İstanbul'da yağış ne kadar sürecek

İstanbul'da yağış ne kadar sürecek

Meteoroloji'den İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarı gelmeye devam ediyor. Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen yağış için saat verildi. Peki İstanbul'da sağanak yağış ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbullular bu sabah gök gürültülü sağanak yağış ile güne uyandılar. İstanbul bugün sağanak yağışın etkisine uyandı. İstanbul ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması devam ediyor. Meteoroloji'den İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarı gelmeye devam ediyor. Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen yağış için saat verildi. Peki İstanbul'da sağanak yağış ne kadar sürecek?

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; bugün 06.00'dan yarın (25 Temmuz 2018) saat 06.00'ya kadar İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği duyuruldu. Yer yer kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları istenirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara, Ege'nin kuzeyi, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ve Toroslar Mevkii, Denizli, Eskişehir, Çankırı çevreleri ile Ankara' nın kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA ŞİMŞEKLER GECEYİ GÜNDÜZE ÇEVİRDİ
İstanbul'da birçok ilçede yağmurla birlikte çakan şimşekler, geceyi gündüze çevirdi. Saat 04.00 sıralarında etkisini artıran gök gürültülü sağanak yağış, İstanbul'un birçok noktasında görüldü. Yaklaşık 20 dakika süren yağmur mega kentte hayatı olumsuz etkiledi.

Sürücüler göle dönen yollarda zor anlar yaşarken, bazı vatandaşlar ise yağmura hazırlıksız yakalandı. Şimşekler ise gece boyunca şehri aydınlattı.

Kaynak: Posta

İlgili Haberler