İstanbul'da yağış krizi başladı

İstanbul'da yağış krizi başladı

Günlerdir uyarısı yapılan ve geldiği Yunanistan'ın altını üstüne getiren yağışlı soğuk hava İstanbul'a ulaşır ulaşmaz kriz başladı.

Uzmanlar, şiddetli yağışın öğlen saatlerinden itibaren başlayacağını ve bu gece devam edeceğini belirterek, önümüzdeki 20 saatlik zaman diliminde dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.

BEKLENEN YAĞIŞ BAŞLADI

Yapılan uyarıların ardından beklenen şiddetli yağış İstanbul’da etkisini göstermeye başladı. İstanbul’genelinde aniden bastıran yağmur, bazı cadde ve sokaklarda trafikte yoğunluğa neden oldu.

TAKSİM'DE ZOR ANLAR

Taksim'de sağanak yağmur meydandakilere zor anlar yaşattı. Şiddetli rüzgarla birlikte Beyoğlu Öğretmenevi'nin çatısının bir bölümü uçtu.

E-5 Otoyolu Cevizlibağ mevkiinde ise yan yolda fırtına nedeniyle bir ağaç devrildi. O sırada otoyolda seyir halinde giden sürücüler zor anlar yaşadı. Ağaç iki aracın üzerine devrilirken, araç sürücüleri ölümden döndü. Sürücüler, "Birden rüzgardan ağaç devrildi. Zor kurtardık. Maddi hasar oluştu" dedi. Öte yandan, itfaiye olay yerine gelerek, ağacı yoldan kaldırdı. Trafikte de yoğunluk oluştu.

BU HAVA YUNANİSTAN'I ALTÜST ETMİŞTİ

Bu arada İstanbul'da yağışın yanı sıra rüzgar da etkisini artırdı. Atatürk Havalimanı'nda uçakların iniş ve kalkışı için pist değişikliği yapıldı ve bu nedenle inişlerde kısa süreli gecikmeler yaşandı. Gelen uçaklar ortalama 10-15 dakika havada tur attıktan sonra iniş alabiliyorlar. Rüzgarın etkisini artırdığı anlarda ise Türk Hava Yolları'nın altı uçağı pisti pas geçmek zorunda kaldığı öğrenildi.

UÇAKLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Şiddetli rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inen ve kalkan uçaklar zor anlar yaşarken pistlerin yönü değiştirildi. İniş ve kalkışlarda yaşanan sorunlar nedeniyle seferlerde ortalama 10-15 dk gecikmeler yaşanırken, Türk Hava Yolları'nın rüzgar nedeniyle pas geçen 6 uçağı ikinci denemelerinde sorunsuz bir şekilde indi.

UÇAKLAR BEŞİK GİBİ SALLANDI

Öte yandan, şiddetli rüzgarın etkisiyle uçakların gökyüzünde beşik gibi sallandığı görüldü.

Twitter hesabından uyarıda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Tekirdağ ile Marmara Denizi Üzerinde CB (Cumulonimbus) bulutu var. Yıldırım, şimşek ve aşırı yağış üretiyor. 2 saat sonra İstanbul'un batısını etkiler" mesajını paylaştı.

2 GÜN ÜŞÜYECEĞİZ

Prof. Şen, sosyal medya hesabından, "İstanbul'da soğuk hava bugün ÖS etkisini hissettirecek gündüz 8-9 C ye kadar düşer bu da ortalamanın 4-5 C altında demektir Bugün yarın üşürüz. Önümüzdeki 20 saat yağışa dikkat etmeliyiz. Mazgallar yapraklarla dolu su birikmeleri olur. Eve erken gitsek iyi olur. Yarın ÖS yağış kesilir" diye yazdı.

bekleniyor.

13-019.jpg

 

İlgili Haberler