İSTANBUL'DA VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI KAR KALINLIĞI 60 CM

İSTANBUL'DA VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI KAR KALINLIĞI 60 CM

Meydana gelen çok sayıda kazanın ulaşımı durma noktasına getirdiği İstanbul'da bir çok vapur seferi ise yapılamıyor. Kar yağışının devam edeceği bilgisinin ulaştığı valilik ise açıklama yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul'sa etkisini artırmaya başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Meteorolojinin önceden yaptığı uyarılara rağmen Büyükşehir belediyesinin çalışmaları yetersiz kaldığından bir çok yol ve bağlantılarda trafik durmuş halde. Meydana gelen çok sayıda kazanın ulaşımı durma noktasına getirdiği İstanbul'da bir çok vapur seferi ise yapılamıyor. Kar yağışının devam edeceği bilgisinin ulaştığı valilik ise açıklama yaptı.

 

VALİLİKTEN KRİTİK AÇIKLAMA

Aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir.
Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla vatandaşlarımızın; Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir.

32786.jpg

60 CM'YE ULAŞTI

Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı belirtildi. İstanbul'da gün boyunca 841 trafik kazasının meydana geldiği kaydedildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 
Karla müdahalenin gece boyunca sürdüğü belirtilen açıklamada,
"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı gece boyu tipi şeklinde devam etti. Gece havanın daha da soğumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanmalar meydana geldi. Çeşitli bölgelerdi kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu 841 trafik kazası meydana geldi. 

İLÇELERE TUZ TAKVİYESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı Ana Arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları tem ve E-5te tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü. İlçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı.
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında dün gece 4815 personel 1028 araç ile gece boyunca görev yaptı. Dün sabahtan bu sabaha kadar 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanıldı. İlçe Belediyelerine ise 889 ton tuz verildi. Sabah saatlerinde ana arterler, E-5 ve TEM yollarında sorun yaşanmadı" denildi. 

foto-galeri-kopru-028.jpg

İŞTE KAR KALINLIKLARI

Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 40 - 60 cm 
Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 25- 40 cm
Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 20-25 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 15-20 cm
Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 10-15 cm
Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 5-8 cm

Kaynak:Haber Kaynağı