıköy'deki yılbaşı kutlamaların merkezi olarak akla gelen Bağdat Caddesi'nde, geçen yıllara oranla bu yıl sakinlik hakimdi.
Her sene genellikle, Şaşkınbakkal'da toplanan ve burada konserler, havai fişek gösterileri ve değişik etkinlikler ile yeni yılın gelişini kutlayan vatandaşlar, bu yıl sadece şampanya patlatıp, sevdikleri ile selfie çekmeyi tercih etti.

Saatler 24.00'ü gösterdiğinde, araçlarının kornalarını çalan, selfie çektiren vatandaşlar, 2015'in güzel geçmesi dileklerinde bulundu. Maltepe Meydanı'nda gece yarısı düzenlenmesi planlanan açık hava konseri de yine kuvvetli rüzgar ve yağmurun etkisi nedeniyle iptal edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı